Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Botka László 2010 utánra tervez

Szeged - Botka László 2010 októberéig Szeged polgármestere maradna, utána azonban még nem tudja, hogy mi lesz. Egy biztos: a baloldal hosszú távú újjáépítésében részt venne a politikus.
A következő időszak legfontosabb feladata, hogy az MSZP baloldali válaszokat találjon az embereket joggal foglalkoztató kérdésekre, amelyekre a szocialista párt semmiféle választ nem adott - mondta a Magyar nemzetnek adott interjújában Botka László. Szeged MSZP-s polgármestere szerint ilyen például a közbiztonság és a cigány integráció kérdése. A politikus hozzátette: ezekre a kérdésekre az egész magyar demokratikus politika sem talált választ ezért törhettek előre a szélsőségek Magyarországon. A szocialista pártnak politikai, tartalmi és stílusbeli megújulásra is szüksége van, és ha ez megtörténik, akkor olyan miniszterelnök-jelöltet kell találni, aki mindezt hitelesen tudja megjeleníteni - tette hozzá. Botka László a lapnak elmondta: 2010 októberéig Szeged polgármestere maradna, utána azonban még nem tudja, hogy mi lesz. Egy biztos: a baloldal hosszú távú újjáépítésében részt venne a politikus.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. elméletileg 2009. július 02. 16:55
  „54. frakk! Szlovákiai korrupció a magyaréval megegyezik, vagy tán nagyobb is. Többek között azért .... arrafelé a magyarokat, hogy a média ne velük foglalkozzon, ez is hasonló a magyarországi helyzethez, hogy a ballib média akkor kezdi el főleg Orbánt cseszegtetni, amikor valamilyen "nagy üzletre" készülnek.
  http://index.hu/kulfold/2009/05/14/180_millios_mclarennel_jar_slota/
  "Egy 180 millió forintos McLarennel jár Ján Slota. A autó a szélsőséges pártvezér 29 évi fizetésébe kerül, és nem is ez az egyetlen, megmagyarázhatatlanul drága vagyontárgya."

  Bocs az offolásért.
  Botka pedig szerintem jól csinálja a polgármesterséget, mert akárki akármit mond Szeged nagyon élhető város.”
 • 63. tahoszegedi 2009. július 02. 11:37
  „Lacika!

