Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Botka, Buzás, Kozma, Géczi vezeti a listát

Jóváhagyták tegnap az MSZP megyei listáját. A választásokra készülő párt megyei küldöttgyűlésén részt vett a belügyminiszter is. Az MSZP és az SZDSZ esetleges közös egyéni képviselőjelöltjeiről nem állapodtak meg a küldöttek.
Lamperth Mónika három, a friss listára került küldöttel: Géczi Józseffel, Buzás Péterrel és Bacsa Pállal. Fotó: Schmidt Andrea
– Szeretnénk világossá tenni az emberek számára, hogy azért akarjuk megnyerni a választást, mert hisszük, hogy ez jó Magyarországnak – mondta sajtótájékoztatóján Lamperth Mónika. A belügyminiszter vasárnap Szegeden az MSZP Csongrád Megyei Szövetségének küldöttgyűlésén vett részt. – Most kerül a parlament elé a 100 lépés programban elhatározott számos döntés, azokat törvény formájában is megerősítik. A 100 lépés program sikeres és eredményes, igazi baloldali, az esélyteremtést és az igazságosságot segítő program, és a szocialisták azon dolgoznak a kormányban, az országgyűlésben és a városok élén, hogy ezt a programot tudatosan végigvigyék – tette hozzá.

A párt tegnapi rendezvényén megválasztották az MSZP megyei listájára kerülő politikusokat. Botka László, megyei elnök elmondta: a jelölteket a helyi szervezetek választják, ellentétben a Fidesszel, ahol ezt a pártközpontból döntik el. A jövő évi választások jelöltjeitől a szocialisták azt várják el, hogy megválasztásuk esetén elsősorban a megye településein élők érdekeit jelenítsék meg. Hozzáfűzte: az volt a cél, hogy a megye minden térségéből és a legfontosabb szakmai területekről is képviseljék magukat; a 18 fős listán hat 35 év alatti, illetve négy hölgy jelölt szerepel. A listára került a szegedi vegyipari cég, a Medikémia vezérigazgatója Pálmai Antal is. Botka szerint ez a kormányzati ciklus minden korábbinál több beruházást hozott Csongrád megyébe, s az a cél, hogy a következő négy évben ezt a tendenciát folytatni tudják.

A megyei pártelnök közölte: az MSZP és az SZDSZ esetleges együttműködéséről a választásokon a két párt országos szervei egyeztetnek majd. Mint ismeretes, fölmerült, hogy Szegeden ne indítsanak a koalíciós partnerek egymással versengő jelölteket a választókerületekben. Lapunk információi szerint egy körzetben csak SZDSZ-es, két körzetben csak MSZP-s jelölteket indít közösen a két párt.


MSZP megyei lista

A megyei lista sorrendje: Botka László, Buzás Péter, Kozma József, Géczi József Alajos, Szirbik Imre, Bedő Tamás, Bacsa Pál, Gazdag János, Simicz József, Hekáné Szondi Ildikó, Szaniszló József, Pálmai Antal, H. Nagy László, Varga Zoltán, Szőnyi Erzsébet, Beöthy-Fehérné Sebők Zsuzsanna, Kis Andrea, Solymos László. Újhelyi István nem szerepel a párt megyei listáján, mert országos alelnökként a párt országos listáján előkelő helyen szerepel majd. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elitképzés a szegedi szakkollégiumban

Tíz éve alakult meg több egyetemi kar diákjainak elitképzését felvállaló Szegedi Társadalomtudományi… Tovább olvasom