Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Botka: építkezős fajta vagyok

Szeged - Elkezdődött az aláírásgyűjtés az október 12-i önkormányzati választásra.
Botka László polgármester (MSZP) a tarjáni Csillag téren találkozott a választókkal, és sajtótájékoztatóval indította a képviselőjelöltekkel közös kampányát. A körzetben Kenyeres Lajos jelenlegi képviselő indul újra, lelkes nyugdíjas hölgykoszorú vette körbe előbb őt, majd az aláírásgyűjtő pultot.

Botka László a Csillag téren indította a kampányt. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A városvezetőnek a panaszból is kijutott: a kóbor kutyákat, a ritkásan közlekedő Retek utcai buszt és a nehéz megélhetést tették szóvá. Botka László beszédében is megismételte: számára Szeged az első. Megköszönte, hogy az elmúlt évek harcaiban is érezhette a lakosság támogatását. "Építkezős fajta vagyok, abban hiszek, hogy egy város akkor életképes, ha minden évben beruházásokat, fejlesztéseket lehet megvalósítani. Ezzel fogok kampányolni a következő napokban az egyes városrészekben, és hogy meghallgassam az embereket" – fogalmazott.

Felidézte a tarjániaknak, hogy uniós támogatással zajlott a városrész első ütemének rekonstrukciója, és hogy Tarján felújítása folytatódik és új fedett uszodát terveznek. A tervekből kiemelte még a déli Tisza-hídat, az épülő lézerközpont melletti tudásparkot sok új munkahellyel. Azt is fontosnak tartja, tette hozzá a szónok, hogy valódi segítséget nyújtson a rászorulóknak. Bár a kormányzat jelentősen lecsökkentette az elesettek támogatását, az önkormányzat a többszörösét fordítja megsegítésükre.

Botka László a Csillag téren indította a kampányt. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Utalt jobboldali kihívója akciójára is, amelyben krumplit és hagymát osztott. Azt mondta, ez nem ellensúlyozza a kormánypárt intézkedéseit, hogy elvette a rokkantnyugdíjat, 30-féle adót és a világ legmagasabb áfá-ját vezette be, illetve amik miatt nincsenek munkahelyek. A beszélgetésbe egy asszony, a beszédbe egy férfi kiabált bele, hogy "késő!"

A polgármester és a képviselőjelöltek közös kampánykörútja hétfőn 16 órától a makkosházi ábécé előtt, 16.45-től a Diófánál, 17.30-tól a Rókusi körút és a Csáky utca sarkán folytatódik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ököllel ütött és rabolt: előzetesben a visszaeső férfi

A szegedi férfi közös italozások után az éjszakai órákban a közterületen hazafelé tartó sértettek sérelmére követett el bűncselekményeket. Tovább olvasom