  Te csak ne tervezzél hosszú távra.
  Sőt a 2010-et is elfelejthetnéd, szépen csattogjál fel a padlásra, és porold le a böröndödet, aztán irány Szolnok anyád szoknyája mellé !!!!!”
 • 62. frakk 2009. július 02. 06:55
  „57. Szegedix! Óriási csúsztatásokat tettél a felsorolásodban. Szeged, Franciáknak történő kiárusítása, volt polgármestereteknek Csonka I-Elvtársnak köszönhető. Leköszönése után a testvérvárosi kapcsolatok irodáján dolgozott, ahol a Francia kapcsolatok különös segítése mindenek felett álló volt számára. Az egy dolog , hogy ki van kormányon és közben ki privatizál. Csonka játszott át mindent a Franciák kezére, akkoriban Nizzában volt minden második héten. Most is zsíros helyen dolgozik---Zoll platz kft. Közben mig ide eljutott fél Szegedet eladta a Taking Kft-én keresztül. Soroljam az ingatlanokat???????? Szelektívitásod nem ismer határokat.”
 • 61. gardista33 2009. július 02. 05:51
  „tuti sokan nem mentek el szavazni,de most garantálom sokan lesznek!”
 • 60. gardista33 2009. július 02. 05:48
  „török ne álmodozz. az idejük lejárt . addigra 4 % lesz. :D be se fogtok jutni a parlamnetbe!”
 • 59. török 2009. július 01. 23:53
  „reméljük, marad 2010-től is.”
 • 58. FűzfaVessző 2009. július 01. 21:36
  „10. flexsnake!
  Integrálni v internálni mi is a különbség ?
  F.V.”
 • 57. szegedix 2009. július 01. 17:58
  „Nem tudom utánnanézett-e valaki mikor ment tönkre a Konzervgyár ivéglegesen ingatlan spekuláció miatt? A Ruhagyár a megrendelésállománya ellenére.?Az IKARUSZ Kft elvesztette ihgatlanjait. mikor adták el a PICK részvényeket a pénzügyi befektetőnek? A szegedi Hőszolgáltatást? Munkahelyek százai szüntek meg!Jó lenne ha megnéznétek. Ezek tények! Ez mind a fideszes Bartha alatt történt! Lippai a szegedi vizet a franciáknak játszottak el.Eladták a Városkép Kft-t. úgy kellett visszavásárolniBotka korszakban .Ma bevételt a városnak hoz! Majdnem megszüntették a nagybani piacot! Megmaradt és fejlődika mezőgazdaságból élőknek megélhetést biztosít! Építettek egy alig hasznosítható parkolóházat! A szegedi parkolási rendszert ami ma bevételt hoz a városnak Botka időszakában vásároltákvissza.”
 • 56. TUTI 2009. július 01. 15:59
  „Egyertelmu! Most azert tulelesert folyik a verseny! Ki tud kijonni ebbol az kriziskorszakbol
  legjobban. Rovidtavon. Hosszutavon folyik egy elhetobb varos verseny. Ha szep es praktikus,
  egyszeru, elheto varos tud maradni szeged, akkor meg egyszer nekilodulhat. De mindengyes km ut elkerulo ut, parmillko palyazatipenzert dzsungelharcot kell folytatni. Ebben gyenge volt Botka.
  Bar "Ujhelyi es tsai ceg" jonak tunik kozpenzek "elnyereseben", de ez ketes siker. A demokracia arrol szo, hogy idonkent valtanak. Ne viszolyogjunk a valtastol. Nezzetek meg Budapesten hanyan fogjak a fejuket
  Demszky sokadszori megvalasztasa utan? Elotte nem ebredtek csak utolag. Remeljuk Botkaval kapcsolatban idoben ebred a szegedi lakossag!”
 • 55. maradando 2009. július 01. 15:37
  „Egyértelmű ! A túlélés a tét !Ellenzékböl is ="Az oroszlán ugrani készűl".”
 • 54. frakk 2009. július 01. 15:03
  „Szeged jövőbeni fejlődésében valóban nem túl meghatározó lesz az autópályák elkészülte. Bizonyos szempontból jó is, nem is( nem taglalom) Sajnos annyira kis ország vagyunk, nem túl nagy szerepet kapunk, ezért lett volna fontos, minden esedékes termelő projekt időbeli idecsalogatása. Az üzletek sajnos politikai szinten dőlnek el, és ezért tart itt a gazdaságunk. Az Országházban döntik el egy egy beruházás hová települjön, ki vegye meg előtte az adott területet, melyik barátot , rokont, politikai társat ültessék vezetői székbe. Persze , hogy egy jobb érzésű nyugati cég viszolyog ezektől a szokásoktól. Ott ennyire azért nem korruptak, sok esetben ezért mennek Szlovákiába.”
 • 53. TUTI 2009. július 01. 14:32
  „frakk egy eros helyi poltikus idoben felimerte volna, hogy szegedi kozlekedes koncepciojanak fontos resze
  az utak (palyak), es mar akkor elkeszultek volna, amikor a meglete megszamiott a befektetoknak.
  Ma mar nem szamit, hogy van autopalyank. Se igy, se ugy nem fog zoldmezos beruhazas jonni erre...
  De, ha mar aupalya nem jott idoben, a keruloutakat megcsinaltak idoben???, hogy ne SZEGED varosra
  zudoljon a sokszor nem tul fittnek latszo roman autok fusttengere.
  Nem keszultek el azok sme idoben. Pedig az TUTI helyi ugy! Szoval van itt miert sirni
  G.C. modjara realisan is! Ha hamarabb jon aupalya, akkor tobb esellyel jott volna beruhazo is.
  Az mas kerdes, hogy az egesz mogott a korrupcios biznisz meretgazdasagossagi kerdesi allnak,
  de ebbe ma ne menjuk bele! ;):D”
 • 52. frakk 2009. július 01. 14:24
  „Légyszíves az autópálya építéseket ne hozzátok össze a helyi politikusok nevével. Az hogy Botka felvonult a Déli szakasz megnyitásáshoz, csak egy média szereplés. Az égvilágon semmi köze hozzá. Ugyanis nemzetközi egyezmények miatt kell megépülniük!!!!!! Csak a tudatlan nyugdíjasok hozzák ezeket Botka érdemei közé. Ha én is elmegyek a pécsi szakasz avatóünnepségére, ott elfogyasztom a svédasztalos hidegmenűt , még nem az én érdemem a mezei alagút:))) Annyiban lehet csak megemlíteni a nevét, hogy sikeresen kilobbizták az egyik szakasz építéséhez az Mszp barát cégénektevékeny milliárdos üzletét. lásd Románia felé épülő rész.”
 • 51. TUTI 2009. július 01. 14:13
  „En nem csak nagy zoldmezos beruhazasokat vagy pl. a Botka altal tobbszor beharangozott 3. Tisza hid
  elkeszultenek "kisebb csuszasat" fajlalom.
  A szegediek egy szuk barati koron kivul nem erzik azt, hogy miert is jo szegedinek lenni pl Debrecenhez vagy Pecshez kepest. Autopalya, utak elkeszulte rendszersenkestek, kesnek! Hm. Mintha az orszag mas reszein jobban mennek a dolgok! Pedig allitolag Botka kozel all(ul vagy mit csinal) a tuzhoz.
  Hianyzik pl a kkv-at effektiv tamogatasi rendszere is. A jobbik is ezen utazik...nagyon helyesen!
  Persze erre Te C.G. azt mondod ezek csak szubjektiv szemelyeskedo vadak. Hat jo. OK. OK.”
 • 50. garbon 2009. július 01. 13:59
  „Még hamarabb kellene elhúzni Szegedről.”
 • 49. Birodalmi 2009. július 01. 13:39
  „ok clarkgizmó: <moderálva>...
  mi épült szegeden????? az, h. néhány ház homlokzatát lefestették??? ellenbe, mennyi megvalósulatlan beruházás van? ( nyomták itt a dm en is, h. ez + az jön ide, de jó nekünk, aztán mély hallgatás) vagy mennyi gyárat zártak be?? (nincs már szegednek nagyvállalata! (pick kivéve, de azt is majdnem sikerült tönkretenni) mennyi iskolát vontak össze? mennyi támogatást vontak meg a kisvállalkozóktól? menyi közpénz került neki és haverjai zsebébe? ezekre válaszolj ... barátom!”
 • 48. ClarkGriswald 2009. július 01. 13:14
  „46: ha liberális tollforgató vagyok, hát legyek, de ugyan olvass már DM fórumokat, általában ezekkel szokták támadni. Nem tudom mi abban a terelés, hogy érveljünk mellette avagy ellene? Az, hogy a személyes támadásokra reagálok az nem terelés, max offolás. De hogy "on"-oljak: a 31-es hozzászólásban kifejtettem a véleményemet a befektetőkről.

