Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Boroviccsal játsszák a Hamletet

Shakespeare Hamletje, Moliére Tartuffe-je mellett Darvasi László Bolond Helgája is szerepel a Szegedi Nemzeti Színház nemrégiben elkészült jövő évi műsortervében.
A Szegedi Nemzeti Színház vezetése az intézmény költségvetésének csökkenése ellenére is változatos műsortervet igyekezett összeállítani a következő évadra. Klasszikus alapműveket éppúgy találunk a kínálatban, mint kortárs magyar darabokat. Az újszegedi szabadtéri színpadon júliusban mutatja be a Megyeri Károly Vándorszínház Szigligeti Ede Liliomfi című színművét, amit a jövő évadban a nagyszínházban is műsorra tűznek a bérleti rendszerben. Az 1956-os forradalomhoz is kapcsolódik Horváth Péter gyermekkori élményei alapján írt, szellemes, csipkelődő darabja, a Ciao bambino, amit a kisszínházban a szerző rendezésében mutatnak be. A Reviczkyvel debütált Hargitai Iván Moliére Tartuffe-jével tér vissza Szegedre. A szegedi cukrászcsalád tragédiája nyomán írta lapunk munkatársa, Darvasi László a Debrecenben már sikert aratott Bolond Helgát, amit Bal József állít színpadra a kisszínházban. Szerepel a tervek között Nyikolaj Koljada Murlin Murlo című darabja. A kortárs orosz szerző szövege Spiró György fordításában lendületes, gazdagon burjánzó, számtalan asszociációt kelt. Horváth Péter Borovics Tamással a címszerepben rendezi meg Shakespeare Hamletjét.

– Molnár Ferenc világsikerű darabját, a Játék a kastélyban címűt Kalmár Tibor rendezésében országos sztárok, Balázs Péter, Tahi Tóth László és Márton András vendégszereplésével mutatjuk be. Ebben a produkcióban rögtön a mélyvízbe dobjuk Csorba Katát, aki most végez a szegedi színitanodában – mondja Székhelyi József színidirektor, aki rendezőként a Koljada-darabot jegyzi majd. A következő szezonban két gyerekdarabot is színre visznek, felújítják az Anconai szerelmeseket, továbbjátsszák a Hegedűs a háztetőnt, a Beszélő fejeket, a Dulszka asszony erkölcsét és a Mechanikus narancsot.

A Mozart-év részeként októberben két szereposztásban színpadra állítják a Don Giovannit, amelyre vendégkarmesterként meghívják a korábbi zeneigazgatót, Oberfrank Pétert is. Felújítják A végzet hatalmát, olasz nyelvű premiert terveznek A trubadúrból is, az évad végén pedig A windsori víg nők című Nicolai-vígoperát tűzik műsorra. A gyermekek számára készülő beavató-színházi Hamupipőkét a következő szezonban is játsszák majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárra viszik a bőrüket

Egyre többen tetováltatnak magukra ábrákat, de a tetoválóművész szerint az emberek többségében még… Tovább olvasom