Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Botrányos Jacko-show! Csalás miatt nyomoz a rendőrség

Csalás miatt nyomozást rendelt el a zuglói rendőrkapitányság a Michael Jackson Live Tribune koncerttel kapcsolatban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden.

A kerületi rendőrkapitányság megkezdte az eset körülményeinek tisztázását - olvasható a rendőrség honlapján megjelent közlemény.

Mint írták, a kerületi rendőrkapitányságra több feljelentés érkezett a január 16-án és 17-én Budapesten tartott koncerttel kapcsolatban. A feljelentők becsapva érzik magukat, mert az előadásra nem a meghirdetett szereplőkkel került sor, így a jegy ára és a műsor színvonala véleményük szerint nem volt arányban egymással - tartalmazza a közlemény.

Korábban írtuk:

Elégedetlen rajongók keresik a fogyasztóvédőket, mert átverve érzik magukat a hétvégi budapesti Jacko-show miatt. Eredeti táncosokat és zenészeket ígértek, mégsem ők léptek fel. A panaszkodó nézőket kártalanítják.

"Figyelem a Jacko Show győri előadása elmarad!" - ez volt olvasható a helyi egyetemi csarnok honlapján. A koncert hétfő este lett volna. A Broadway jegyiroda munkatársának tájékoztatása szerint a vásárlás helyén visszaváltják a jegyeket, a vásárlástól számított 15 napon belül. Úgy tudjuk, a veszprémi koncert is elmarad.

– Ott voltunk, Király volt!!!! – olvasható "THE" hozzászólása a delmagyar.hu-n. Szegeden ugyanis megtartották a Michael Jackson emlékkoncertet a városi sportcsarnokban péntek este. A kommentelők között azonban olvashattunk ellenvéleményt is.

– Lehet, hogy ünneprontó leszek, de én azért jóval többet vártam, főleg amennyit kifizettem érte. Sokkal ütősebbet vártam, nem éreztem azt a feelinget, amit kellett volna. Bár tény, hogy a második fele már közelített. De a pesti közönség megmutatta, hogy mennyire elégedetlen volt. Ők meg merték mutatni – "anyet" nevű fórumozónk itt a hétvégi fővárosi eseményekre utalt.

A híradások azóta is arról szólnak: a közönség egy része félrevezetve érezte magát a Syma Rendezvénycsarnokban rendezett koncert után. A plakáton ugyanis Jacko táncosaival hirdették a produkciót, mégsem ők léptek fel. – Jacko sírva fakadt volna ettől a koncerttől – mondta egy néző.

–  Azokat  az információkat és  kommunikációs anyagokat használtuk fel,  amelyeket a show nemzetközi jogtulajdonosától kaptunk. Ebben szerepelt többek között az is, hogy Michael Jackson eredeti táncosai és zenészei szerepelnek a show-műsorban – nyilatkozta a Juke Box Kft. a Blikknek. A produkció európai turnémenedzsere elismerte, hogy a magyar nézőket félrevezették a plakátokkal.

Elégedetlen rajongók keresik a fogyasztóvédőket, mert átverve érzik magukat a hétvégi budapesti Jacko-show miatt. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Eredetileg valóban Michael Jackson táncosaival kezdtünk el próbálni, de az utolsó pillanatban visszaléptek, ezért más, szintén kiváló táncosokkal helyettesítettük őket. Értesítettük a változásról a magyarországi szervező céget, de akkor sajnos már az összes plakát az utcára került – mondta a lapnak Hubert Schober.

Több csalódott néző kereste fel a fogyasztóvédőket is: viasszakövetlenék a tízezer forint feletti jegyárakat. Önnek mi a véleménye a történtekről?

Kártalanítják a nézőket

Kártalanítják azokat a nézőket, akik elégedetlenek voltak a Juke Box Kft. által szervezett Michael Jackson emlékkoncerttel a hétvégén és ezt bejelentik – olvasható az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület honlapján.

A fogyasztói bejelentéseket az info@danubiusmusic.com e-mail címre várja a cég, majd maximum 48 órán belül válaszol minden megkeresésre, és tájékoztatja a fogyasztókat a kártalanítás pontos módjáról és menetéről (ehhez alapvetően az eredeti jegyet kell visszajuttatni a Broadway Ticket Hungary Kft. címére – 1134 Budapest, Hollán Ernő u. 10., a fenti e-mail címre pedig eljuttatni azokat a banki adatokat, amelyek a vételár visszafizetéséhez szükségesek).

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület tanácsai:

- amennyiben úgy döntenek, hogy az eredeti jegyet levélben juttatják vissza a megadott címre, a levél mindenképpen ajánlott és tértivevényes legyen, valamint az eredeti jegyről készítsenek fénymásolatot;
- ha inkább személyesen kívánják a jegyet átadni, az átvételről készüljön aláírt és lepecsételt átvételi elismervény/jegyzőkönyv. Ebben az esetben is célszerű az eredeti jegyről előzőleg fénymásolatot készíteni;
- a cég tájékoztatása szerint az utazással kapcsolatos költségeket (vonat, távolsági busz stb.) is megtérítik, az ezzel kapcsolatos igényt azonban külön jelezni és igazolni kell.

