Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Brutális kínzás a tanyavilágban - előzetes letartóztatásban a gyanúsítottak

Ópusztaszer - Az ópusztaszeri tanyavilág egyik házában megkínoztak, és ágyhoz kötöztek egy 26 éves férfit kedd este; az egyik hódmezővásárhelyi kocsmából hurcolták el a támadói. A vásárhelyi férfinek végül sikerült magát kiszabadítani. Az egyik szomszéd nem merte beengedni a tanyájára az összevert embert, végül egy másik szomszéd hívott rendőrt.

Csoportosan elkövetett rablás, társtettességben elkövetett súlyos testi sértés, valamint a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése miatt H. Zoltán, R. Dávid, Sz. Róbert és K. István ellen indult büntetőeljárásban a Szegedi Városi Bíróság a Hódmezővásárhelyi Városi Ügyészség indítványára ma elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

A kényszerintézkedés indoka, hogy augusztus hó 21. napján egy hódmezővásárhelyi kocsmában a 26 éves sértettet bántalmazták, miközben pénzt követeltek tőle. Ő ennek nem tett eleget, ezért a gyanúsítottak erőszakkal a gépkocsijukba ültették és az egyikük tanyájára szállították. Út közben és a tanyához érve a gyanúsítottak többször kézzel és viperával bántalmazták a férfit, a zsebéből 10 ezer forint készpénzt és 2 mobiltelefont vettek ki. Mivel megkísérelt elszökni, kezét és lábát összekötözték és lábánál fogva az ágyhoz kötötték, majd távoztak.

Korábban írtuk:

Vallomásuk szerint a pénzét akarta megszerezni egy 26 éves hódmezővásárhelyi fiatalembernek négy férfi az egyik vásárhelyi ivóban kedden. Norbert a kocsmában iszogatott, amikor körbevették, és pénzt követeltek tőle. Mivel nem akart fizetni, egy autóba kényszerítették. Útközben bántalmazták, elvették a pénzét, mobiltelefonját és iratait. Végül az egyik támadó ópusztaszeri tanyájára vitték, ahol egy viperával ismét megverték, egy kutyanyakörvvel és kötelekkel az ágyhoz kötözték, és sorsára hagyták. Csak néhány órával később tudta magát kiszabadítani.

– A környéken csak a mi kertkapunk volt nyitva, ezért jött be az udvarunkba. A lányom ahogy meglátta, sikoltva futott be a házba. Csak annyit mondott, hogy vágjuk el a kezén a kötelet. A keze gúzsba volt kötve, a feje össze volt verve, és a háta is pecsenyevörös volt: szerintem autóval is húzhatták a homokban. Féltünk, hogy az udvarunkon hal meg, és minket gyanúsítanak majd a megölésével, ezért megkértük, hogy menjen el. Néhány házzal feljebb lakik az egyik ismerőse, akinek elkezdte a nevét kiabálni. A másik szomszéd ezután hívta ki a mentőket és a rendőröket – mesélte az egyik szomszéd.

Ebbe a szomszédos tanyába menekült kezén kötéllel és vérző fejjel a vásárhelyi férfi – de itt nem segítettek neki. Fotó: Schmidt Andrea
Ebbe a szomszédos tanyába menekült kezén kötéllel és vérző fejjel a vásárhelyi férfi – de itt nem segítettek neki. Fotó: Schmidt Andrea

A kínzás helyszínének választott tanya tegnap teljesen üresen állt: az ajtókon lakatok voltak, az udvaron egy kutya pihent a házában. A környékbeliek egyike sem hallott kedd este segélykiáltást. – Mindegyik háznál van kutya, az ugatásuk elnyom minden zajt – mondta egy közelben lakó, akinek tanyája előtt kapták el a kommandósok szerda hajnalban a 4 emberrablót. – Kocsival menekültek, de a kommandósok mindkét oldalról elzárták az útjukat. Kihúzták az autóból, a földre vitték és megbilincselték őket – mesélt a krimibe illő jelenetről az asszony. A környékbeliek a kínzókat nem ismerték: elmondásuk szerint a tanyavilágban mindenki tart mindenkitől, ezért nem szeretnek egymás dolgaiban vájkálni.

