Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Callas és a Hab

A Szegedi Nemzeti Színház márciusban három játszóhelyén 23-féle produkciót kínál összesen 61 előadásban – hangzott el a hónap bemutatóiról szóló tegnapi sajtótájékoztatón.
Színházi nagyüzem várható Szegeden márciusban is. A kisszínházban jövő szombaton tartják H. P. Bigest Hab című vérbohózatának bemutatóját. A négy sikolyban elővezetett darabot Horváth Péter rendezi, akit a szerzőséggel is meggyanúsítottak, de egy e-mailben érkezett levél felolvasásával is bizonyította, hogy Bigest létező drámaíró-rendező. A produkció főszereplői, Csarnóy Zsuzsa, Janik László és Szilágyi Annamária arról beszéltek: a Hab rengeteg meglepetést ígérő darab, amit a közönség várhatóan nagy élvezettel néz majd, hiszen szerencsétlen emberek létező problémáit látva sokan önmagukra ismerhetnek. Selyem úr szerepében újra itt láthatjuk benne Jakab Tamást. Nőnapi ajándékként március 8-án mutatják be Paál Gergely rendezésében a Callas című produkciót, ami a 20. század legnagyobb dívájának fordulatokban és szélsőségekben bővelkedő életét villantja fel áriák, duettek segítségével. A címszerepet alakító Vajda Júlia azt hangsúlyozta: szeretné elkerülni az összehasonlítgatásokat Callasszal, hiszen nem ezzel a céllal jön létre az előadás, amely sokat elárul a korszakról, az opera világáról.

Molnár László zeneigazgató dirigálásával március 10-én mutatják be azt a reprezentatív operagálát, amellyel a szegedi társulat az olasz opera iránti elkötelezettségét kívánja demonstrálni. A bérleti rendszerben is szereplő produkciót négy alkalommal játsszák, a tagozat jelenlegi magánénekesein kívül a régi kedvencek, Gregor József, Gyimesi Kálmán, Misura Zsuzsa és Németh József is fellépnek benne. A Szegedi Kortárs Balett a Bartók-évfordulóra felújítja A csodálatos mandarint, amelynek párdarabja ezúttal a Carmen lesz. Március 20-án visszatér a kisszínházba a Rose című monodrámával Vári Éva, aki fergeteges sikert aratott az ősszel Edith Piaf-estjével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen álljuk a rongálás számláit

Az utazási társaságok Szegeden és környékén évente több tízmillió forintot költenek arra, hogy a… Tovább olvasom