Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Bors néni születésnapja

Pásztor Erzsi címszereplésével tegnap mutatták be Nemes Nagy Ágnes és Novák János zenés mesejátékát, a Bors nénit a Szegedi Nemzeti Színházban.
Papp Gabriella, Pásztor Erzsi és Járai Máté a mesejátékban. Fotó: Schmidt Andrea
Az 1991-ben elhunyt Kossuth-díjas költőnő, Nemes Nagy Ágnes versei és meséi ma is elbűvölik a gyerekeket. Az ő teremtménye a 80. születésnapját ünneplő Bors néni, aki nem csupán virágait ápolgató, kertjében üldögélő, egyszerű nénike, hanem inkább varázsló... Valamennyien unokái vagyunk ennek a csodálatos, fehér hajú tündérnek. Tudjuk jól, kincs a családban egy jóságos nagymama, aki segít, ha kiszakad a bors zacskója, elkészíti a finom vajas-mézes kenyeret, és igazságot tesz a szörnyű zűrzavarban.

A költőnő szerzőtársa, és egyben a szegedi produkció rendezője, Novák János így vallott a darabról: „Amikor Lackó életében először megy vásárolni, és nem meri megkérdezni, hol van a bors, majd ijedtében kiborítja az egészet – ezt igazi drámaként éli át. A felnőttnek maximum picike kellemetlenség, de a gyereknek az, hogy a felnőtt világban helyt kell állnia, nehéz feladat. És ha ezt a nagyon pici történetet Nemes Nagy Ágnes komolyan tudta elmesélni, és mi komolyan tudjuk eljátszani, akkor ez nem kisebb dráma, mint Hamleté."

Bors nénit a Korzóban tavaly a Kopogós römivel már hatalmas sikert arató nagyszerű színésznő, Pásztor Erzsi alakítja. Lackót Papp Gabriella, Titillát a szeptemberben a színházhoz szerződött Járai Máté, a Vízimolnárt Szűcs Lajos, a Játékmestert pedig Boncz Ádám játssza. Közreműködik a Szegedi Nemzeti Színház zenekarából alakult kamarazenekar. A produkcióból ma két gyermekbérletes előadást tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi időjárás az őszben

Reggel elkel a nagykabát, délben elég a rövid ujjú – így búcsúzik az ősz idén Magyarországon.… Tovább olvasom