Az ópusztaszeri és szegedi férfiakat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Akció Alosztály kommandósainak segítségével fogták el. Csoportosan elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás. Kihallgatásuk után őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A házkutatások során többek között az elrabolt mobiltelefon is előkerült. A brutálisan összevert férfit a szegedi újklinika traumatológiai osztályára szállították: nem akart beszélni a történtekről.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. jozko 2012. augusztus 26. 22:19
  „42. klj-54 :

  Ami a csillagokat illeti:
  "Aranycsillagokat" hordtam a parkettán, vöröset a homlokomon - és a párttagkönyvemben.
  Ennek ezer éve.
  Sajnos éppen a "lényeges dolgokban" nem tudtunk egyetérteni azokkal, akik dönthettek a sorsomban.
  Nem adtam meg nekik ezt az örömet - magam álltam fel olyan helyzetben , amikor a lelkiismeretem szerint nem maradhattam tovább /akkora marha vagyok, hogy komolyan veszem a kényes lelkiismereti kérdéseket/.

  Sok gerinctelen alak - tisztelet a kevés kivételnek - maradt, NATO kompatibilis lett, "kikeresztelkedett"-
  bármit megtett a karrierje érdekében - esetleg elintézte a VIP nyugdíját /költse patikára.../

  Nem paktálok olyanokkal sem, akik kiöntötték a fürdővízzel a gyereket is a "rendszerváltásnak" nevezett szabadrablás során!
  Érdemi rendszerváltás csak generációváltás után lesz nálunk - szerintem.
  Azt hiszem , egy tegnapi hozzászólásodban így valahogy írtad : a fiatalokat "direkt" nem érdekli a politika -
  és ez jó...
  Szerintem is.
  Döntsenek és válasszanak ők, körmönfont befolyásolások nélkül!
  A gyerekek és a fiatalok alapvetően romlatlanok - és a nagyobbik részük alkalmas arra, hogy rájuk bízzuk a jövőnket!
  És tetszik vagy sem - rájuk kell bíznunk / így jóval 60 után , némi tapasztalattal a hátam mögött, mi mást is mondhatnék?/
  Legyenek bár fiatal demokraták, fiatal liberálisok, fiatal értelmiségiek vagy fiatal munkásemberek -élni akarnak, családot akarnak - és szerintem hazát is akarnak - majd megértik, mi is az.
  Meg fognak egyezni a legfontosabb kérdésekben!
  A magam erejéből sok nem telik, hogy segítsem őket - de nem is állítok eléjük korlátokat, sorompókat!
  Ilyen nyomokat hagytak bennem a csillagjaim...”
 • 43. senkisenemsem 2012. augusztus 25. 18:18
  „Ilyenkor mutatkozik meg, hogy mekkora birka is a magyar.

  add 1. Honnan szedi minden hozzászóló, hogy minden elkövető színes?

  add 2. Ha a mi szerencsétlen áldozatunkat hetekig éheztették és csicskáztatták, vajon miért mondta még ő maga is, hogy ott dolgozott!! A fönök dolga a csicskáztatás..vagy rosszul tudom?! Mindenesetre felnőtt emberről beszélünk, szerintem eltudta látni magát segítség nélkül is, az megint más, hogy szereti az alkoholt és a kábítószert így inkább azt választja kenyér helyett, most meg elő adja a hattyú halálát.

  add 3. ha valóban éhezett, akkor elvileg pénze se volt, akkor mit csinált egy kocsmában? koldult?

