Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Börtönmosodától a ''francia'' étteremig

Csonka Gábor megvásárolta a Blueseum éttermet, helyén néhány napon belül a régióban egyedülállónak számító exkluzív éttermet nyit. Az ismert szegedi üzletember elmondta, szerinte nem lesz gyógyszertárháború, és beszélt börtönmosodáiról is.
Az első, 2002-ben megjelent Száz leggazdagabb magyar című kiadvány szerint Csonka Gábor vagyona akkor meghaladta az egymilliárd forintot. A sikeres szegedi üzletember azt mondta, hibás közlés volt szerepeltetni a nevét a leggazdagabbak között, amit a kiadvány szerkesztői is elismertek, amikor bírósági procedúra helyett inkább peren kívüli egyezséget kötöttek vele. Bár vagyona azóta tovább gyarapodott, számos vállalkozást működtetnek hangsúlyozottan feleségével közösen, ennek ellenére szerinte még most sem lehetne tagja a milliárdosok klubjának.

Exkluzív Bolero

Csonka Gábor a közelmúltban megvásárolta a Blueseum éttermet működtető CLUB-MIX Kft.-t. A Zárda utcai étterem egy hete bezárt, jelenleg gőzerővel folyik az átalakítás. A tervek szerint április 18-án nyit egy „teljesen más", Szegeden és a régióban hiánypótló, finom eleganciájú vendéglátóhely, amit a nagyközönség egy nappal később vehet birtokba.

– Nem vagyok vendéglátós szakember, de határozott elképzeléseim azért vannak arról, hogy Szegeden a meglévők mellett milyen éttermet érdemes működtetni. Az elvégzett piackutatás szerint van igény egy olyan, rendkívül elegáns vendéglátóhelyre, ahol találkozhat egymással a társadalmi és a politikai elit éppúgy, mint a tudományos élet, a művészvilág, az üzleti szféra vagy a sportolók jeles képviselői – mondta Csonka Gábor

A megújuló, franciás jellegű étterem neve Bolero lesz, dominánsan pikáns, egyedi ízekkel próbálják a vendégeket megnyerni. Az étel- és italkülönlegességekhez francia porcelán étkészlet dukál.

Nem lesz gyógyszertárháború


Csonka Gábor nem tart attól, hogy Magyarország szerinte legszebb gyógyszertára, az éjjel-nappal nyitva tartó Kígyó Patika – amit felesége immáron 5 éve irányít – „bajba" kerülhet, ha a Sas Patika tőlük néhány méterre, a volt Bécsi Kávéház helyén megnyitja újabb gyógyszertárát.
– Nem lesz gyógyszertárháború! Tudomásul vesszük és elfogadjuk a piacgazdaság törvényszerűségeit. Bár ezt a kérdést a feleségemnek kellett volna feltennie, annyit el tudok mondani, hogy komoly terveink vannak nemcsak a jelenlegi piac megtartásában, hanem további lehetőségek kiaknázásában is.

Névjegy:

Csonka Gábor nős, 3 gyermek édesapja. Szakképzettsége tanár, nemzetközi marketing szaküzemgazdász és logisztikai menedzser. Irányította a Szeged SC Kajak-Kenu Sportegyesületét, majd a Szegedi Nemzetközi Vásár- és Piacigazgatóságot, később a Pick Szeged Rt. marketing igazgatója lett. 1998-ban független képviselőként mandátumot szerzett, és Szeged stratégiai alpolgármestere lett. A politikának hátat fordítva előbb a Trigránit Rt. lakásépítési üzletág igazgatói, azt követően a Stadion Invest Rt. elnök-vezérigazgatói széke következett. 2003 óta családi vállalkozásait irányítja.

Az ismert üzletember egyik legmeglepőbb vállalkozása a börtönmosoda és a „fogva tartott munkaerő", vagyis a szabadságvesztésüket töltő elítéltek foglalkoztatása, kiajánlása, közvetítése. Csonka Gábor egyik cége működteti a szegedi és a kecskeméti börtön mosodáját, mindkét helyen a szabadságvesztésük utolsó időszakát töltő, többnyire súlyos bűncselekmények miatt elítélteket foglalkoztat, akik munka- és rabruhákat mosnak.

– Lehet, hogy meglepő, de minden elítélt kivétel nélkül rendkívül jó, fegyelmezett munkaerő. Soha, semmi probléma nem volt velük. Többségük két évtizedet töltött a rácsok mögött, nálunk kezdik meg a felkészülést a szabad életre. Lehetőséget kapnak a rendszeres munkavégzésre, és pénzhez is jutnak – mondta Csonka Gábor, aki a rabmosoda ötletét amerikai filmekből vette.

„Janics Natasának Szegeden a helye!"


Az egykori élsportoló Csonka Gábor tagja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a helyi Démász-Szeged VSE elnökségének, valamint menedzseli a többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok Janics Natasát. Megjegyezte, ő nem a klasszikus értelemben vett sportmenedzser, esetükre jobb szó az, hogy segítője a szerinte a városnak és az országnak még rengeteg sikert hozó fiatal sportolónak.

– Janics Natasának Szegeden a helye! – jelentette ki Csonka Gábor, aki mindent elkövet, hogy a világhírű sportoló sportpályafutása végéig és még utána is Szegeden maradjon. Ezzel függ össze, hogy Janics előbb lakástulajdont szerzett a Bárka étteremnek is helyet adó háztömbben, és napokon belül ajánlatot tesz az IKV-nak a Bárka étterem megvásárlására.

– Natasa a régi, a szegediek által kedvelt Bárkát szeretné visszahozni, azt a kockás abroszost, ahol csapolt sört mérnek, a vendégek hosszúlépést kérnek a pacalpörkölthöz. Külsőségekben mindössze annyi lesz az eltérés a korábbiakhoz képest, hogy a tervek szerint kiállítják Janics Natasa érmeit, serlegeit, elismeréseit, mezeit és olimpiai „bajnok" kajakját.

Olvasóink írták

  • 1. Lucia 2012. október 10. 21:17
    „- Janics Natasának Szegeden a helye! - jelentette ki Csonka Gábor, aki mindent elkövet, hogy a világhírű sportoló sportpályafutása végéig és még utána is Szegeden maradjon.
    Ez a minden elkövetés is kevés volt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazahozták az apja által Törökországba vitt Karcsit

Megérkezett Budapestre Mehmet Karcsi, akit török édesapja két és fél éve vitt el Magyarországról. A… Tovább olvasom