Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Botka indul az MSZP országos választmányi elnöki posztjáért

Szeged - Tisztújítást tartott péntek délután a megyei MSZP-szervezet Szegeden. Az eseményen részt vett Mesterházy Attila pártelnök is. A tisztújítás nem volt sajtónyilvános.
Botka László, akit újraválasztottak a párt megyei szervezetének élére, hivatalosan is bejelentette, hogy elfogadja a jelölést a párt országos választmányának elnöki posztjára – miután sok megyei szervezet támogatását megkapta. Ezt írásban jelezte is az országos jelölőbizottságnak.

Korábban Botka László a nol.hu megkeresésére elmondta: részt akar vállalni egy új típusú, a választók bizalmát visszanyerni képes szocialista alternatíva felállításában.

A tisztújításon döntöttek arról is, hogy Szegeden Kozma József marad a pártelnök, Csongrádon Bedő Tamás, Szentesen Móra József, Hódmezővásárhelyen Nagy Ernő, Makón Buzás Péter, Mórahalmon pedig Beöthy-Fehérné Sebők Zsuzsanna. Változás történt viszont a párt megyei elnökhelyettesi posztján: Gazdag Jánost Varga Péter apátfalvi polgármester váltja.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Mozimasiniszta 2012. március 06. 09:15
  „A zseneális páros ! akik át tudtak adni a forgalomnak nemlétező autópályát , félig kész felüljáróval - nagy veszteség ! Hiába fújt a komcsi hátszél hagyta széttaposni a kamionok által a várost ! A Szeviép is a regnálása dicsőség listáján van ! Terelje össze a vörös csürhét és költözzön , ha ügyes lessz még leszakíthat egy darabot
  az msz(m)p-ből. Úgy látom addig is lessz aki fényezés gyanánt ...nyalja... !”
 • 35. ferdzso 2012. március 03. 20:57
  „"kopkop"! :Értem, de Te is megértheted, (ha akarod), hogy nem rendelheti egyik város polgármestere sem az "ipart", (munkahelyeket, vállalkozókat) a városába, csupán a megfelelő körülményeket teremtheti meg, utak és terület biztosítás szempontjából! Nos, itt mindkettő teljesült... (Az autópályák mellett, az "régi 5-ös út, és Dorozsma közötti területen", azért települgetnek, ha láttad, és jársz arra, és - szerintem- fognak is, mert nem lesz mindig recesszió.)”
 • 34. kopkop 2012. március 03. 17:32
  „31. ferdzso 2012.03.03. 16:06

