Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Budapesti szögediek találkozója – évente

Budapesten is összetartanak a szegediek. A „legdiákabb diákvárosban", Szegeden eltöltött egyetemi éveikre emlékeznek időről időre azok a fiatalok, akiket Mizsányi Attila fog össze. Elhatározták: a Szövet nevű találkozót évente megrendezik.
Több mint száz szegedi, pontosabban szögedi veterán tartott találkozót Budapesten. A Szövetet (Szögedi Veterán Találkozót) két egykori szegedi egyetemista – Mizsányi Attila és Tóth Egon – szervezte azért, hogy a Tisza-parton diákoskodó, ma a fővárosban szétszórva élő egykori lakótársak, csoporttársak egymásra találjanak.

Bár az ötlet már évekkel ezelőtt felmerült, a pontos paraméterek tavasszal, Mizsányi Attila 32. születésnapján, a Centrál kávéházban fogalmazódtak meg. A helyszín és az alkalom egyébként is kedvezett a Szeged-asszociációknak, de a bulit mégsem József Attila tiszteletére, hanem saját kedvükre szervezték.

– Szegeden az ismerősök előbb-utóbb összefutnak a Kárász utcán. Itt viszont olyan emberek is találkoztak, akik bár egy városban élnek, öt éve nem látták egymást – magyarázta a találkozó lényegét Attila.
A fiatalember egyébként matematika szakosként '97-ben, számítástechnika szakosként '99-ben végzett Szegeden, majd budapesti lévén a fővárosban kezdett dolgozni informatikusként. Szegedre azóta is visszajár, és állítja: egyre erősebben gondolkodik azon, hogy ide költözik.

S hogy miért érdemes felidézni a szegedi éveket? Attila szerint az SZTE diákjainak többsége más városokból, településekről származik. Ezért Szeged nekik a „legdiákabb diákvárosban" eltöltött időszakot jelenti. A gólyatábort, a sörkertet, a vizsgaidőszakot záró bulikat az egykori Reghős Bendegúzban.
A
z érintettek értesítését Attiláék főleg a szájhagyományra és az internetre bízták, mégis becslésük szerint közel 200-an emlékeztek Szegedre, találtak újra vagy először egymásra pénteken a Pálvölgyi cseppkőbarlang előtt. A rendezvény logóját és egy József Attila-portrét Balogh Katalin – budapesti lakos, egykor juhász gyulás hallgató – zsákvászonra fújta, így díszlete is volt a rendezvénynek. A szervezők a hangulat és a visszajelzések alapján úgy döntöttek: ezentúl évente megrendezik a Szövetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillogó, villogó járműcsodák Szegeden

Szombattól hétfőig csodajárgányok randevúznak Szegeden, a Mars téren. Az autók szerelmesei a világ… Tovább olvasom