Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Buddhista láma Szegeden

Szeged - "Csodálatos országban éltek. A második világháborúig ez volt a legszebb ország, amit valaha láttam. Gyönyörűek az alföldi puszták" – üzente tegnap este a szegedieknek láma Ole Nydahl, a Gyémánt Út Buddhista Közösség vezetője.
A dán származású láma több száz érdeklődőnek tartott előadást, majd meditációt a Tisza-parti városban, a sportcsarnokban. Az előbbi témája: A Nyugat találkozása a buddhizmussal.

Az elmúlt negyven évben, amíg lámaként járta a világot, sok élettörténettel találkozott. Ezekből merítette gondolatait, melyeket szeretne továbbadni. Egy évben kétszer is megkerüli a Földet, hogy átadja tapasztalatait tanítványainak: tegnap Erdélyből érkezett, sokan elkísérték a hosszú úton, és az ország számos pontjáról – többek között Budapestről és Gyöngyösről is – érkeztek meghallgatni őt. Elárulta, nagyon sokat dolgozik. Egész évben három-három napja van legkedvesebb hobbijaira: az ejtőernyőzésre és a motorozásra. Az előbbi sajnos az idén el is maradt.

Évente kétszer kerüli meg a földet a dán láma. Fotó: Segesvári Csaba
Évente kétszer kerüli meg a földet a dán láma.
Fotó: Segesvári Csaba

– Jézus nagyszerű, együtt érző tanító volt. Örülünk neki, hogy olyan szép ünnepeket tartanak a keresztények, mint a Mikulás és a karácsony. Osztozunk a boldogságukban – mondta a kereszténység ünnepeiről a sokoldalú tanító, aki nemrégiben a szerelemről írt könyvet. Elárulta: nincs sok tapasztalata a nőkkel – ám az biztos, hogy az édesanyja és a felesége is tökéletes volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angolórát nyertek a delmagyar.hu-tól

Szeged - Kisorsoltuk a delmagyar.hu-n meghirdetett, Nyerjünk magunknak angolórát! című játékunk… Tovább olvasom