  add 4. a tegnapi cikk szerint nem akar nyilatkozni, ma már fenyegetőzik is. akkor ki a féreg?
  Szomorú, hogy mindenki elhiszi a rengeteg mocskot amit a szennylapok írnak, holott mindenki tisztában van vele, hogy ezek kiszínezett, spekulatív cikkek, a figyelem felkeltés céljából... A sok marha magyar meg mind meg is eszi, mert ez kell...
  Nem mondom, hogy nem érdemelnek büntetést, mert kell a tanulópénz, de jelen esetben csak a bírónak van joga ítéletet hozni. Szerencsénkre neki nem a média alapozza meg a történtek hogyan létét... arról nem beszélve, hogy a kis áldozatunk sem egy tiszta életű személy. Egyikünk sem ismeri a hátteret, kár is spekulálni.
  A srác aki riportot adott, miért nem jelezte elöbb a dolgot, ha mindig hozzá járt át?
  És ha nincs a gyereknek belsővérzése, márpedig nem volt, egyébként nehezen megy a traumatologiára és onnan 3 nap után kisétál és haza megy, akkor nem valószinű hogy haldoklott. ha valóban megakarták volna etetni a kutyákkal ahogy állítja, akkor nem ússza meg ilyen felületi sérülésekkel. Ha valaki látta már, hogy egy vipera milyen nyomokat hagy az emberen, ha tényleg odacsapnak, akkor tudja, hogy ezt megint csak felfujták, a srác saját magát hazudtolja meg minden cikkben. én nem sajnálnám annyira őt se...
  Kár, hogy a szemfényvesztéssel az orrunknál fogva vezetnek, talán pont ezért tartunk ott ahol tartunk... nem minden esetben "jó" a jó és a "rossz" a rossz...
  Ahogy nyilt titok az is, hogy a rendőrök szokása verni minden általuk elfogott bűnözőt és mégsem ítélik el őket...”
 • 42. berkabela 2012. augusztus 25. 08:53
  „Én még abban a világban nőttem fel, amikor az egyik legsúlyosabb bűnt úgy nevezték: "KÖZVESZÉLYES MUNKAKERÜLÉS"”
 • 41. klj-54 2012. augusztus 24. 22:53
  „@ jozko:
  Nem tudom milyen a csillagok konstellációja, de egyetértünk a lényeges dolgokban!”
 • 40. nagymacika 2012. augusztus 24. 21:33
  „Azért ez már szörnyű világ,lassan mindenkitől félni kell. Minden napra jut egy gyilkosság,családon belüli erőszak, betörés. De azért meg sem fordulna a fejemben ha valaki véresen ,összeverve,segitséget kérne ,hogy elküldjem. Ha féltek is, érthesíthették volna a mentőket,rendőrséget.”
 • 39. jozko 2012. augusztus 24. 21:11
  „Több mint 150 év múltán is kísértenek az átokházi viszonyok...

  Nem lehet - vagy szinte lehetetlen- rendet tenni ott, ahol a bűn folyamatosan újratermelődik!
  Ideje lenne ezt a fekélyt eltávolítani a nemzet testéről, bármennyire is finnyásak egyesek!

  A betegségek, az elharapózó járványok sokkal nagyobb pusztítást végeztek ez emberiségben a történelem folyamán, mint a legpusztítóbb háborúk!
  /Na jó , a penicilin felfedezése és a korszerű gyógyszerek és gyógymódok lecsökkentették a betegek számát-
  és az utóbbi világégések során már inkább a fegyverek vitték el a pálmát a pusztításban.../

  Az egyre növekvő létszámú , ellehetetlenülő kisebbség, a munkakerülők -
  és sajnos egyre inkább a munkanélküliek is - megkerülhetetlen feladatot jelent/ené/nek a regnáló kormánynak -
  mert a robbanásszerűen fellángoló bűnözéssel már nehezebb dolgu/n/k lesz!
  Trianonnal odalett a kevésbé képzett munkaerőt is foglalkoztatni tudó munkahelyek / bányák, erdők, termőföld,
  vizek/ nagy része -a csonka ország népesség eltartó képessége megrokkant.
  Hortiék megtették, amit lehetett -utána a szocializmusban megpróbálkoztak a teljes körű foglalkoztatással.

