Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Börtönben marad

A Szegedi Ítélőtábla – helybenhagyva a Csongrád Megyei Bíróság első fokon meghozott döntését – tegnap jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és a közügyektől négy évre eltiltotta a szegedi vidámpark volt tulajdonosát.
A Szegedi Ítélőtábla – helybenhagyva a Csongrád Megyei Bíróság első fokon meghozott döntését – tegnap jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és a közügyektől négy évre eltiltotta a szegedi vidámpark volt tulajdonosát. A magyar–izraeli kettős állampolgárságú Cuk (korábban Sebők) Ferencet háromrendbeli, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében találta bűnösnek a bíróság. Legkorábban jövő márciusban szabadulhat.

A 44 éves szegedi férfi, mint azt korábban többször is megírtuk, 1996 márciusában az általa üzemeltetett vidámparkban egy törött korsóval megsebesített három fiatalembert, majd, miután szabadlábra helyezték, Izraelbe menekült, ahol letelepedett és a magyar mellé felvette az izraeli állampolgárságot is. Sebőköt a közel-keleti országban 2003-ban letartóztatták és kiadatási őrizetbe helyezték. A magyar hatóságoknak 2004 májusában adták át.

A vádlott budapesti ügyvédje, Tuza Péter, egy közúti baleset miatt csak késve érkezett meg Szegedre, emiatt a tárgyalás háromnegyed órás késéssel kezdődhetett meg. Az ügyész, fenntartva korábbi álláspontját, súlyosabb ítélet kiszabását, a védő pedig a büntetés jelentős mértékű csökkenését kérte a háromtagú büntetőtanácstól, ám a bíróság egyik indítványt sem méltányolta. Cuk (Sebők) Ferenc a határozat kihirdetése után nem tudott válaszolni a bírói kérdésre, hogy melyik országban kívánja letölteni börtönbüntetését; bejelentette, erről néhány napon belül dönt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc hónapja nem tudja eltemetni édesanyját

Muskó Ferenc január közepe óta nem tudja eltemetni az édesanyját a Belvárosi temetőben – a… Tovább olvasom