  Itt komoly szövegértelmezési problémákkal közdenek egyesek komolyan...”
 • 47. TUTI 2009. július 01. 13:07
  „Nezd elsozor azt mondod, homokos!!
  Gondolom most mindjart megveded, hogy nem az! ;):D
  CSaladjara es gyerekire hivatkozol majd??
  A balosok ezt realizmusnak nevezik!!! Ok en elfogadom, hogy Ti ezt igy hivjak!”
 • 46. frakk 2009. július 01. 13:06
  „C. G Úgy gondolom konkrét hiányosságokat írtam ( meg ne kérdezd még1szer ) Különösebben nem vagdalkoztam, igaz kifejeztem óriási igényemet " az új arc" eljövetelére. Jellegzetes liberális tollforgató vagy , senki sem homokozott ebben a topikban,( csak te), senki sem hazaárulózott, focitszegedezett. Éppen te próbálod elterelni a beszéd fonalát a konkrétumról, hogy 8 év alatt egyetlen komoly termelő céget nem lobbizott ki a városnak, holott polgármester, és országgyűlési képviselő volt. 8 év rettentő nagy idő ám erre a semmittevésre. Nem a bársony székben kell a szavakat csűrni, lássuk milyen cég jön Szegedre?????????????????????????”
 • 45. ClarkGriswald 2009. július 01. 13:05
  „43: látom alapvető problémáid vannak a szövegértéssel. Van egy szint ami alatt már inkább ne vitázzunk. Elérted. :)”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelés a Bauert megállítók parancsnoka ellen

Szeged - Jogellenes fogva tartás miatt emelt vádat a Szegedi Nyomozó Ügyészség annak a rendőri egységnek a parancsnoka ellen, amely január végén üldözte, majd előállította a rendőrségre Bauer Bencét. Tovább olvasom