  A rendszerváltozásnak nevezett szabadrablás során / ami felért egy második Trianonnal/ - munkahelyek tömegét szüntették meg a gazdaság esztelen elherdálásával, privatizálásával, külföldi kézre juttatásával.
  Ha nem lesz a tömegfoglalkoztatást / és megélhetést! / biztosító tömeges munkahely létesítés - robban a társadalom és elszabadul a fekália - ami járványok melegágya /átvitt értelemben/...
  A férgesét viszont rögtön el kellene távolítani!”
 • 38. Utazo 2012. augusztus 24. 20:28
  „Ideje van vegre komolyan fellepni a fent emlitett szines egyeniseggekkel szemben, mert bar meg most szamszeruen kevesebben vannak, mint mi, magyarok, de a velunk, tobbseggel szembeni gatlastalansaguk hatartalan, es terrorizaljak a tobbseget.
  Ugy gondolom, hogy az ilyen alja nepseggel szemben, nekunk, tobbsegnek, jogunknak kell, hogy legyen kordaban tartani oket, elvegre mi tartjuk el oket, nem a lotton nyerik a havi segelyt!
  Talan nekunk, magyaroknak kellene a Strassbourg-i emberi jogi birosaghoz fordulnunk, es feltarni a fent emlitett nepcsoport tagjai altal naponta elkovetett tarsadalom, es az emberi meltosag ellenes buntetteit, es ott kerni a halalbuntetes visszaallitasat!
  Csak az elmult hetek, honapok esemenyeit kene a birak ele tarni, az alluk esne le, hogy mi van itt!
  Meg valami!
  A cigany es a cigany kozott is van kulonbseg:
  A fejlett nyugati tarsadalomban elok nem kezdenek a tobbseggel, nem okoznak karokat azoknak, megtanultak megbecsulni magukat, beilleszkedtek a tarsadalomba, es hasznos tagjai annak!
  Mig nalunk, a tarsadalom eloskodoi, osszeferhetetlen, beilleszkedni keptelen, es azt nem is akaro nep.
  Es itt a gond, hogy a nemzetkozi birosag egy kalap ala veszi oket, mert nem tudjak, hogy nem csak egy fajta cigany van, hanem van velejeig romlott, elkorcsosult nepcsoportjuk is, es ez jutott nekunk, mert hagyjuk.
  De meddig meg?!”
 • 37. bigroy 2012. augusztus 24. 19:36
  „El kellene keríteni azt a területet és bezárni őket”
 • 36. klj-54 2012. augusztus 24. 19:10
  „roppant tetű gyáva alkeszek vedelhetnek ott ha bárkit ki lehet onnan rángatni!”
 • 35. bigroy 2012. augusztus 24. 18:45
  „Érdekes azon a környéken még mindig a rabszolgatartó államforma az ismert,és megint csak a "szőke,kékszemű emberkéknél" divatos ez!
  Ha egy magyar csinálná ezt egy kisebbségivel azonnal rasszizmust kiáltanának!!!
  Azért elgondolkodtató,hogy bő egy éven belül ez már a második ismertté vált eset amely ezen a területen történt!!”
 • 34. Apátfalvi** 2012. augusztus 24. 17:39
  „17.

