Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Búcsú avatással, játékkal, koncertekkel

Szeged-Móraváros - A móravárosi Szent Kereszt Felmagasztalása Templom búcsújához idén harmadik alkalommal tartozott falubúcsú.
A programok sorozata vasárnapi ünnepi szentmisével kezdődött, majd avatásokkal folytatódott. Két intézmény több évtizedes problémája oldódott meg; átadták a Korda utcai orvosi rendelő akadálymentes bejáratát és a Gólya utca–Szél utca sarkán lévő Napsugár Óvoda akadálymentes fürdőszobáját és parkolóját.

Az átépítésekre költött 1 millió forintot Nógrádi Tibor, a városrész fideszes önkormányzati képviselője fizette a képviselői alapjából. Mivel az óvoda hatékonyan nevel fogyatékkal élő gyerekeket, a foglalkozások megtartásához udvari kuckót alakíthattak ki. A beruházást magánadományozók fizették: a képviselő és Bíró Gyula helyi lakos járult hozzá.

Akadálymentessé vált a móravárosi Napsugár Óvoda fürdőszobája és parkolója. Fotó: Frank Yvette
Akadálymentessé vált a móravárosi Napsugár Óvoda fürdőszobája és parkolója.
Fotó: Frank Yvette

Aki klasszikus búcsúprogramokra vágyott, az is megtalálta a számítását: a Kálvária téren a Móravárosért Egyesület várta a gyerekeket játékokkal, a felnőtteket pedig koncertekkel. Megnyílt a templom plébániahivatalában Falábú Dezsőné festőművész kiállítása, amely októberig hétvégenként látogatható.

Olvasóink írták

  • 1. nyomdasz63 2013. szeptember 16. 07:44
    „Szép volt!
    Üröm az örömben,hogy az elmúlt év novemberére(majd áprilisára...stb) igért járda a mai napig nem készült el a Szél utca~Móravárosi krt. kereszteződésében. Így az esős ősz beköszöntével ismét az úttesten,és az út szélén a pocsolyákban gázolva kénytelenek a környékbeliek átkelni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pipás Pista kapta a színigazgatók díját

Nagy sikerrel vendégszerepelt szombaton este a Szegedi Nemzeti Színház társulata Budapesten, a Vidéki Színházak Fesztiválján a Pipás Pistával. Tovább olvasom