Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Búvárruhában, békatalpban táncol és énekel

Szeged - Vízálló neoprén búvárruhában, békatalpban táncolja és énekli Sky dalát Sánta László a Mamma Mia! szegedi előadásain. Az énekes-színésztől nem állnak távol az extrém sportok sem.
– Az én nótám, a Lay All Your Love On Me – magyar fordításban Szórd minden vágyad rám –, egy roppant lendületes, energiával telt szerelmes dal. Szeretem, mert olyan, amilyen én vagyok. Mégsem ez a kedvenc ABBA-slágerem, hanem Sophie egyik dala – The Name Of The Game –, ami arról szól, hogy meg akarja tudni, kicsoda is ő. Az egyik édesapajelölttől kérdezi meg. Azt várja, hogy végre kiderüljön, ki az apja, és ezzel együtt azt is megtudja: ő maga kicsoda – mondja a Mamma Mia! szegedi előadásain Sky szerepét alakító Sánta László. A fiatal énekes-színésznek ez már a harmadik produkciója a Dóm téren; korábban a Budapesti Operettszínház társulatával a Szentivánéji álomban, majd a Bagó Bertalan rendezte Hairben szerepelt a szabadtérin.

– Amikor először léptem fel itt a Szentivánéji álomban, nagy álom teljesült számomra azzal, hogy a Dóm téren játszhattam. Fantasztikus volt a templom előtt énekelni! Idén megfordult a színpad és a nézőtér, így mi láthatjuk a dóm tornyait – ez olyan varázslatos élmény, amit sose fogok elfelejteni. Azt hallottam, hangtechnikai és más szempontokból is ez a felállás sokkal előnyösebb. Ráadásul a Mamma Mia! az egyik legnagyobb, legizgalmasabb produkció, amiben most Magyarországon benne lehet lenni. Nem tudom, mi az ABBA-slágerek titka, de az tudom, hogy a szüleim generációjának szinte nincs is olyan dal, amit ne ismernének. Minden nóta a fiatalságukra emlékezteti őket. Nagy szerelmekre, szakításokra, kibékülésekre, bulizásokra. Valami olyan varázslattal van beoltva az ABBA minden nótája, amitől a legifjabbtól a legidősebbig mindenki szereti. Nekem is gyakran ez szól a kocsiban, pedig nem igazán az én korosztályom zenéje. Ez egy fantasztikus zenei világ, megunhatatlan dallamokkal – fogalmaz Sánta László, aki szerint napjainkban második virágkorát éli az ABBA.

Sánta László a nevezetes békatalpas jelenetben. Fotó: Mohos Angéla/Madách Színház
Sánta László a nevezetes békatalpas jelenetben. Fotó: Mohos Angéla/Madách Színház

– Sokáig saját ruhában, cipőben próbáltunk, mindent jól begyakoroltunk, megtanultam, hogy osszam be a levegőmet, energiáimat a dalomban. Amikor először fel kellett vennem a békatalpakat, rájöttem, hogy semmit sem tudok, kezdhetek mindent elölről. Begyakoroltam a nótámat a békatalpakkal is, akkor meg jött a vízálló neoprén búvárruha, ami olyan volt, mintha felére csökkent volna az energia, ami addig rendelkezésemre állt. Sokkal nehezebb benne mozogni, mert nem lélegzik alatta a bőr. Olyan, mintha egy személyi szaunát kaptam volna. Nagy kihívás volt, de úgy érzem, sikerült venni az akadályt. Az extrém sportokat amúgy is szeretem: siklóernyőzöm és wakeboardozom.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Munkáspárt Csongrád megyei jelöltjei

Tizennégy önkormányzatiképviselő-jelöltet indít a Magyar Munkáspárt a megyében az október 12-i önkormányzati választáson, és pártlistát is állít – tájékoztatta lapunkat Nagyvári László, a Munkáspárt megyei alelnöke. Tovább olvasom