Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Bűnmegelőző akciót indítanak Szegeden

Szeged - Négy választókerületben kezd bűnmegelőzési akcióba a rendőrség és az önkormányzat – hangzott el a szegedi rókusi általános iskolában tartott lakossági fórumon, amelyen Kalmár Ferenc képviselő és Zélity László városi kapitány is részt vett.
A Szegedi Tudományegyetem tavalyi felméréséből kiderült: Szegeden mindenhol csökkent a lakosság biztonságérzete az elmúlt években, különösen Felsővároson, Makkosházon, Rókuson, valamint Alsóvároson és Móravárosban. Ebben a 4 választókerületben kezd bűnmegelőzési programba a rendőrség a körzet önkormányzati képviselője és a lakosság segítségével. 9 milliót fordítanak arra, hogy a bűncselekmények számát visszaszorítsák, az emberek biztonságérzete növekedjen, valamint lakossági fórumokon hallgatják meg az embereket.

A rókusi általános iskolában mintegy 25 érdeklődő előtt Kalmár Ferenc, a városrész egyéni képviselője tegnap elmondta, hogy korábban itt komoly gondok voltak a közbiztonsággal, főként a romos házakban lévő bűntanyák miatt. Ezek többségét lebontották, a helyzet javult, de még mindig sok a tennivaló. A képviselő a legnagyobb problémát az Arany János Általános Iskola és a Kossuth Lajos sugárút közötti területen érzi, ahol a lakókat fiatal bandák tartják rettegésben, összefirkálják a házakat, rombolják a játszótereket. A jelenlevők neki, valamint Zélity László városi kapitánynak egyéb problémákat is megemlítettek. A rendőr ezredes szerint a program célja, hogy az emberek sötétedés után is nyugodtan sétálhassanak az utcán, ne kelljen félniük, hogy hazaérve lakásukat kifosztva találják, autóikat szabad parkolóban is bizalommal hagyják.

Ebben segít majd a rendőrség és a programhoz csatlakozó 20 társadalmi szervezet, valamint lakossági összefogásra buzdítják az embereket. Ma 17 órakor a felsővárosi József Attila Általános Iskolában tartanak hasonló fórumot az ott lakóknak.

Olvasóink írták

 • 4. dova 2009. január 30. 09:29
  „A sajtótájékoztatót követően meddig fog működni a program?
  Meddig fog tartani a "lelkesedés"?”
 • 3. Piki 2009. január 29. 14:35
  „HALLÓÓÓ!!!!!
  EZ SZEGED ÉS NEM MÓRAHALOOOOM!!!!!!!!!”
 • 2. benq 2009. január 29. 13:06
  „http://mrahalom.myminicity.com/”
 • 1. nyomdasz63 2009. január 28. 21:14
  „móraváros: bűnmegelőzés=0 , önk.képviselői segítség=0 , lakók biztonságérzete="-"~negatív !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reklám életre-halálra

Szeged - Így válik köztéri látványosság a reklámból: nyilván sokan megállnak előtte, nézegetik, és… Tovább olvasom