További kérdés esetén az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület ügyfélszolgálata készséggel áll a fogyasztók rendelkezésére a (+36-1) 311-7030-as telefonszámon, illetve a www.ofe.hu honlapon található panaszbejelentőn keresztül.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. Dxxxx 2010. január 20. 22:01
  „ez az! nem is magyar ember lenne, pláne pesti, ha nem nyafogna vmi miatt. nagyon gáz, amit Budapesten műveltek az emberek. ezzel igen lerották tiszteletüket Michael Jackson elött, h fogták magukat és kivonultak:) nem hiszem el, h bármelyik magyar emberke, aki énekesnek tartja magát, fele ekkora szinvonalu show-t tudna csinálni. de hát persze. csináljuk a fesztivált, vegyük el a györiektöl és a veszprémiektöl azt a lehetöséget, h megnézhessenek egy EMLÉKKONCERTET! jah meg hát sztem állitsjunk szobrot Vujity Trvtkonak..”
 • 53. Ticsó 2010. január 20. 17:40
  „15.ös Roxi1986 nak. Én is ott voltam Szegeden. Ezt mindenki aláírja, hogy nem lehet utánozni, stb. Olvastam, hogy a külföldi szervező szólt, hogy nem az eredeti táncosok jönnek, de akkorra már a plakát az utcán volt. Akkor ki a hibás??? Ugyan már...
  Amúgy is. Mindenhol lezajlott botrány nélkül, csak pont Pesten nem.... Ott kitalálta pár ember, hogy na.... Írjunk a panaszkönyvbe, felmerült a pénz visszatérítés, akkor már mindenki egyből: jaj vissza kapjuk a pénzünket, és ott "cigánykodott" mindenki. Szegeden sem csak a 10 évesek táncoltak, és sikítottak. Ne hari de én már 23 vagyok, és ott táncoltam a 2. sorban, és őrjöngtem. Akivel mentem szint úgy nagyon élvezte.
  Nem tudom az emberek MJ-t várták? Ébresztő....
  Úgy csinálnak az emberek mintha Jimmy halálából nem akartak volna pénzt csinálni. Amúgy meg: a MJ filméből mennyit kaszáltak? És oda mennyien mentek? És az sem 20 embernek tetszett.
  Én nem állok neki "cigánykodni". Elmentünk, nem azt kaptuk amit vártunk, de attól függetlenül jól éreztük magunkat, és eszembe sem jut sorba állni a pénzemért. Én nem adnám vissza a pénzt.”
 • 52. flexsnake 2010. január 20. 16:06
  „50. szerintem neki most ez a legkisebb problémája ;)”
 • 51. bélás 2010. január 20. 10:32
  „50
  Köszönjük cskata.”
 • 50. cskata 2010. január 20. 10:28
  „egy "apró" információ a cikk írójának és a hozzászólók egy részének:
  Michael Jackson (MJ / Michael / Mike / Jackson) nem szerette, ha "Jacko"-nak szólítják.. egy angol pletykalap nevezte el "Wacko-Jacko"-nak annó, így a Jacko gúnynév volt számára..
  aki valamilyen szinten is tiszteli őt, mint előadót, annak erre jó lenne odafigyelnie! Köszi! ;)

  "Nem vagyok Jacko! Jackson vagyok!" (MJ)
  http://www.youtube.com/watch?v=qczWYy6sxDo&feature=channel”
 • 49. bélás 2010. január 20. 10:10
  „Tegnap azt írta az újság, hogy még Jako is sírt volna.... Akkor még nem értettem miért, most már tudom.”
 • 48. Cukorfalat2 2010. január 20. 09:53
  „Nem tudom, hogy ki várta, hogy MJ feltámad, és most majd fellép, de szerintem ezt senki nem így gondolta. EMLÉKKONCERT, ami színvonalon alul sült el. Ennyi. MJ táncosait várták az emberek, és nem azt kapták, amiért fizettek. Szerencsére visszakapják a pénzüket.”
 • 47. Celtis 2010. január 20. 09:48
  „Nekem nem sok közöm van az egészhez, szal éntőlem akár Jacko, Elvis és Jimmy mindhárman élhetnek és közösen süttethetik a hasukat egy szállodaparadicsomban, de a plakát alapján, amit úton-útfélen láttam, jogosnak gondolom a koncert közönségének a panaszát.

