Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Bringaboom a Pick körül: a kerékpárosok nem sértenek szabályt, csak jó ízlést

Szeged - Nagyon sokan járnak munkába biciklivel a Szabadkai úti Pick-üzembe. A gyár előtt azonban nincs elég kerékpártároló, ezért a fáktól a közlekedési táblákon át a villanyoszlopokig mindenhez biciklit zárnak.
Jócskán túlnőtt a kerékpárral munkába járó dolgozók parkolási igénye a Pick Szeged Zrt. Szabadkai úti székhelye előtti biciklitároló kapacitásán.

Bár még messze vagyunk az ideális bringás szezontól, de a nagyjából húsz bicikli rögzítésére alkalmas két céges tároló mellett az üzem körül gyakorlatilag minden stabil tereptárgyhoz kerékpárt zárnak. Összesen negyvenhármat számoltunk össze a minap a villamosmegálló esőbeállójához, korlátjához, az apró zöldterület fáihoz, bokraihoz, a gyár körüli kandeláberekhez és KRESZ-táblákhoz láncolva – sőt egyet még az üzem oldalán futó villámhárítóhoz rögzítve is láttunk. Mint a rendőrségtől megtudtuk, közlekedési táblához például nem tilos biciklit rögzíteni. Ha ugyanis közben nem akadályozza a tábla észlelését, nem rongálja meg vagy szennyezi be azt, nem sért jogszabályt. Akkor intézkedhetne csak a rendőrség, illetve a városi közterület-felügyelet, ha akadályozná a forgalmat – ilyen szituációt viszont nem láttunk. Így tehát csak szimplán igénytelen az üzem környezete, a kerékpárosok azonban nem szegnek törvényt.
Bringaboom a Pick körül. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


 Az üzemtől úgy 300 méterre lévő, fedett B+R biciklitárolónak eközben csak a tizede van kihasználva. Ott nagyjából húsz bicikli fér el, tehát az sem lenne elég a Pick-gyárba kerékpárral járó dolgozók parkolási igényeinek kielégítésére.

 Megkérdeztük a Pick Szeged Zrt.-t arról, hogy tudnak-e a székhelyük körül kialakult áldatlan állapotról, hogyan kívánják megoldani a helyzetet. – A kerékpárral munkába járók számára biztonságos, fedett és zárt kerékpártárolót biztosítunk az óvoda mellett. Dolgozóink egy része ugyanakkor inkább a cég személybejárata előtt hagyja kerékpárját – válaszolt Nagy Endre vezérigazgató. Hozzátette, dolgozóik megnövekedett létszáma miatt még az év első felében bővítik a kerékpártárolási lehetőségeket, ez megoldhatja a problémát.
Olvasónk nem csak a rengeteg biciklire panaszkodott. A keresztbe-kasul parkoló autók elállják a járdát, így gyalogosan is nehéz közlekedni a Pick és a temető között.
Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar a csatornázás körül

- Adják vissza az embereknek azt a pénzt, amit a víziközmű-beruházásra fizettek be, de az önkormányzatok nem használtak fel - mondta sajtótájékoztatóján tegnap Németh Laczkó. Tovább olvasom