Délmagyar logó

2016. 09. 28. szerda - Vencel 9°C | 22°C

BTK: teamécsessel tiltakoztak a vaksötét ellen

Szeged - Gyertyafényben úszott a BTK épületének Egyetem utca-Ady téri sarka: a hallgatók a közvilágítás hiányára és a közlekedés nehézségére hívták fel a figyelmet.
Mintegy 50 hallgató békés demonstrációt hirdetett szerda este 8 órára a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Egyetem utcai épületének Ady téri sarkához. A hallgatók által gyakran használt közlekedési útvonal ősszel, és kora tavasszal sötét, ugyanis a közvilágítás elégtelen, a környező lámpák fénye nem világítja be a sarkot. A Dél-Alföldi Hallgatói Mozgalom tagjai közel 20 percig gyertyákkal világították meg az átjárót, majd a teamécseseket eloltva és összegyűjtve – szeméttároló hiányában – hazamentek. Elmondták, hogy a kar északi sarkánál lévő kis parkon esős időben lehetetlen átjutni, a víz mellett és a sötétséggel is meg kell küzdeniük. Hiányolják a kukákat is.

BTK: gyertyákkal világítottak a hallgatók. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

A hallgatók megpróbálták felolvasni közleményüket, ami fény hiányában nehézkesre sikerült - mobiltelefonokkal és gyertyákkal próbáltak világítani.

BTK: gyertyákkal világítottak a hallgatók. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

Elégedetlenségük mellett elmondták, hogy tisztában vannak a kari fejlesztésekkel, melyeket üdvözölnek. Az egyetem anyagi nehézségeire is kitértek – az utóbbi időben az SZTE-nél 1,7 milliárd forintot zároltak – így felajánlották segítségüket, hogy megújulhasson a kar északi sarka. Kiss Andor, a BTK hallgatója azt mondta, nem feltétlenül pénzt, hanem eszközöket kérnek, saját munkájukat adják a projekt sikeréhez. Így könnyedén széppé, járhatóvá tehetnék a hallgatók által „kis parknak" nevezett átjárót.

Olvasóink írták

 • 7. Lugas6 2011. március 31. 23:19
  „A Vadkerti téren, a buszmegálló és az utcai telefon közötti részen sincs a járdán világítás. Alsóváros se kutya...”
 • 6. szeti 2011. március 31. 13:05
  „remek, jó kezdeményezés, egyetértek, és tetszik, hogy munkájukat is felajánlják. ha lesz kari szinten valami tájékoztatás a munka időpontjáról, és eljut hozzám az infó, szívesen segítek én is.”
 • 5. Zsoltee0716 2011. március 31. 11:51
  „Szabadt utat az egyetemistáknak!”
 • 4. Nórikám 2011. március 31. 09:11
  „Talán nekünk is ezt kellene tenni, úgy vannak a házak, hogy egy négyszöget zárnak be, 3 oldalon van egy -egy lámpa, de az az oldal ahol én is lakom, vak sötét. Jó terepet adva a rosszban sántikáló garázda, tolvaj bandának.”
 • 3. Wacky 2011. március 31. 08:55
  „Jó kezdeményezés!! tetszik:)

  kipróbáltam... arra jutottam, hogy csukott szemmel én sem látok:D”
 • 2. Vandorr 2011. március 31. 08:40
  „Jöhetnek demonstrálni a Laktanya utcába is. Egyébként derék kezdeményezés.”
 • 1. Mogyoró 2011. március 31. 08:16
  „Kevesebb fényt a luxus kivilágításokra, többet a kis utcákra.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy sávon közlekedni - körforgalomtól körforgalomig

Napok kérdése, és elkezdik Szegeden a Vásárhelyi Pál utca szélesítését – első körben a rókusi csomóponttól a Bakay Nándor utcáig. Tovább olvasom