Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > ˝Bosszút álltak˝ az Isuzuért: ezúttal a Tatra repült le a sínről

˝Bosszút álltak˝ az Isuzuért: ezúttal a Tatra repült le a sínről

Szeged – Újabb villamos–furgon-baleset történt Szegeden: ezúttal utóbbi „nyert". Ha tehetik, kerüljék el a Hattyú utcát és környékét.

Segesvári Csaba - 2012.04.24. 18:56
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
20:43 Tóth István Tibor, az SZKT első embere szerint a forgalom este kilenc óra és negyed tíz között helyreállhat.

20:15 A tűzoltósági daruval nagyjából egyenesbe húzták a villamost. Így már a daru rá tudja vontatni a sínre.

20:00 Igazi látványosság lett a balesetet szenvedett Tatra. Kisgyerekes szülők az esti sétát hosszú percekre megszakítják a sínről leugrott járműnél. Ebben a percben érkezett meg a tűzoltóság daruja a Hattyú utca felől. Csörlővel egyenesbe akarják hozni a hátsó forgóvázat. Ezután a villamos megpróbál önerőből visszamenni a sínre. Több ovis ujjong a környéken, lelkesen figyelik a csipogó, tolató tűzoltósági darut is.

19:48 A villamost önerőből próbálják visszatenni a pályára. Ha mégsem sikerül, akkor jön a daruzás. A baleseti helyszínelés néhány perce ért véget, a sérült Ford Transitot most vitték el a villamossín mellől.

Korábban írtuk:

˝Bosszút álltak az Isuzuért˝: ezúttal a Tatra repült le a sínről. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A Hattyú utcánál az egyik csuklós 4-est a balra kanyaradó fehér Ford Transit furgon leütötte a sínről. A Tarján felé tartó 213-as Tatra egyszerűen lerepült a sínről, a hátsó forgóváz siklott s közben nyolc betonaljat is megrongált. A forgalom áll. A balesetben a vétkes sofőr sérült meg, a kiérkező mentőautó egyébként lerobbant, a vízcsöve durrant el, így egy másik mentőnek is a helyszínre kellett mennie. A sérült szerelvény mentése órákig is eltarthat. Először megpróbálják visszahúzni a villamost, ha nem sikerül, akkor daruval próbálják visszarakni a sínre a Tatrát.

˝Bosszút álltak az Isuzuért˝: ezúttal a Tatra repült le a sínről. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A villamosok Kecskéstől az Anna-kútig járnak, ott deltázva fordulnak vissza. Onnan pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Vasárnap a Szabadkai úton hasonló balesetben a kisteherautó borult fel. Figyeljenek oda a villamosokra!
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

1234 következő >> végére >>> 36 hozzászólás
Moderálásra küldöm 36. gedeon 2012.04.25. 19:09

A fiatal házaspár vesz egy új szekrényt. A férj hajnalban elmegy dolgozni és amikor reggel az első villamos elmegy a ház előtt, a szekrényajtó magától kinyílik. A feleség becsukja, de a következő villamosnál megint kinyílik. Ez így megy egész nap, mire a feleség megunja és felhív egy asztalost, hogy szerelje meg. Áll a szerelő meg a feleség a szekrényajtó előtt és amikor a villamos jön, az mindig kinyílik.
- Sajnos innen nem látok semmit, lehet, hogy belül van a baj, én beállok a szekrénybe, csukja rám az ajtót. Belülről látom majd, hogy mi a hiba. - mondja a szerelő.
Amikor a szerelő beáll a szekrénybe, a feleség rácsukja a szekrényajtót. Ebben a pillanatban megérkezik a férj, veszi le a kabátját és be akarja akasztani a szekrénybe, amikor meglátja bent a szerelőt.
- Maga mit csinál itt? - kérdi.
- Mondja, elhiszi nekem, ha most azt mondom, hogy a villamosra várok?

Moderálásra küldöm 35. palika9 2012.04.25. 15:17

Természetes, hogy az autós volt a hibás, de valahogy a villamosvezetők se a régiek. Novotelnél már kétszer jártam úgy, hogy leszálltam a villamosról (Tarján felől érkeztem) és hiába volt zöld a gyalogos átkelőn, a villamos vezető nyomta rám a csengőt és nem is tudtam átmenni, mert tudta, hogy neki szabad lesz és nagy sebességgel hajtott a gyalogos átkelő felé, letojva, hogy azon még a gyalogosnak van elsőbbsége.
2009-ben nyáron, egy néni a Centrumnál figyelmetlenül ment a sínekre, tilos jelzés ellenére és jött a villamos, semmit nem fékezett, csak csengetett, pedig ha egy kicsit lassít, nem üti el a nénit, de inkább elütötte, 5 m-t repült csak a néni, szerencsére kidobta oldalra, nem tudom, hogy felépült-e, a sínek túloldalán álltam és sajnos semmit nem tudtam tenni. Egy teljesen normálisnak kinéző fiatal nő azt mondta a mentősöknek, hogy a néni rosszul lett a melegben, mire én kijavítottam, hogy elütötte a villamos, amire a mentős elküldött melegebb éghajlatra, hogy csak egy… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 34. vuk 2012.04.25. 15:10