  Mert persze, mindenki tudhatta, hogy ez egy emlékkoncert, ami nem azonos az eredetivel. De emlékkoncertet is lehet nagyon nagy szabásúra, nagyon látványos show-ra megcsinálni, és lehet nagyon gagyi, amatőr bénázásra.
  Kábé pont olyan, mintha megvenném a jegyet a Szabadtéri Játékokra mondjuk a Hair-re, amit úgy plakátolnának, hogy Dolhai Attila (akiről tudom, hogy nem Treat Williams), meg az eddigi legnagyobb szabású díszletek, és az előadás e helyett a Dóm csupasz teraszán zajlana két dézsába ültetett pálma közt, és az egyetemi gólyatáborból frissen toborzott elsősök adnák elő -- öten. Ezek után nekem mondhatná valaki, hogy amennyibe a jegy került, hülye vagyok és meg is érdemlem, de ettől még úgy jelenteném föl a szervezőket, hogy attól koldulnának.”
 • 46. azigazitrebitsch 2010. január 20. 09:41
  „Ha belegondolok,ahogy trutykó is ott kamerázott, míg le nem verték a fejéről a sapkát,még most is elkap a nevető görcs :-)))”
 • 45. marcsi82 2010. január 20. 09:22
  „hát nem tudják ,hogy már meg halt,ami egyszer már elmúlt azt még egyszer ne várják vissza holmi csalóktól.úgy kell a jegy vásárlóknak”
 • 44. azigazitrebitsch 2010. január 20. 09:11
  „Ez kérem, a színtiszta MAGYARISZTÁN az Úr 2010. évében :-))))”
 • 43. z927 2010. január 19. 23:16
  „Elmegyünk, jól érezzük magunkat, tetszik is... de egyvalakinek eszébe jut, hogyan is lehet a nem éppen olcsó jegy árát visszaszerezni, majd jót röhög a markába, hogy sikerült.”
 • 42. bjela1980 2010. január 19. 23:14
  „Nyeljék le a hülyék! Befizettek a cirkuszra! Volt cirkusz? Volt!
  Ezt a nagy rajongást félre kell tenni, mert persze kihasználják...
  Különben nem mindegy a pórnak, hogy volt e a Jackson közelében, aki táncol neki? Ott volt megnézte; Jackson hasonmást látott; mostmár örüljön, ha seggreül! Egy kanyi sem jár vissza a hőbölgőknek!
  (ennyi erővel visszavinném a komolyzene cd-m a tescoba, mert valaki csúnyán belekrákog a szimfóniába... Mire cserélnék ki??? Tüsszögősre? Gondolkozzunk! Mindenki tudja, hogy az igazi illuzionista már nem él, ergo: nem lesz teljes az illúzió!A hatáskeltés mesterei akkor tették volna a legjobbat, ha vetítenek egy szép nagy mozit, és koszorúznak!/”
 • 41. flexsnake 2010. január 19. 23:02
  „holnap gyertek az elvis koncertre :D Egy csávó az elvis régi hajával fog ugrálni :D”
 • 40. flexsnake 2010. január 19. 22:58
  „Azt nem értem hogy mit vártak? Betolják a koporsót a csávó meg elkezd mumidancelni? Ezek az emberek még a táncosokat se látták előtte, tökéletesen mindegy volt ha a csórvási asszonykórus rázza, az is idegen lett volna nekik. Mit jelent az hogy eredeti táncosai? Fülükre van tetoválva egy r betű? Vagy valami mágikus szerződés miatt csak ők léphetnek fel? Az egész őrület ami a MJ halála után kezdődött csak üzleti fogás. Ha évekig szartak rá most majd holtában puncsolnak neki? Aki elment az meg is érdemelte.”
 • 39. odysseus 2010. január 19. 22:48
  „eleve ki volt írva, hogy habi az egész - mit várt a hőbörgő tömeg - feltámadást? Ember egy buliba szórakozni megy, nem nyafogni.”
 • 38. CID 2010. január 19. 21:44
  „Józsibarátnál a pont. Aki rendezte ezt a szutykot, nyilván csak a haszon motiválta, aki meg elment az megérdemli.”
 • 37. Katamaya 2010. január 19. 21:31
  „Jesszusom!
  Nyílvánvaló, hogy akik elmentek a koncertre, nem MJ-t várták, hogy feltámadva énekel egy nagyot, hanem azt, hogy a táncosai és vokalistái összeállítanak egy színvonalas műsort az ő emlékére.
  Számtalan emlékkoncertet tartottak már a világon, nem? Ez is lehetett volna egy jó műsor még MJ nélkül is.”
 • 36. Yossarian 2010. január 19. 20:19
  „akinek annyi esze van, hogy elmegy egy ilyen "koncert"-re az meg is érdemli.
  Jacko meghalt. és egy halott nem adhat koncertet. akik meg nekiállnak utánzó számmal a nevében haknizni, azok sosem képesek még hasonlóra sem, mint az eredeti. volt már ilyen más holtak esetrében is, és sosem jött be.
  de néhány bugris magyar benyalata, és most höbörög. de ne feledjük, hogy ebben az országban sztár lehetett a Zámbó Jimmy, és sztár Győzike, meg a Pákó is. tehát nincs min csodálkozni.
  Szegeden Lagzi is képes megtölteni a sportcsarnokot, nem meglepő hát, hogy itt a közönségnek ez is jó volt.”
 • 35. meska 2010. január 19. 19:33
  „Na mostan téleg elég viccösre sikerült a két Délmagyar-cikk címe. Főleg így egymás után! :)”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darvasi-bemutató Szegeden

Szeged - Darvasi László Argentína című drámáját játssza idei első premierjeként a Szegedi Egyetemi… Tovább olvasom