Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Botka olyan, mint Orbán?

Szeged - Szegényellenes, és kommunikációs trükköket vet be a baloldali városvezetés, amely olyan, mint az Orbán-kormány - állítja a szegedi LMP. A polgármesteri kabinet szerint a városvezetés ott segít a szegényeken, ahol tud, nem trükközik, és nem olyan, mint a Fidesz-kormány. Szerintük Szentistványi István LMP-s képviselő sokkot kapott 2014-ben.
Az LMP-s Szentistványi István képviselő és Tanács Eszter, a pénzügyi bizottság külsős tagja szerint látszatdemokrácia működik Szegeden. Szerintük Botka László polgármester és a baloldali városvezetés ugyanazokat a módszereket és taktikákat alkalmazza, mint az Orbán-kormány, amit gyakran ostoroznak.

A polgármesteri kabinet visszautasította, hogy ugyanazok lennének a módszerek, mert szerintük akkor az LMP nem rendelkezne a választási eredményeknél magasabb arányban a közgyűlési bizottságokban és az önkormányzati cégek működését felügyelő bizottságokban képviselettel.

Az LMP szerint a közgyűlés baloldali többsége látványosan lecsökkentette a határidőket. Szerintük a közgyűlési előterjesztések áttanulmányozására és a módosító javaslatok benyújtására az ellenzéknek jóformán másfél munkanap áll rendelkezésére. Három munkanap helyett csak az ülés előtt 16-18 órával érhetők el a bizottság tagjai számára a bizottsági anyagok.

A kabinet válasza: a közgyűlési módosító indítványok beterjesztésére 4 nap áll rendelkezésre. Az Országgyűlésben ennél rövidebb idő alatt fogadnak el törvényeket. Szentistványi István az elmúlt 9 hónapban 3 módosító indítványt nyújtott be, melyből egyet visszavont, mert „csak" jogszabályba ütközött a javaslata, a másik indítványa pedig konkrétumot – határozati javaslatot – nem tartalmazott, így nem is tudott miről szavazni a közgyűlés.

Az LMP szerint szegényellenes a baloldali városvezetés, mert a lakásrendelet módosításánál 21 ezerről 37 ezer forintra emelte a szociálisbérlakás-pályázatoknál a jövedelemminimumot, amivel szerintük nagyot rúgott az önkormányzat a szegényekbe. A polgármesteri kabinet válasza szerint a bérlakások közel 90 százaléka szociális bérlakás, a bérlakások bérleti díja pedig jóval az albérleti árak alatt van, és még ehhez is nyújt önkormányzati támogatást a város.

Az LMP szerint sokszor vet be kommunikációs trükköt a városvezetés, és szerintük a jól felépített kommunikációs stratégia is hozzájárult a baloldal legutóbbi nagyarányú önkormányzati választási győzelméhez.

„Megértjük, hogy Szentistványi István még nem tudta kiheverni a 2014-es választási eredmények sokkját. A választópolgárok értékelték, hogy az elmúlt 4 évben a városnak sok kárt okozó Fidesz–Jobbik-mutyikoalícióval szorosan együttműködött, így az ő tevékenységének, kommunikációjának köszönhetően a polgármesterjelöltjük épphogy elérte a 1,5 százalékos támogatottságot" – válaszolta a polgármesteri kabinet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összevesztek, megkéselte volt férjét

Súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Szegedi… Tovább olvasom