Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Buszmegállóban törte el a csuklóját

Balesetveszélyes a Klára utcai buszmegálló – panaszolta olvasónk, akinek az ismerőse a buszhoz sietve törte el a csuklóját. Megtudtuk, a felszállóhely a Katalin utcai lakosok tiltakozása miatt nem került a járdához közelebb.
– Még hétfőn történt egy baleset a Klára utcai buszmegállóban. Szépen kikövezett járda vezet az Orsolya utca sarkától a Katalin utcában a buszmegállónak kialakított kiemelt járdaszigethez, de ez veszélyes – írta olvasónk. Az idős férfi elmesélte, a járdán ment egy ismerősével, amikor a megállóhoz érve baleset történt.

– A nagy szintkülönbség miatt a barátom megbotlott, térdre esett, mint utóbb kiderült, eltörte a csuklóját. A megálló mindkét vége balesetveszélyes, szégyellje magát, aki azt csinálta – írta felháborodott olvasónk.

A sövény mögötti megállóban esett el olvasónk. Eltörte a csuklóját. Fotó: Segesvári Csaba
A sövény mögötti megállóban esett el olvasónk. Eltörte a csuklóját. Fotó: Segesvári Csaba

A Katalin utcán lévő megállót nemrég építették meg, a problémát az okozza, hogy a buszhoz nem a járdán és a sövényen át, hanem egy közeli kapubejárónál vezet az út. A fejlesztési irodától megtudtuk, a lakók tiltakozása miatt nem lehetett a buszmegállót a járdához közelebb építeni.
Elmondták, tudják, hogy a buszmegálló Klára utcai vége „földben" végződik, de ezen nem lehet változtatni, mivel ott nincs járda.

Megjegyezték, a Katalin utca jobb oldala zártkertes övezet, gyalogosok közlekedésére alkalmas felületet a Marostői lakópark felől alakítottak ki. A fejlesztési irodán azt is elmondták, próbálják a balesetveszélyes helyzetet felszámolni, de ez nem csak pénz kérdése. Megtudtuk, Szegeden több, a Klára utcaihoz hasonló problémás megálló van. Többek között a Völgyérhát utcánál is újra kell terveztetni a felszállóhelyet, ahhoz, hogy az közvetlenül kapcsolódjon a járdához.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erőszak a kórházban: eltörte az ápoló orrát Tibor

Rendőrök és ápolók fékezték meg azt a 30 éves szegedi férfit, aki meg akarta sebesíteni magát és bántalmazott egy kórházi alkalmazottat a volt szegedi kettes kórházban. Tovább olvasom