Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Bűntény a Kecskeszigeten

Új bemutatót tart az Impro Társulat: szombaton 19.30-tól Ugo Betti Bűntény a Kecskeszigeten című drámáját játsszák a Szegedi Pinceszínházban.
Olyan emberi problémákkal találkozik a néző, ami a mai világunkat nagyon megérinti. Hiszen mikor is vagyunk őszinték? Leginkább akkor, amikor senki nem figyel ránk, illetve akkor merünk előállni az őszinte problémákkal, amikor már lehet, hogy késő a segítség. Ha valaki meghallgat bennünket, kihasználják-e, hogy megnyílunk? Érkezik-e segítség, és ha érkezik, akkor milyen áron? – érzékeltette az előadás főbb kérdéseit Dénes Gergely színművész, a darab rendezője a tfői sajtótájékoztatón. - Nagyon sokszor a lelki problémák a humor által is megmutatkoznak, illetve erősíthető a katarzis érzése, amikor a néző nevet, de ugyanakkor elfacsarodik a szíve, vagy gombóc keletkezik a torkában - fűzte hozzá a rendező, aki a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház társulatának tagja volt korábban.

Bűntény a Kecskeszigeten - próba (képgaléria)

Illés Krisztina, az egyik szereplő szerint olyan lélektani hatásokkal bír a darab, amelyeket sajnos nem annyira feszegetnek a mostanság előadott produkciók. - A szerelem szót kiemelném, a darab kulcsfontosságú filozófiai kérdése, hogy amikor az ember szerelmes, mire képes. Rengeteg titkot rejt a darab, a néző eldöntheti a cselekmények jogosságát, mint bíró. Az elszigeteltség, a magány, a ki nem mondott érzések hatására az egyén elkövethet-e bűnt, hogy feloldozást nyerjen? - fogalmazott.

A szombati premierre már elfogytak a jegyek, de február 19-én és 21-én ismét játsszák a színművet két felvonásban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön is látta? Fekete szivárvány Algyő felett

Különlegeset égi tüneményt fotózott olvasónk. Ahogy írta, egy fekete szivárványra lett figyelmes,… Tovább olvasom