  Mi van hülyegyerek, melyik részt ismered másként, mint ahogyan én leírtam? Nyugodtan oszd meg velünk akkor, mert tűkön ülünk... :DDD”
 • 33. Büfékocsi 2012. augusztus 24. 16:38
  „Hát ez nagyszerű, van egy sorozatosan balszerencsés érdektelen ember, akit megkínoztak, majdnem megöltek. És mi a reakciója a tucatféléknek? Önmagát kezdte el sajnálni a drágám. Próbálkozhatsz az idők végezetéig, aljas fondorlatokkal, és akármivel, bennünket igaz magyar embereket nem fogtok tudni eltiporni sohasem, semmivel. Mi itt voltunk, itt vagyunk most is és itt is leszünk, az világ végezetéig. Legyen nálatok bármi ellenünk, igazak ellen, legyen tiétek a világ minden kincse, a világ félelmetesebb hadereje. Győzni rajtunk sosem fogtok. Miért? A végeláthatatlan gyűlöletetek miatt, azzal ugyanis semmire sem mentek, és végül saját magatokat is azzal pusztítjátok el.”
 • 32. Cillit_bang 2012. augusztus 24. 16:16
  „200 év kőbánya! 5 percenként nyakon verni viperával! Mindet! Méhogy a középkor volt sötét???? A liberális törvénykezésnél nincs semmi sötétebb!!”
 • 31. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. augusztus 24. 15:33
  „27. tucat 2012.08.24. 14:19
  Nehogy nekem fölvágd az ereidet basszus XD, nincs még itt a világvége XD
  Ennyire azért ne legyünk már depisek, nincs itt akkora gáz, amit nem lehetne megoldani XD”
 • 30. Smerdis 2012. augusztus 24. 15:13
  „na ez sem tucat lehetett öcsém :) délután kettőkör már rendesen készen voltál.”
 • 29. tucat 2012. augusztus 24. 14:48
  „Igen, túl. Rendesen.
  Szózat a semmiről... Igen, ez találó nagyon. És szomorú.
  Nehezen múlik az elátkozott jövendő. Keserves kínokkal közelít újra a megbűnhődött múlt.

  Mindegy is. Minden jót!”
 • 28. Csecs 2012. augusztus 24. 14:31
  „27: túlszívtad magad, hülyegyerek? Mi ez az ömlengő szónoklat a SEMMIRŐL?”
 • 27. tucat 2012. augusztus 24. 14:19
  „Látom, olvasom, érzem: fáj. És még így is nehezen hiszem.
  Áldozat... Igen. Mint még oly sokan.
  Nem tudok többet tenni. Most nem. Talán egyszer támad még ötletem. De addig, büntetés gyanánt, tétlenül szemlélem a szakadatlanul növekvő és az ördögi spirált egyre sebesebben pörgető veszteségeinket.
  Végtelenül elkeserítő a helyzet. Tényleg alig hihető. Értem minden részletét, mégsem tudom elfogadni a tényt, hogy idáig sikerült süllyednünk. Ismét, nagyon rövid időn belül és nagyon rövid idő alatt. Sajnálom. Nagyon. Igen, én, az áldozat.
  Szánalmas. Ékírással meg anélkül is. Latin, cirill, héber, arab, vagy kínai betűkkel akár.
  Lehet, hogy a hőség teszi, s csak álmodom ezt a lidércet. Messze még a hajnal? :(”
 • 26. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. augusztus 24. 14:12
  „2. Egyolvasó 2012.08.24. 07:00
  Ne legyél telhetetlen, annak a kocsmától 10 méterre lakik egy rendőr, kocsija folyton ott áll a kocsma mellett.
  Ha ezt így el lehet játszani a fakabát orra előtt akkor 20 év is kevés lesz a rendcsináláshoz.
  Főleg amíg ilyen puhapöcs törvényeket hoznak, de zsidráfozni nem szabad, az a lényeg.”
 • 25. vuk 2012. augusztus 24. 14:01
  „Nem segitettek a szomszedban a cigok? Hat most nagyon meglepodtem...”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garázdaság: vádemelést javasol a rendőrség Keresztúri Farkas Csaba ellen

A jobbikos önkormányzati képviselő még tavaly novemberben került összetűzésbe az egyetemi jogászbálon egy társasággal. Tovább olvasom