Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Bűnmegelőzési szórólapokat osztottak a szegedi rendőrök

A szegedi egyenruhások december 11-én több száz szórólapot osztottak ki Szegeden a Széchenyi téri karácsonyi vásárban és bűnmegelőzési tanácsokkal is ellátták az érdeklődőket.
Az ünnepekre a bűnelkövetők is készülnek. Számukra a karácsonyi forgatag, a csomagokkal megpakolt gépjárművek kedvező alkalmat kínálnak a jogellenes cselekményük elkövetéséhez. Különösen nagyobb bevásárlóközpontokban, illetve azok parkolójában, piacokon, zsúfolt tömegközlekedési eszközökön lehet számítani tolvajok felbukkanására.

Rendőrök a karácsonyi vásáron. Fotók: police.hu
Rendőrök a karácsonyi vásáron.
Fotók: police.hu

Az elkövetők a lopás végrehajtásához általában szorosan a sértett mellé, vagy mögé állnak, majd egy óvatlan pillanatban kiemelik a mobiltelefont, pénztárcát a hátizsákból, külső kabátzsebből, a vállra akasztott táskából, vagy a kosár, bevásárlókocsi tetejéről. Soha ne tároljuk bankkártyánkkal együtt annak PIN-kódját! Érdemes a táskánkat elöl viselve közlekedni, okmányokat, értékeket egymástól elkülönítve belső, jól zárható zsebben vagy táskában hordani.

Gyorséttermekben, szórakozóhelyeken jellemző elkövetési mód az értékeknek felakasztott kabátokból, székre letett táskákból való eltulajdonítása. A tulajdonos figyelmét elterelve ellopják a fogasra felakasztott holmikat, értékeket. Parkoláskor az utastérben még értéket sejtető csomagot se hagyjunk!

Jászai Linda sajtószóvivő munkában
Jászai Linda sajtószóvivő munkában

Csongrád megye rendőrsége, a városőrök, a polgárőrök, a közterület felügyelet, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Fogyasztóvédelem munkatársaival együttműködve biztosítja azt, hogy mindenki számára áldott és békés legyen az ünnepre való készülődés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisfaludy-gőzös: újratöltve

Már a tápéi töltésről is látni, milyen lesz az 1846-os Kisfaludy- gőzös replikája, ugyanis Szegeden épül a lapátkerekes hajó mása. Tovább olvasom