Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Burjánzik a szemét a Szabadkai úton

Szeged - Összefújja a szemetet a szél a Szabadkai út több száz méteres szakaszán, gazdája viszont nincs a hulladéknak.
Péksüteményes és chipses zacskók, üres vodkás- és sörösüveg, üdítősdobozok és nejlon minden mennyiségben – ez a látvány várja az utasokat a Szabadkai úti villamosmegálló mellett és a temetőtől a Pick-gyárig tartó útszakaszon.

Burjánzik a szemét a Szabadkai úton. Fotó: Kuklis István (galéria)

A szabályozás szerint az érintett terület melletti közút tisztán tartásáért a közútkezelő, a villamosmegállóért a Szegedi Közlekedési Kft. a felelős. Igaz, a legtöbb szemetet nem itt, hanem a megálló melletti árokban és a környező porták kerítése tövében találtuk, amit a telektulajdonosok feladata tisztán tartani. Az egyik legszemetesebb szakasz a Szabadkai úti villamosmegállónál lévő telek előtti terület. A telek a Szegedi Tudományegyetem technika tanszékének egykori gyakorlókertje, amely 2010 májusában került a város tulajdonába.

Kicsit feljebb, a temető közelében egy láthatóan hetek óta magára hagyott, elképesztően büdös szemeteszsák csúfítja a villamostöltést. Ebből származhat a szétszóródott ottani szemét egy része.

Burjánzik a szemét a Szabadkai úton. Fotó: Kuklis István (galéria)

Az általunk megkérdezett járókelők szerint vélhetően a szemben lévő áruháztól fújja át a szél a szemét egy részét a Szabadkai út ezen szakaszára. Erre következtethetünk a kerítésen fennakadt nejlonzacskókból és pénztárgépi bizonylatokból is. Mindenesetre a mennyiség és a otthagyott üres üvegek láttán bizonyos, hogy nem a villamosmegálló szemeteséből hordja szét a szél az egyelőre gazdátlan hulladékot.

Kérdésünkre az SZKT-nál elmondták: a villamosmegállók takarítása a Szegedi Közlekedési Kft., míg a trolibusz- és autóbusz-megállóhelyek takarítása a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. feladata. Kerestük az ügyben a Környezetgazdálkodást is, ki lehet a felelős az érintett területek tisztántartásáért, de még nem érkezett válasz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyei rablássorozat elkövetőit ítélte el jogerősen a táblabíróság

A hét férfiból és egy nőből álló csoport négy és tíz év közötti szabadságvesztést kapott. Tovább olvasom