Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Bulis biztonság és az internet veszélyei

Csongrád megye. Félidejéhez érkezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Együtt a biztonságért pályázata.
Március 1-je óta a főpályázó az együttműködő rendőri, önkormányzati és egyházi szervezetekkel több projektelemet is megvalósított. A szakmai anyag összeállításakor fő szempont volt az egymást támogató, szakmailag kiegészítő együttműködés és a széleskörű összefogás a lakosság minél teljesebb prevenciós célú megszólítása érdekében.
Elkészült a nyolcfajta bűnmegelőzési kiadvány első húszezer darabja – témája: környezetvédelem és az internet veszélyei – tájékoztatott M. Toronykőy Márta rendőr őrnagy, a CSMRFK bűnmegelőzési osztályának vezetője.

A projekt másik jelentős elemét a Csongrád megyében élők szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében szervezett közösségi programok, városi közbiztonsági napok, továbbképzések jelentik. Hódmezővásárhelyen ma rendeznek közbiztonsági napot, hétfőn Kistelek és Szeged, május 1-jén Mórahalom, május 11-én Szentes következik. Az érdeklődők öt alkalommal önkéntes prevenciós médiatár képzésen vehetnek részt.

A bűnmegelőzési osztály két szakmai képzési napot szervez, április 26-án és május 3-án – előadások hangzanak el az internet veszélyeiről, az áldozatvédelemről, a családon belüli erőszakról, a drogmegelőzésről, az illegális migrációról, az egyházak szerepéről a bűnmegelőzésben.
Korábban már országos elismertségre tett szert a megyeszékhelyen működő legális graffitiprogram, amelynek folytatása jelen pályázat egyik elemeként szintén elnyerte a Belügyminisztérium támogatását.

A projekt kiemelt része egy elektronikus prevenciós tananyag (e-learning) aktiválása is, amely a világháló adta lehetőségek kihasználásával „a bűnmegelőzési ismeretek közvetlenül az otthonokba" juttatását valósítja meg. Fő alkotóeleme a www.bulisbiztonság.hu elnevezésű interaktív webfelület létrehozása, amely a 14 és 22 év közötti fiatalokat szólítja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cselekvésre buzdít a Föld napja

Hogyan motiválhatók az emberek, és komolyan veszik-e a környezetvédelmet? Erről kérdeztünk zöldszervezeteket a Föld napja alkalmából. Tovább olvasom