Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Bűnügyi társasjáték gyerekeknek

A legfontosabb bűnmegelőzési ismereteket foglalja össze a Lépésről lépésre a biztonságért elnevezésű társasjáték, amit a CSMRFK munkatársai két év alatt készítettek el a gyerekeknek.
– Ez egy nagyon jó kis játék. Sok olyan dolgot tudunk meg belőle, amiről eddig fogalmunk sem volt. Például azt, hogy ha egy nemdohányzó két órát tölt el egy dohányfüstös helyiségben, az olyan, mintha négy szál cigit szívott volna el – mutatták a Lépésről lépésre a biztonságért elnevezésű társasjáték egyik kockáját a szegedi Madách Imre Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola ötödik és hatodik osztályos diákjai lapunknak pénteken délelőtt.

A társasjáték újabb lépés az iskolai bűnmegelőzésben. Fotó: Karnok Csaba
A társasjáték újabb lépés az iskolai bűnmegelőzésben. Fotó: Karnok Csaba

– Két év előkészítő munka eredményeként készült el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi társasjátéka, ami egy nap történéseit mutatja be az iskolába indulástól a hazaérkezésig. Családi társasjáték, a gyerekek hattól tizennyolc éves korig játszhatják. A készítők célja az volt, hogy a gyerekek játék közben szembesüljenek a mindennapi életben előforduló élethelyzetekkel, és közben megtanulják az azokra adandó helyes választ. A játék többek között felhívja a figyelmet az ittas vezetés, a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, valamint a környezetvédelem és az egészséges életmód fontosságára. Hetvenkét mező van, a zöldekbe általános segítségnyújtás van írva, a pirosak a veszélyekre hívják fel a figyelmet, a kékek pozitív megerősítést adnak – közölte M. Toronykőy Márta, a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának alezredese.

A megkérdezett madáchos diákok többsége családjával rendszeresen játszik otthon különféle társasjátékot, de olyan kisdiákkal is beszéltünk, aki azt mondta, hogy erre csak ünnepnapokon és karácsonykor van ideje szüleiknek. A bűnügyi társasjáték mindannyiuknak annyira tetszett, hogy még Lukács János dandártábornok beszéde alatt is lelkesen dobálták a kockákat és lépegettek bábuikkal a táblákon. A CSMRFK minden általános iskolába szeretné eljuttatni a játékot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pénz beszél, a szavazó dönt Katalóniában

Jánosi-Mózes Tibor és felesége, Emese szegedi kutatóként dolgozott, mielőtt útnak indult, hogy… Tovább olvasom