Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Brutális gyilkosság a focipályánál: megerőszakolták az áldozatot?

Szeged-Kiskundorozsma - Egy meggyilkolt férfi lemeztelenített holttestét találta meg egy focista kedd este Szeged-Kiskundorozsmán, egy sportpálya melletti füves területen. Az áldozattal brutális módon végeztek: információink szerint elvágták a torkát és szívtájékon szúrták. A rendőrség a legmodernebb helyszínelő technikákat vetette be. Az áldozatot már azonosították: egy 37 éves budapesti férfi.
Egy férfi lemeztelenített holttestére talált rá a Kiskundorozsmai ESK (Csongrád megyei II. osztály) egyik labdarúgója kedden este fél 8 körül a helyi műfüves focipályától néhány méterre a bozótosban.

– Éppen edzése volt a fiúknak, a labdát kirúgták a pályáról. Az egyik játékosunk ment utána, és a jobb oldali szögletzászlótól néhány méterre, a kerítésen túl megtalálta a holttestet. Azonnal szólt az edzőnek, aki értesítette a rendőröket. Hamar a helyszínen voltak. Néhány játékosunkat szerda délelőtt behívták meghallgatásra a rendőrségre, de azonkívül, hogy egyikük megtalálta a holttestet, senki nem tud semmit az ügyről – mondta ifj. Ottlik Sándor sportköri elnök.

Emberölés a focipályánál: meztelen volt a szíven szúrt áldozat. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Információink szerint a férfi holtteste teljesen meztelen volt, csak a cipője volt rajta. Nadrágja tőle néhány méterre hevert a földön. Úgy tudjuk, hogy hason fekve találtak rá. A torkát elvágták, és egy szúrásnyom volt a szíve tájékán. A test rendkívül véres volt, ám a focipályán egy csepp vért sem találtak: feltételezhető, hogy a holttestet a pálya oldalán levő Vásártér utca felől vihette a gyilkos az elhagyatott területre. Információink szerint a holttest két napja hevert a pálya mellett, mire felfedezték. Azt is hallottuk, hogy a férfit a halála előtt megerőszakolták. Ezeket az információkat a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem erősítette meg. Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő annyit közölt, hogy szerda délelőtt azonosították az áldozatot: egy 37 éves budapesti férfi.

– Egész éjjel ment a világítás a focipályán olyan erősen, hogy a redőnyt is le kellett húznom. Szerintem hirtelen felindulásból történhetett a gyilkosság, mert ha valaki el akar rejteni egy holttestet, azt nem a pálya mellett teszi meg, még ha igen mocsaras is a környék. Innen két kilométerre sokkal elhagyatottabb helyek vannak – mondta egy férfi, aki a Vásártér utcában lakik. Azt is elmondta, hogy a megölt férfi holttestét szerda reggel fél 8-kor szállította el egy halottaskocsi, miután a rendőrök végeztek a 12 órán át tartó helyszíni szemlével.

Emberölés a focipályánál: meztelen volt a szíven szúrt áldozat. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A nyomok és bizonyítékok után való kutatás szerda délelőtt fél 10-kor kiterjesztett helyszíni szemlével folytatódott. A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola két szakaszát, mintegy 50 tanulót vezényeltek ki Dorozsmára, akik a focipálya melletti bozótost kutatóláncban vizsgálták át. – Találat, találat, találat! – hallottuk háromszor is, majd a rendőrhallgatók eltűntek szemünk elől a bozótosban. A helyszínelés alatt a rendőrök a legújabb technikát is bevetették: egy drónt repítettek a bűncselekmény helyszíne fölé, ami a levegőből készített felvételeket a környékről.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntette miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Világszínvonalú bűnügyi helyszínelés

A Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben február közepén állították fel a Központi Technikai Osztályt. Ennek célja, hogy a bűnügyi helyszínelést Magyarországon a legmodernebb krimináltechnikai eszközök alkalmazásával, professzionális képalkotó eszközök segítségével világszínvonalúvá tegye. Az eszközöket az elmúlt egy évben a rendőrség folyamatosan szerezte be 120 millió forint értékben. Ezek között szerepel két darab, speciális felszereltséggel és beépítéssel rendelkező helyszínelő busz is: a jármű zárt internetkapcsolattal rendelkezik, amelynek köszönhetően lehetőség van a bűncselekmény helyszínén készített fényképfelvételek azonnali továbbítására, valamint ujj- és tenyérnyomok beküldésére az intézetbe, ahol azt az igazságügyi szakértő néhány perc alatt képes megvizsgálni. Ezeket a technikákat hozták le Budapestről a kiskundorozsmai emberölés helyszínére is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szimpátiaszavazás a Ságváriért

Noha nem tartozik a hatáskörébe, a közgyűlés kulturális bizottsága is állást foglalt szerdán a közvéleményt élénken foglalkoztató Ságvári-ügyben. Tovább olvasom