Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Bűncselekmények a megyében

Szeged - Több kisebb-nagyobb bűncselekmény is történt Csongrád megyében az elmúlt 1-2 napban a tolvajlástól az illegális határátlépésig.
- Az egyik szegedi bevásárlóközpontból akart különféle tárgyakat fizetés nélkül magával vinni hétfőn délután az a személy, akit a biztonsági szolgálat munkatársai távozáskor feltartóztatták, és értesítették a rendőrséget.

23 éves mórahalmi fiatalember adataink szerint különféle termékeket – köztük élelmiszert, kozmetikai cikkeket – akart hátizsákjába elrejtve magával vinni közel 30.000 Ft értékben. A pénztárhoz érve azonban üres kosárral fizetés nélkül kívánt távozni. Tervébe, hogy ingyen megszerezze a táskába rejtett árut, hiba csúszott, ugyanis a biztonsági őrök időben „kiszúrták" a fiút, akinek hátizsákjából előkerültek az áruházi értékek.

A fiatalembert a rendőrök előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene lopás vétség megalapozott gyanúja alapján indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

- Horganyzott lemezek lopásával gyanúsít a Szegedi Rendőrkapitányság két hajléktalan személyt.

A 43 és 37 éves férfiak a gyanú szerint ugyanis hétfőn a késő esti órákban a Tarján városrész egyik iskolájának ablakpárkányairól összesen 7 méter horganyzott lemezt feszítettek le, hogy azokat magukkal vigyék. Mivel a lemezek lefeszítése nem járt hangtalanul, így a közelben lakók a gyanús zajokra felfigyelve értesítették a rendőröket, akik a közelben el is fogták őket. Ennek során az ellopott tárgyak is előkerültek.

Mint kiderült, mindkét gyanúsított többször volt már büntetve, egyikük tucatnyiszor. A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette, ellenük az eljárás folyamatban van.

- Frissen lopott biciklin szállított erővágó buktatott le egy férfit Szegeden.

Az 53 éves férfi a Nagyállomás környékén szerezte meg a lezárt kerékpárt oly módon, hogy a lakatot a magával vitt erővágóval elvágta. Miközben így szerzett zsákmányával kerekezett, az arra járőröző rendőröknek feltűnt a csomagtartón szállított „corpus delicti". Elszámoltatásakor kiderült, hogy a biciklit a közelben lopta el az erővágó segítésével. Elmondása szerint korábban az ő kerékpárját is ellopták, így úgy gondolta, hasonló módon szerez ő is helyette másikat.

A férfi ellen lopás vétség megalapozott gyanúja alapján indult büntetőeljárás.

- Hamis útlevéllel, személyi igazolvánnyal és vezetői engedéllyel akarta magát igazolni egy albán fiatalember kedden hajnalban a Nagylaki Határátkelőhelyen.

A 23 éves férfi nem sokkal éjfél után jelentkezett kilépésre, amikor a határrendésznek az okmányok ellenőrzése során feltűnt, hogy azok körül valami nincs rendben. Sejtése azok részletesebb átvizsgálása során be is igazolódott, és kiderült, hogy a bolgár okmányokkal egy albán férfi akarja az országhatárt átlépni.

Kihallgatása során a férfi elmondta, hogy azért folyamodott a szükséges papírok illegális beszerzésére, mivel mindenképpen meg szerette volna látogatni a barátnőjét, ám érvényes útiokmánya nem volt. Ezen cselekménye azonban büntetőeljárást von maga után, mely a Makói Rendőrkapitányságon meg is indult ellene közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Olvasóink írták

  • 1. kisvérbíró 2008. június 04. 20:19
    „Legyen drákói szigor! Le kell vágni a tolvajok kezét!!!

    Amúgy ez vicces:

    "Mivel a lemezek lefeszítése nem járt hangtalanul, így a közelben lakók a gyanús zajokra felfigyelve értesítették a rendőröket, akik a közelben el is fogták őket. Ennek során az ellopott tárgyak is előkerültek."

    Hát hová lehet eldugni 7 m-nyi lemezt, hogy az "előkerülhessen"??? :-))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csoportos rablás Balástyán

Balástya - Csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a… Tovább olvasom