Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Bothmer-gimnasztika és játszóház a Waldorfban

Szeged – Múlt héten kezdődött a Szegedi Waldorf Hetek rendezvénysorozat az iskola Kolozsvári téri épületében. Szombaton a legkisebbek és szüleik ismerkedhettek az alternatív tanítási módszereket követő iskola különlegességeivel.
Nekik februárig kell eldönteniük, hova szeretnék íratni gyermeküket. A választáshoz nyújtott segítséget a hétvégi nyílt nap. Bepillantást nyertünk egy különleges fogócskába, amibe a gyerekek mellett szüleik és a tanítók is beszálltak.

Bothmer-gimnasztika és játszóház. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

– Mi nem hagyományos testnevelés órát, hanem Bothmer-gimnasztikát tartunk a gyereknek – mondta Verebély Mariann, az egyik tanító. Mint megtudtuk, a mozgásórák a gimnasztikát, játékokat és sportokat rendezik egységbe, oly módon, hogy az mindig az életkori sajátosságnak megfelelően, a gyermek egészséges testi, lelki fejlődését szolgálja.

A leendő elsősöknek játszóházat is tartottak, Köszler Zoltán, osztálytanító segítségével kis tojásfészket készítettek a gyerekek, mondókákat is tanultak.

Bothmer-gimnasztika és játszóház. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

– Még nem döntöttük el, hogy hova járjon kisfiunk, de tetszett ez a nap, ha Tamáska épp nem a többiekkel lenne elfoglalva, ő is megerősítené – mondta az egyik szülő. Így a család legifjabb tagját nem sikerült megkérdeznünk az iskolában szerzett tapasztalatiról, hagytuk játszani új barátaival. A Waldorf Hetek programsorozata március végéig tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged olvad

Szombat reggelre csak behavazódott Szeged. Azóta viszont csak olvad. Tovább olvasom