28. JABBA 2012.04.25. 08:24
Miert kellene lassitania, ha elsobbsege van?
Te lassitasz a kocsival ott, ahol elsobbseged van?
Miert van az, hogy az urvezetok elvarjak, hogy mindenki ezerrel vigyazzon rajuk, akkor is, ha ok a hulyek?
Valami nem vilagos ezzel.

Kerekparutnal mindig az a nagy mondas, hogy azert nem adnak elsobbseget, mert nem veszik eszre a bringast - ebben meg lehet is valami. De egy VILLAMOST SE??? Feher bot kene ezeknek a kezebe, nem kormanykerek.

Moderálásra küldöm 33. ifj. Nagy Gábor 2012.04.25. 12:41

Többen írják itt, hogy száguldoznak a villamosok.

Amikor én nagy ritkán rájuk ülök, akkor az utazás során sokminden eszembe jut, de a száguldás az kb. sohasem.

A fórumtársak nem tudom, mit csinálnának néhány budapesti villamosonalon, ha szerintük itt száguldozás van. Biztos hiányolnák a hatpontos biztonsági övet. :-)

Moderálásra küldöm 32. TrombiFrédi 2012.04.25. 12:16

Micsoda cím! Mintha valami merénylett lett volna!? Szenzációhajhászás, bulvárosodás, sajnos!

Moderálásra küldöm 31. macs 2012.04.25. 11:06

29. Carlo,
nyugi, én közben rájöttem, egy végtelen teleregény II. fejezetét olvastuk most. A következő címe valószínűleg az lesz, " III. fejezet, melyben a Tátrák klánja móresre tanítja a figyelmetlen autósokat". :-)

Moderálásra küldöm 30. Naca 2012.04.25. 09:50

Változatlanul az a véleményem, hogy az olyan vak autósnak, aki nem vesz észre egy villamost, be kell vonni a jogsiját. A villamos nem tud kitérni, vigyázzanak az autósok!!

Moderálásra küldöm 29. Carlo 2012.04.25. 08:26

a címmel van baj hapsikáim, elég szomorú ez, hogy 2 baleset közt így von párhuzamot a cikk írója, mert ez szándékosságot sugall,, ,,,

most nem a cikket kéne moderálni?

Moderálásra küldöm 28. JABBA 2012.04.25. 08:24

27. Kisg 2012.04.25. 05:42

Ha látnád a képeket, akkor azt is észrevennéd, hogy nincs matricázva.

Az is igaz, hogy a villamos vezetők a hasonló kereszteződéseknél nem nagyon lasítanak, hanem a csengőt nyomják.

De arra is akad példa, mikor a villamos vezető telefonál, vagy a telefonját babrálja, nézi.

A tranzitos is jobban figyelhetett volna, mert ha a Retek utcáról jött, akkor is láthatta volna a villamost és ha párhuzamosan ment a József A. sgt-n, akkor is láthatta volna a villamost. No meg ha látom, hogy sínek keresztezik az utat, akkor körültekintően megyek át rajta, de mindenek előtt körülnézek, hogy jön-e valami, aminek esetleg elsőbbsége van.

Moderálásra küldöm 27. Kisg 2012.04.25. 05:42

Ennek a villamosnak ugye nincs az oldala teleragasztva Árkád-reklámmal?? Mert ha igen, ne csodálkozzanak, hogy mindenki nekimegy. A villamos eredetileg azért volt sárga, hogy jól látsszon. Eleve halk jármű. Aztán elkezdték reklámfelületnek használni, és sajnos egyből "kaméleon" lett a szürke-zöld-tarka háttérben, ahelyett, hogy rikítana a színe. Erre is gondolni kellene, mielőtt átfestik, felmatricázzák, remélem, az új Pesa villamosok nem jutnak erre a sorsra, olyan jó elmenni mellettük, az egész Rókusi krt. ázsióját felviszik, a pályájukkal együtt (fű, frissen ültetett növényzet, tisztaság stb.)


36 hozzászólás1234 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...