Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Börtönbe kerülhet a diszkóbaleset sofőrje

Szeged - A hétvégén két jótékonysági bálon is gyűjtöttek adományokat annak az üllési fiatalembernek, aki 5 társával együtt balesetet szenvedett szeptember elsején egy buliból hazafelé menet. Babarczi Tamás akkor súlyosan megsérült, jelenleg Budapesten ápolják a fiatal focistát.

Életének eddigi legnagyobb hibáját követte el Babarczi Tamás, aki szeptember elsején hajnalban, a buliból hazafelé menet ittas sofőr mellé ült be egy autóba. Megírtuk, a hatfős társaság – több Csongrád megyei fiatal focistával – egy bordányi diszkóból egy VW Golffal indult haza. Az autót ittasan vezette a 23 éves N. Zsófia. A bulizó csoport autója Üllés előtt egy út menti kibetonozott csatornába vágódott. Babarczi Tamás kirepült az autóból, súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A balesetet kapcsán megjelent cikkhez rengetegen hozzászóltak, az együtt érzők mellett a névtelen gyalázkodók és a kárörvendők is. Nem a sérültek állapotával, hanem a fiatalok felelősségével foglalkoztak. A súlyos tragédia Babarczi Tamás hozzátartozóit is megviselte, a vádaskodók miatt nem nyilatkoznak.

Hatan ültek a kocsiba, ami Üllés előtt egy csatornába vágódott. A szerző felvétele
Hatan ültek a kocsiba, ami Üllés előtt egy csatornába vágódott. A szerző felvétele

Ittas vezetés

– Nagyon súlyos esetben felfüggesztett vagy akár letöltendő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság az ittas sofőrre. Az ítélet függ a sérültek állapotától, szenvedtek-e maradandó sérülést – mondta lapunknak Janklovics Ádám. A közlekedési ügyekre szakosodott ügyvéd a diszkóbalesettel kapcsolatban megjegyezte, minden ilyen esetben borítékolható a járművezetéstől eltiltás, a sofőrtől örökre elvehetik a jogosítványát. Janklovics Ádám úgy véli, a nyomozóhatóság a sérültek pontos sérüléseivel kapcsolatos igazságügyi orvosszakértői véleményekre vár, hiszen a jogi minősítés is ezen múlik. Maradandó fogyatékosságot okozó balesetnél az ittas vezető 5 év börtönt is kaphat.

Több mint három hónap telt el a tragédia óta, a hétvégén két jótékonyági bált is tartottak a súlyosan sérült ifjú focista felépülésének megsegítésére. Babarczi Tamást először Szegeden ápolták, rehabilitációja jelenleg Budapesten folyik. – Van okunk az örömre, mivel egy újabb orvosi stábnak és az égieknek köszönhetően Tamás elindult a lassú, de biztos fejlődés, a gyógyulás útján. Hittünk és bíztunk ebben a fordulatban – mondta el lapunknak Mihállfy Laca, aki a pénteki I love Üllés jótékonysági bulit szervezte. A fiatal férfi hozzátette, a támogató szándékhoz hezitálás nélkül csatlakoztak a helyi és környékbeli lakosok. Nagy Attila, Üllés polgármestere azt mondta, nem először fogott össze a falu, ha segíteni kellett. – Ott voltam a jótékonysági esten, úgy gondolom, jól jön a segítség Tamás családjának. Azt nem lehet tudni, hogy mikor láthatjuk újra Üllésen Tamást, de tudnia kell: nagyon sokan várják vissza.

Szombaton Bordányban az Egérház Alapítvány segítségével gyűjtöttek Babarczi Tamásnak. Gyenes Hajnalka, az est egyik szervezője lapunknak úgy fogalmazott, nem tudják, Tamásnak mire van szüksége, a budapesti kezelés miatt viszont biztosak benne, hogy minden forint támogatásnak helye van a családban. – Tanítják járni, nemrég egy kisebb bordányi társaság is meglátogatta. Azt mesélték, Tamás már felismeri a barátait is, még ha normálisan kommunikálni nem is tud, már gyógyul. Tovább kell lépni azon, hogy a fiú hibázott, és vádaskodás helyett inkább segíteni kell – vélte Gyenes Hajnalka.

Mi lesz az ittasan vezető fiatal sofőrrel? – kérdeztük a rendőrségtől. Elmondták, a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas állapotban bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a jármű vezetőjét, N. Zsófia 23 éves bordányi lakost. – A nyomozás jelenleg még folyamatban van, ugyanis újabb igazságügyi orvosszakértői vélemény beszerzése vált szükségessé – tájékoztatta lapunkat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képben, szóban 2013

Süllyedő Szőke Tisza, trafikháború, Vajda Attila világbajnoki címe – emlékek 2013-ból, amelyek… Tovább olvasom