Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Botka: Szeged elhitte, hogy a siker rajtunk múlik

A Szegedi Ifjúsági Házban tartotta választási „partyját" az MSZP, ahol a kedélyes légkör a kezdettől a végeredményig megmaradt. A frissen megválasztott szocialista parlamenti képviselők sajtótájékoztatójukon elmondták: örülnek, hogy nemcsak megtartották, de növelni is tudták támogatottságukat.
Fotó: Karnok Csaba
Noha az MSZP szegedi szervezete csak este kilenctől, azaz a választási eredmények viszonylag magas feldolgozottsága utánra hívta szimpatizánsait az ifjúsági házba, a hívek már urnazárás után néhány perccel megtöltötték a kávézót. Semmi feszültség. A kivetítőn közzétett eredményeket a közönség nyugodtabban nézte, mint egy vasárnapi Borsodi Liga-meccset.

A 2002-esnél alacsonyabb részvétel miatt több asztalnál az emberek érdektelenségéről, közömbösségéről folyt a csevely. – Vannak, akiknek nem tetszik semmi, mindent kritizálnak, de mikor tehetnének róla, hogy ez változzon, nem mennek el szavazni – fejtette ki véleményét Imréné Dénes Katalin.

Marjanics Ferenc és felesége a Gyurcsány–Orbán és a négypárti tévés vitákról beszélgettek. – Ez a Gyurcsány most aztán beolvasott az Orbánnak, emberére talált benne – mosolygott harciasan a férfi. Hozzátette: nem felejtette el senki a panelprolizást, és azt is tudják, hogy melyik oldalról hangzott el. – Azért még semmi sem dőlt el, lehet, hogy nem kellett volna ennyire keménynek lennie – osztotta meg kétségeit felesége.

– Tessék az idegeket kötélre hangolni, mert igazi eredmények csak másfél-két óra múlva lesznek – mondta este nyolc óra körül a mikrofonba Kozma József alpolgármester, aki a drukkerest ceremóniamestereként időről időre értékelt.

– Most hallottam, hogy Nostradamus jóslata szerint a 2006-os választásokon az MSZP nyer – viccelődött Vigh Jenő nyugdíjas rendőr. Mint mondta, azért támogatja a „szocikat", mert nem csináltak olyan „disznóságokat", mint az előző garnitúra.

Kiss Éva és barátja már kibontott egy üveg vörösbort, de mint mondták, nem a medve bőrére isznak előre – csupán a pozitív gondolkodás hívei. Hogy az ünneplő vagy éppen búfelejtő ital kitartson a végső eredményhirdetésig, hoztak egy „biztonsági" pezsgőt is.

– Elmondhatom: Botka Laci és Ujhelyi Pista saját körzetében megnyerte a választást, nem lesz második forduló – jelentette be az alpolgármester fél tízkor, mire tapsorkán támadt a közönség soraiban.

Az országgyűlési képviselőnek választott szegedi polgármester és az MSZP alelnöke tíz óra előtt pár perccel mosolyogva érkezett, mindketten feleségestül. Tévéstábok kamerái, villogó vakuk, hatalmas taps.

– Azért jöttünk el Istvánnal, hogy illő alázattal megköszönjük nektek a rengeteg munkát és a támogatást. Az eredmény azt bizonyítja, hogy Szeged tizenhat évvel a rendszerváltás után végre elhitte, hogy a siker rajtunk múlik – mondta Botka László, majd koccintott a győzelemre. Ujhelyi István figyelmeztetett: az önkormányzati választások is ugyanilyen fontosak lesznek, ezért akkor is elvárják a támogatókat az urnákhoz.

A frissen megválasztott szocialista parlamenti képviselők sajtótájékoztatójukon elmondták: örülnek, hogy nemcsak megtartották, de növelni is tudták támogatottságukat. Botka hozzátette: fontos, hogy a második fordulóban mindenki támogassa a kettes körzetben még küzdő Sándor Klárát, mert vele tudnának nagyszerű csapatot alkotni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két helyen lesz második forduló a megyében

Csongrád megye hét választókerületéből négy már képviselőt küldött a parlamentbe: a szegedi Ujhelyi… Tovább olvasom