  Botka "sok munkahelyet" is teremtett Szegeden, amire szintén büszkék lehetünk. Úgy tudom nem Isten hívő.”
 • 33. kopkop 2012. március 03. 17:20
  „Amennyiben Botka pozícióba kerül, akkor Újhelyit is "elveszíti" Szeged. Ők egy igazi párost képviselnek, együtt menetelnek.”
 • 32. szentmiki 2012. március 03. 17:08
  „31. ferdzso,"A megfizethető közüzemi számlákra"... ahan....ja...”
 • 31. ferdzso 2012. március 03. 16:06
  „Csupán, "egy" vélemény...:Egyik szemem sír, a másik nevet...(Ha lenne "harmadik", az is nevetne,"lukrin", és"Dobó-i"-n, mert " fuldokolva is vízért kiáltoznak ", de ez legyen az ő bajuk!) "Egyik szemem sír", mert így talán elmegy "tőlünk", egy tényleg jó politikus, városvezető, aki tényleg tett is le valamit a városunkért, ami maradandó, és valóra vált a polgármestersége alatt! Nem csak a villamosokra,troli tenderre, piacra, és a megújult közterekre gondolok.A megfizethető közüzemi számlákra; sőt, a szennyvíz elvezetési beruházásokra is, és programokra, amik turistákat vonzottak nyaranta, meg sok más, az "élhető város" fogalmába illő apróbb dolgokra...Na, meg arra, hogy a régió, ( általa is), megközelíthető lett autópályák, elkerülő utak szempontjából, és a város "levegőhöz" jutott!A kamion áradat, mára már a múlt!Aki nem érzi, és hiszi, hogy lehetne ez sokkal rosszabb, (maradt volna a régi), az vagy nem élt itt akkor, vagy elvakult, buta ember!(Tőle, ezt már nem veheti el senki, de tőlünk sem!!) Másik "szemem nevet".:Mert ha bármilyen fórumon nyerni fog az "országos politikában", akkor ott is, (az itteni tapasztalatai, és rátermettsége folytán), sikereket ér majd el, és ez nekünk még jobb, mint a jelenlegi, "felemás" helyzet a régió szempontjából! Gondolom, hogy Szegedet soha nem felejti el, és segíti, ahol tudja, ha országos, "nagy" vezetővé lesz is egyszer!! Adjon neki Isten ehhez erőt, és jó egészséget!(Helyben megmutatta, hogy nem"ideológiát" eszik a "magyar", hanem "kenyeret"! Mutassa meg, országosan is!”
 • 30. dottika 2012. március 03. 15:27
  „Aki nem látja, hogy mi történt Szegeden és környékén az elmúlt években az gyorsan menjen szemészhez, mert az agyára is rámehet a vakság. Az MSZP-ben sok Botkához hasonló ember kellene, hogy nyugodtabban aludjunk a fasiszták erösödésétől. A kompromisszum készség meg van a polgármesterünkben, ezt mutatja a költségvetés elfogadása is. Az igaz, hogy ez a mindent narancs színben látoknak nem jelent semmit, de erről ők nem tehetnek. Valoszinű az orvosuknak kevés hála pénzt adtak.”
 • 29. lukrecia 2012. március 03. 15:07
  „26: mintha sértegettél volna. Barátom , most azt várnád kikelek önmagamból és felveszem a kesztyűt. Lehet mégis van eszem ???? nem veled van bajom, nem a személlyel van bajom . Csak az alkalmatlanság , a semmittevés nem tecccik. Tehát célom bebizonyítani, Botka nem alkalmas polgármesternek. Kompromisszum képtelen, gazdasági képzettsége , célratörőképessége kevés (üzleti életben elengedhetetlen) Vagy csak ennyire más céljai lennének??
  A lényeg továbbra is.:: 20 éve lobbizik a lakókörzete érdekében, de még egy trafik nagyságú állandó munkahelyet sem tudott összehozni lázas tevékenységében. Vagy csak ő is bejár a Parlamentbe, mint alant a film is közread??? Most 20 évig ismét próbálkozni akar csak??? És ehhez nekem még szimpátiát kellene mutatnom????
  Nem elég ipari parkokat elnevezni, míg azokat egyetlen komoly céggel sem tud feltölteni.
  Arad polgármesterét nézd meg. Ő a titkárnői munkát a titkárnővel végezteti, a lobbizást meg önmaga.”
 • 28. Qllancs 2012. március 03. 14:30
  „T. 26.
  Igazad van, ez a lukrecia nagyon idegesítő , némber !a narancsos köd belepte az agya helyét !
  Nem vagyok tagja egyik pártnak sem, nem is voltam ! De én Botkát támogatom, értelmes, szimpatikus ember , és nem lopta milliárdossá magát mint a többi féreg politikus.
  Mert ugye Lukrecia ---lézer j. 10 év alatt, rendes, becsületes , 8 órai munkából lett milliárdos ??!!!
  Botka a városért dolgozik, --míg a narancsosok --az elmúlt 2 évben --csak kötekedtek, gáncsoskodtak, feljelentgettek !!AKADÁlyozzák Szeged fejlődését ! Kártékony férgek !”
 • 27. gavallér 2012. március 03. 13:16
  „Ilyenkor mindig fel kell tenni a kérdést - hogy akkor hogyan szavaztak mégis ennyien rá?
  Több szavazatot kapott , mint a megyei összes ogy képviselő összesen.”
 • 26. alfa258 2012. március 03. 12:09
  „lukrécia neked elment az eszed mondtam volna, de sztem soha nem is volt. Szerinted a pgm-nek kellene vakolókanállal ugrálni???????? Lézerjanód mit is csinál???? Nem vagy e normális! Az autópályát pedig . nézz csak utána - igenis Botkáék lobbizták ki, akár uniós pénzből épült akár nem! Már akkor is csak 2015 körülire lettvolna tervezve, és az elkerülő út is!!! A narancsos fény elvakította nemcsak a szemedet, de az eszednek nevezett állományt is!!!”
 • 25. szgd-i 2012. március 03. 12:09
  „Az hogy Botka elvti indul, jelölteti magát az legyen a maszop belügye, döntsék el ők, kit mit is akarnak.
  Az meg a választók joga eldönteni hogy milyen mértékű megbízást kapnak majd. Egyenlőre úgy látszik nem hogy a kormánytöbbség nem jön össze nekik, hanem inkább a küszöb százalékához vannak közelebb. A jobbik úgy tűnik jobban szerepel mint a maszop. Mindez annak tudatában különösképp érdekes, hogy lassan félidőnél járva szokott az aktuális kormány legmélyebb időszakában lenni. De ez valamiért most nem így van. Továbbá az is érdekes hogy míg a Keller bizottság egyetlen egy ügyet nem tudott bíróság elé cipelni addig a volt maszop-szadesz kormányból és annak holdudvarából már sorra jönnek ki a bírósági ítéletek!
  Na ezzel a helyzettel akar Botka elvti kezdeni valamit, hát hajrá neki, nem sok sikert jósolok hozzá. Ezen már nem sok minden menteni való van, max a színpadról lelépni.”
 • 24. Én2 2012. március 03. 11:52
  „Szerintem meg sok Botka kellene az országban akkor nem itt tartanánk.Mi a fenét láttok a fideszbe mit csinál éhezteti az embereket, földönfutóvá teszi őket, az egészségügy nuku dögöoljenek az emberek. Nincs semmi jó akkor minek tapsoltok.”
 • 23. jozko 2012. március 03. 11:31
  „Nem érdemes személyeskedni.
  Botka lászló politikai karrierje nem tőlünk függ.
  Tör előre, vakfegyelmet diktál, fanatikus, sok ember vezetésére született - rendíthetetlen ólomkatona.

