Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Bozsóéknak menniük kell a garázsból is

Szeged - Harminc napot kaptak Bozsóék arra, hogy elköltözzenek az újszegedi garázsból, amelyben laknak. A házaspárról korábban megírtuk, mindenáron el akarják kerülni, hogy hajléktalanná váljanak.
Jó ideig albérletben laktak, végül már csak garázst tudtak bérbe venni, kettőt, egyiket a holmijuknak, az beázott, és mindenük átnedvesedett. Megörültek, amikor Királyhegyesen találtak egy részletenként megvehető, 900 ezerért kínált házat. A költözés után azonban a gazda viselkedése megváltozott, már arról volt szó, hogy majdani királyhegyesi keresményükből le kell adniuk valamennyit a háziaknak is a béren felül. Ők megijedtek, és inkább visszamentek Szegedre, de mostani helyükön sem maradhatnak.

A házaspár tisztaságot tart, erről meggyőződhettünk: az asszony korábban takarítónő volt. A garázs tulajdonosa azonban megelégelte, hogy a bérleményt lakásnak használják, úgy tájékozódott, hogy neki ebből gondjai lehetnek.

Bozsóéknak menniük kell a garázsból is. Fotó: DM
Bozsóéknak menniük kell a garázsból is. Fotó: DM

– Mindent befizettem, határidőre – mondja Bozsó Szilvia.
– Most viszont nyilvánvalóvá vált, hogy mennünk kell. Olcsóbb lakhatási lehetőséget biztosan lehetne találni más településen, de most már nem szeretnénk elhagyni a várost messzire, mert mindkettőnknek szervezett munkát a munkaügyi központ, és nem szeretnénk variálni.

Ketten együtt mintegy 60 ezer forintot kapnak, bár az asszony minden lehetőséget megragad. Gyűrűket vesz, ásványokkal díszítve adja el a piacon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc órán át akar szavalni és dalolni Gaáli Zsolt

Guinness-rekord-kísérletre készül az algyői Gaáli Zsolt: az elmúlt 30 évben írt verseit augusztus 30-án harminc órán át egyhuzamban akarja előadni a Kócsag utca 16. szám alatt. Tovább olvasom