Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Budapest Bár: van rá öt páros belépő, megnyerte az egyiket?

Szeged – Csütörtökön este héttől lépnek fel Szegeden az IH-ban. Öten másodmagukkal jegyet nyertek a koncertre. Ott van a szerencsések között?
Arra a kérdésre vártunk választ az öt páros belépő egyikéért cserébe, hogy mikor alapította meg a Budapest bárt Farkas Róbert. A megfejtés 2007 volt. Ezúttal az alábbi öt olvasónknak kedvezett a szerencse:

Becsei Györgyné,
Farkas Daniella,
Gortva-Kónya Mónika,
Pigniczki József
és
Székelyné Kutasi Krisztina.

Gratulálunk nekik! A nyerteseket sms-ben értesíttük. Ők tiszteletjegyeiket a nevük, a mobilszámuk, valamint a nyereményt igazoló sms bemutatásával vehetik át negyed órával a koncert kezdete előtt a helyszínen, az IH jegypénztárában.


Korábban írtuk:

Kitűnő zenészek, fantasztikus egyéniségű énekes előadók, nagyszerű dalok – ez a Budapest Bár sikerének receptje. A Farkas Róbert által vezetett együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Számos kor, kultúra és generáció találkozik a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.

2014 a megújulás, az újdonságok éve a Budapest Bár számára. Április végén Húszezer éjszakás kaland címmel jelent meg a zenekar várva várt új nagylemeze, amelyet turné keretében mutatnak be. Az új Budapest Bár-album igazi tempós tavaszi lemez szerelemmel, húzós dalokkal és meglepetésekkel, melyek közül talán a legfontosabb, hogy a produkció történetében először a zenekar énekeseinek saját dalai is hallhatók. A címadó számot – Húszezer éjszakás kaland – Szűcs Krisztián (HS7) kifejezetten a Budapest Bár számára írta. Nem csak dalaiban, de hangjaiban is frissült a produkció, ezen a lemezen a csapat új tagja, Mező Misi (Magna Cum Laude) is hallható.A nagylemez tizenkét számot tartalmaz, ezek közül kettő egyveleg, azaz összesen tizennégy dal szólal meg az albumon. A már említett saját szerzemények mellett természetesen hallhatjuk a Budapest Bár védjegyévé vált régi magyar sláger átdolgozásai mellett újabb hazai dalok feldolgozásait. Sőt, megszólalnak nemzetközi popslágerek Budapest Bár-változatai is, többek közt David Bowie Tonight című dala. A Húszezer éjszakás kalandot 2014 őszén egy újabb Budapest Bár-lemez, egy borongósabb, melankolikusabb album követi majd (mindkét lemez a Volume 5 alcímet viseli majd, így jelezve, hogy egy összetartozó albumpár két darabjáról van szó).

Budapest Bár feat. Szűcs Krisztián - Húszezer éjszakás kaland


– Amikor elkezdtem a Budapest Bárt, az volt a célom, hogy a cigányzenekar teljesen másképp szólaljon meg, ahhoz képest, ahogy általában szokott. Most jutottunk el odáig, hogy sokkal modernebbül szólunk, mégis megőriztünk egy szerintem összetéveszthetetlenül más zenei hangzást – a cigányzenét. Ehhez az kellett, hogy ezekkel az énekesekkel dolgozzunk. Az énekesek másképp gondolkoznak a zenéről, mint mi, zenészek, és ez nagyon inspiráló. Évek alatt tudtuk a hangzást olyanra gyúrni, amit én az elején elképzeltem. Mérföldkő a zenekar történetében, hogy ezen a lemezen szerepel az első olyan dal, ami a Budapest Bár saját dala. Szűcs Krisztián Húszezer éjszakás kaland című dala pont olyan mint a Budapest Bár: a régit ötvözi az újjal – mondja Farkas Róbert, a Budapest Bár zenekarvezetője.

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc(dob).

A Budapest Bár énekesei: Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibi, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a szegedi hadipark

Ötéves álma vált valóra a szegedi Király Nikolásznak: a 43 éves férfinek 2009-ben támadt az az ötlete, hogy hadiparkot nyisson Szegeden. Tovább olvasom