Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Budapestről érkezik a finom csirkepörkölt

Egyre kevesebb embernek van ideje a főzésre. A menzai ebédért azonban el kell jutni a „kosztolás" helyszínére – ami szintén időkiesés. Így sokan munkahelyükre vagy otthonukba rendelnek ételt. A városban legújabban megjelent cég Pestről szállítja a szegediek ebédjét, az autópályán ugyanis másfél óra alatt ideér.
Sajtos Gyula, az FVM Csongrád Megyei Hivatalának portása régi kuncsaft. Fotó: Karnok Csaba
Szegeden az év elején új szereplővel bővült az ételszállítási piac: egyenesen a fővárosból hozza a napi menüt. Ettől a cégtől rendelte ebédjét és vacsoráját Sajtos Gyula, az FVM Csongrád Megyei Hivatalának portása is. Érkezésünkkor – dél körül – még langyos volt az alufóliával légmenetesen zárt műanyag tálca, ami a fokhagymalevest és az ananászos csirkét rejtette. – Nemcsak bőségesek a fogások, de nagyon finomak is. Általában mikróznom sem kell, pedig tíz körül már itt van az ebéd – mondta el a jó étvágyú portás. Egyedülálló lévén egyáltalán nem főz otthon, hanem hét végére is a Food Expresstől rendel, így kilenc adag menüvel egy hétre elintézi a meleg ebéd gondját. A harcsapaprikásból például rögtön két adagot kér, mert azt kétszer is szívesen megeszi egy héten. Sajtos Gyula elmondta: azért nem rendelt eddig a hasonló szolgáltatást nyújtó szegedi cégektől, mert azok még sosem keresték meg őt ételkóstolóval – szemben a pestiekkel.

– Kipróbáltuk a legtöbb szegedi ételszállító céget, de úgy láttuk, hogy a kezdetben szuper ételek adagja egy idő után fogyni kezdett, az íze is egyformává vált, és a köretek választéka is elég silány volt – mondta a szegedi Transcommers ügyfélszolgálatosa. Cégük legalább napi tizenöt adagot rendel Pestről. Csirik András szerint a szállító mindig pontosan jön, a megrendelés rugalmasan változtatható az interneten is, és az ételek is finomak. Január óta már rátalált kedvenc fogására is, a csilis babra, de a spanyol és görög ételeket is kedveli. Hangsúlyozta, hogy a helyi cégek korábbi gyakorlatával szemben a leves nem lötyög ki, és higiénikusabbnak is tartja a profi kivitelt, mint más cégek megoldásait.

Rugalmasan bővül a piac

Kovács Zoltán, az ételkiszállítással is foglalkozó szegedi Hóbiárt Bisztró konyhafőnöke szerint a keresleten nem látszik meg, hogy új versenytárs érkezett a városba. – Szerintem az újdonság ereje miatt rendelnek mostanában sokan a pestiektől, de a piac elbír több szereplőt is – fogalmazott optimistán a vezető. Hozzátette: étlapjuk nemcsak szegedi, de pesti szinten is megállja a helyét, ráadásul házhoz szállított ételeik teljesen frissek. Az Ét-trend ügyvezetője, Nagy Gergely szerint sincs visszaesés a forgalomban, a piac rugalmas: úgy látják, a kínálat növekedése magával hozza a kereslet növekedését is. Mint mondta, a pestiek megjelenésére számítottak, de emiatt nem terveznek változtatásokat szolgáltatásukban. Helyismeretük is az ő versenyelőnyüket szolgálja.

Czipper Ágota, a pesti központú Food Express pr-főmunkatársa elmondta: régóta tervezték, hogy Szegedre is szállítanak, de az autópálya hiánya miatt erre eddig nem volt lehetőség. Ma az út mindössze másfél óra, így megéri nekik ételt hozni a csongrádi megyeszékhelyre, ahonnan jelenleg heti négyezer adag ételt rendelnek. Kezdetben az M5-ös melletti más nagyvárosokat is beiktattak az útvonalba, mára azonban egy kocsi kizárólag a szegediek ebédjét hozza; a környéken Vásárhelyre, Szentesre és Szegvárra is szállítanak. Tízféle főételből, két levesből, süteményből, és ezek reformváltozataiból rendelhetnek a fogyasztók, akiknek naponta átlagosan ötszáz és ezer forint közötti összeget kell a menüért fizetni.

A főmunkatárs szerint a szegediek kedvence a vadas marha, a sztrapacska, a csirkepörkölt és a zöldborsófőzelék. Ételeiket saját konyhájuk készíti, ahol már éjjel munkába állnak a szakácsok, hogy délig az ország minden részébe eljuttassák az ebédet. A telefonos és internetes rendelés akár előző nap éjfélig módosítható, de a kérést egy hétre előre is le lehet adni. Czipper Ágota szerint ha esetleg baleset miatt bedugul az autópálya, az ebéd akkor is megérkezik időben, területi képviselőik ugyanis jól ismerik az egérutakat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Domusból nem lesz Tesco

Információink szerint nem tervezi kibérelni sem a szegedi, sem a szentesi Domus Áruházat a… Tovább olvasom