Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Bosszankodnak a ˝félkarú fejőgép˝ miatt

Szeged-Kiskundorozsma - Félkarú fejőgépnek hívják a dorozsmaiak a Negyvennyolcas utcában lévő tejautomatát. A vásárlók azért bosszankodnak, mert elnyeli a pénzt, és nem működik, az üzemeltető meg azért, mert állandóan megrongálják.
Nem működik rendesen a tejautomata Dorozsmán, a Negyvennyolcas utcában, a körforgalomnál – panaszolta egy olvasónk. Szerinte a helyiek már csak „félkarú fejőgépnek" hívják a szerkezetet, mert sokszor fordul elő, hogy a pénzt elnyeli, de a tejet nem adja ki.

– Kétszer voltam itt, először meg utoljára – mondta Simon Nándor, akivel a friss házi tejet adagoló gépnél találkoztunk. Ő is pórul járt, és amikor telefonon panaszkodott az üzemeltetőnél, azt a választ kapta, hogy biztosan nem tudta jól kezelni a gépet. – Inkább a kenyérboltban veszem a tejet, ott kimérik – hallottuk a dorozsmai férfitól.

Az üzemeltető a sándorfalvi Külvárosi Lottózó Kft., amelynek elérhetőségeit feltüntették a tejkiadó automatán. Hegedűs Péter tulajdonostól megtudtuk, hogy a gép Dorozsmán hetek óta nem működik. Kiírták ezt rá, de valaki leszakította a papírt, így jelenleg csak abból lehet következtetni az üzemszünetre, hogy a kijelző ki van kapcsolva.

Nem jön a tej a gépből, mert valaki mindig tönkreteszi. Fotó: Schmidt Andrea
Nem jön a tej a gépből, mert valaki mindig tönkreteszi. Fotó: Schmidt Andrea

– Lógunk a levegőben, még nem döntöttük el, hogyan tovább. 150 és 200 ezer forint közötti kárral „csuktuk be" legutóbb. A hely bérleti díja viszont ki van fizetve – mondta a tulajdonos, aki kezdi unni, hogy újra és újra ugyanazokat a problémákat kell megoldani, amelyek a nem rendeltetésszerű használatból adódnak. Hangsúlyozta, több helyen működtet tejautomatákat – például Kisteleken, Balástyán, Sándorfalván és Szeged-Makkosházon –, nagyobb sikerrel.

Miért nyelte el a pénzt a dorozsmai? – kérdeztük. – Rengetegszer betömködték a pénzolvasót. Találtunk már benne alufóliát, jégkrémpálcát, papírt, kávékavarót, homokot is – sorolta Hegedűs Péter. Hozzátéve, a hozzánk eljutott hír igaz, valaki szétverte nemrég a szerkezetet. A házi tej egyébként 200-210 forint literenként, és az utántöltést szükség szerint végzik, de legkésőbb 48 óránként.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegesen állt a szagos autó mellett

65 millió forint feketepiaci értékű kábítószert foglaltak le Röszkén a pénzügyőrök, az ügyben büntetőeljárást indítottak. Tovább olvasom