  Ha elkezd valamit - be is akarja fejezni, utálja a bukást:
  de sajnos, az a tábornok, aki olyan áron is nyer/ni akar/, ha egyetlen katonája sem marad a győzelem után.
  Rohamcsapatot jobb eséllyel vezethetne, mint egy szociális érzékenységű/nek vallott/ pártot!

  Nem kétséges, képes lesz keményen megragadni az MSZP /maradékában/ a gyeplőt:ugyanezzel ellenségeket is gyüjt majd rendesen- sokan arra számítanak, elvégzi a "piszkos munkát" - utána majd beáldozzák!
  Kizárt, hogy Mesterházy Attilával sorsdöntő, stratégiai kérdésekben egyetértsenek -rövid távú, taktikai kérdésekben esetleg igen.
  Hosszabb távon a konfrontálódásuk elkerülhetetlen.
  Gyurcsánnyal hasonlóak a kilátásai:
  Két edzett, erős penge szikrázni fog, ha ütközik...
  Két dudás sok egy csárdában - márpedig az MSZP és a DK szövetsége nélkül - a mostani állás szerint- a baloldal szétforgácsolódik!
  Valódi baloldali értékeket képviselő - a politikai palettáról egyébként hiányzó - pártot hármójuk közül egyik sem lesz képes létrehozni - ahhoz ők hiteltelenek, a Szanyi féle szerencselovagokhoz hasonlóan!

  Minél jobban erőlködnek és széthúznak - annál jobban beerősít a Jobbik!
  Ezt mondjuk az Unióban is szemmel tarthatnák a hatalmaskodók, akik Orbánt, a Fideszt és így Magyarországot próbálják ellehetetleníteni!

  Minket itt Szegeden érzékenyebben érint: hogyan tud a helyi Fidesz az utódlásra /időben!/ felkészülni!
  Minden nagyobb csoportosulás /párt, nép, Unió/ erőssége az összefogás, gyengéje a viszály.
  Az Unióban rendesen felütötte a fejét...
  Szűkebb házunk táján a Fidesznél sem látom tökéletesnek az egységet!
  Pedig most lenne időszerű Szegeden /végre/ rendszerváltást csinálni!”
 • 22. vespa50 2012. március 03. 11:30
  „Munkahelyet,amivel az emberek dolgozni tudnának,meg pénzt keresni,nos azt mennyit hozott ide az a szolnoki kotonszökevény?
  Az M 5 átadásakor évi 400 munkahelyet ígért !
  Hol van az az egy ?
  Commander kummantós erre felelj vazze !”
 • 21. maci53 2012. március 03. 11:28
  „Botka az igazság, Botka az örök!
  Ezt akarta látni minden vörös ördög.
  Megkapták, kajálták,ahogy óhajtották,
  Homokbánya lónak foghatják a farkát!
  Isten Veled Laci!
  Az Ezer Kátyú és Körforgalmak városa búcsúzik tőled könnyeivel küszködve.”
 • 20. NP1 2012. március 03. 11:25
  „Botka egy elképesztően tehetséges politikus.
  Messze a legjobb polgármestere az elmúlt 40 évnek.
  Örülnék ha maradna.
  Ennyi.”
 • 19. theseus 2012. március 03. 10:58
  „Ez még nem a pártelnökség.
  Egyébként országos szinten egyre jelentéktelenebb ez a párt.

  "JEGYZET - "A Jobbik az MSZP-t megelőzve - 14 százalékkal - a második párttá avanzsált Magyarországon."
  R. Tóth Gábor - Délmagyarország napilap - 2012.03.03. 08:00 "”
 • 18. Hammada_Fleet 2012. március 03. 10:34
  „Úgy látom, a maszopban minden rendben van, nő a támogatottság, gyorsan erősödik a befolyás a húszezer szegedi egyetemi hallgató körében (az egyetemi oktatókról nem is szólva, hamarosan megközelítjük azokat a jó időket, amikor hatvan százalékuk MSZMP tag volt), tömegelnek az értelmiségiek és a független szabadfoglalkozásúak pártba. Mindennek következtében meredeken csökken a párttagok átlagéletkora és egyre könnyebb tolókocsival parkolni az MSZMP pártaggyűlések helyszínein. Úgyhogy valóban szükségtelen a váltás a vezetői posztokon. Hajrá, tartsuk a jó irányt!”
 • 17. juvefan 2012. március 03. 09:46
  „5. DobóI 2012.03.02. 20:18
  A fideszes haverjaidtól pedig már az emberek 90százaléka hányingert kap!A város lakói akkor is úgy érezték,hogy jobb,mint bármely fideszes komád.Itt már sohasem fog narancsos nyerni.Örökre ellőtték azt a bizonyos pöttyöst!”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan Szeged költségvetése

Elfogadták a költségvetést. Az LMP és a Jobbik ellene voksolt, Mihálffy Béla (Fidesz) pedig nem szavazott, de nem mondta meg, hogy miért. Tovább olvasom