Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Botka: Káosz van az iskolarendszerben

Budapest, Szeged. – A hétvégi pedagógusnap a veszélyben lévő jövőről szólt – fogalmazott tegnap Botka László, Szeged polgármestere, az MSZP országgyűlési képviselője a parlamentben, napirend előtti felszólalásában.
Szerinte a hétvége „jogos tüntetésekkel és felháborodással járt, soha nem látott káosz uralkodik az iskolarendszerben". – 2012 júniusában senki sem tudja megmondani, hogy fél év múlva ki és milyen pénzből fogja fenntartani az iskolákat – mondta.

Botka László szerint húsz rendeletnek kéne szabályoznia az iskolafenntartást, ám ezek közül a kormány még egyet sem készített el. – Azt sem tudni, kinek kell majd átadni az iskolákat, megyei, járási hivataloknak vagy más szervnek? Tavaly úgy fogalmaztam, hogy Szeged nem adja az iskoláit. Akkor azt üzenték, nem baj, majd elvesszük. Fél év alatt azt se tudták kitalálni, hogyan államosítsák az iskolákat – szögezte le. Kiemelte: Európában teljesen más tendencia érvényesül – decentralizálják az oktatást, másrészt emelik, és nem csökkentik a tankötelezettség korhatárát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigistop: még nem bírságolt az ÁNTSZ

Két hónapja büntet(hetne) az ÁNTSZ a nem dohányzók védelméről szóló törvény miatt: még nem tapasztaltak súlyos törvénysértést. Tovább olvasom