Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Bűnmegelőzési szórólapot osztottak szét a rendőrök

Szeged - A karácsonyi és az év végi ünnepekkel kapcsolatos bűnmegelőzési feladatok ellátására a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is felkészült.
A karácsonyi és az év végi ünnepekkel kapcsolatos bűnmegelőzési feladatok ellátására a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is felkészült. Több ezer darab karácsonyi kiadvánnyal és hozzá mellékelt ’Bárka’ naptárral hívják fel a figyelmet, hogy miként óvjuk értékeinket.

2012. december 12. napján több száz szórólapot osztottak ki a rendőrök Szegeden a Széchenyi téri karácsonyi vásárban és néhány bűnmegelőzési tanáccsal is ellátták az érdeklődőket.

Az ünnepekre a bűnelkövetők is készülnek. Számukra a karácsonyi forgatag, a csomagokkal megpakolt gépjárművek kedvező alkalmat kínálnak a jogellenes cselekményük elkövetéséhez. Különösen nagyobb bevásárlóközpontokban, illetve azok parkolójában, piacokon, zsúfolt tömegközlekedési eszközökön lehet számítani tolvajok felbukkanására. Az elkövetők a lopás végrehajtásához általában szorosan a sértett mellé, vagy mögé állnak, majd egy óvatlan pillanatban kiemelik a mobiltelefont, pénztárcát a hátizsákból, külső kabátzsebből, a vállra akasztott táskából, vagy a kosár, bevásárlókocsi tetejéről. Soha ne tároljuk bankkártyánkkal együtt annak PIN-kódját! Érdemes a táskánkat elöl viselve közlekedni, okmányokat, értékeket egymástól elkülönítve belső, jól zárható zsebben vagy táskában hordani.

Gyorséttermekben, szórakozóhelyeken jellemző elkövetési mód az értékeknek felakasztott kabátokból, székre letett táskákból való eltulajdonítása. A tulajdonos figyelmét elterelve ellopják a fogasra felakasztott holmikat, értékeket. Parkoláskor az utastérben még értéket sejtető csomagot se hagyjunk!

Csongrád megye rendőrsége, a városőrök, a polgárőrök, a közterület felügyelet, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Fogyasztóvédelem munkatársaival együttműködve biztosítja azt, hogy mindenki számára áldott és békés legyen az ünnepre való készülődés.

Olvasóink írták

  • 2. zest 2012. december 14. 04:41
    „... meg olyan törvényt és rendszabályokat, amelyek elriasztják a tolvajt és egyéb más bűnözőjelőltet´ attól, hogy csalni, lopni, rabolni, gyilkolni akarjon. Az sem baj, ha az ´új törvényt´ nem a jogászok találnák ki (mert abból csak nekik lenne nyeresége), hanem valami józan paraszti ésszel megáldott ´bizottság´.”
  • 1. papika56 2012. december 13. 15:02
    „Több rendőrt az utcákra !terekre ! meg a kirakodó vásárokba !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

22 határsértőt fogtak el a rendőrök Csongrád megye déli részén

Lakossági bejelentés alapján fogtak el három afgán állampolgárt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei. Tovább olvasom