Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Cápák, aligátorok a panelrengetegben

Szeged - A cirkuszi és a színházi műfajt ötvözi az olasz Circo Acquatico Bellucci, amely július 24-éig marad a Gáz utca és a Makkosházi körút közötti zöldterületen. Műsoruk interaktív, a nézők krokodilt és pingvint is simogathatnak.
Medencéjében úszkált tegnap Leo, a tengeri oroszlán. A kamionban lévő ketrecükből sóvárogva nézték őt a pápaszemes pingvinek. Nem fürdőzhetnek egyszerre, mert Leo szívesen megharapdálná őket – tudtuk meg Horváth János közszolgálati asszisztenstől, aki kedden beavatott bennünket a Circo Acquatico Bellucci kulisszatitkaiba.

Az Olaszországból érkezett cirkusz műsorában vízi állatok sokaságával találkozhatunk. Néhányukat, például a pingvineket és a krokodilokat meg is lehet simogatni. Az óriásteknősre pedig ráülhetnek a gyerekek. A cápákat és a piranhákat a kamionban kialakított óriási akváriumban nézhetik meg az érdeklődők a műsor szünetében. Vizük folyamatosan 25–28 Celsius fokos. Ezt télen fűtéssel, nyáron a levegő hűtésével érik el. A sótartalomra is ügyelni kell.


Emílió, a víziló akkor élénkült fel, amikor kenyérrel kínálták. Fotó: Frank Yvette
Emílió, a víziló akkor élénkült fel, amikor kenyérrel kínálták.
Fotó: Frank Yvette

Jegyrendelés

A Circo Acquatico Bellucci műsorát július 24-éig nézhetik meg az érdeklődők Szegeden. Előadások hétköznap 18.30, szombaton 16 és 18.30, vasárnap 11 és 16 órakor kezdődnek. Információ és jegyrendelés: 70/308-0038. Pénztárnyitás: 10-kor. Honlap: www.acquaticobellucci.it.

Guruló otthonukban hűsöltek tegnap az aligátorok, mellettük vitrinben nyúlt el a boa és az óriáskígyó. Utóbbit a műsor alatt a közönség között körbeviszik. Emilio, a víziló bádogkádjában ásítozott. Rögtön élénkebb lett, amikor az egyik művész kenyeret nyújtott oda neki. A legkameraérzékenyebbek a pelikánok voltak, egyikük majdnem meg is kóstolta fotóriporter kollégánk gépét.

A vízi állatok mind szereplői a Kalózok kalandos útja a Végtelen Boldogság szigetére című show-nak, amelyben a 30 fős társulat minden tagja feladatot kap. A 700 férőhelyes sátorban nem a megszokott cirkuszi kép fogad bennünket, középen a manézzsal. Itt a színpad egy hajó, a tartórudak vitorlák. Gyertyatartók, kincsesládák, bőröndök, hordók veszik körbe a nézőt. A háttérben pedig ott az óceán. A kétórás műsor ötvözi a cirkuszi és a színházi műfajt, hiszen egy XVIII. századi legenda alapján a kalózok és a hajóskapitány, Emertuk történetét.

Olvasóink írták

  • 1. stunde80 2011. július 20. 22:38
    „a pelikánokat ki tetszettek hagyni..az egyszerű népnek csak az marad amit kívülről lát ...mert még belesni be lehet..hisz ilyen jegyárak mellett nem mennek olyan sokan el...2500 a gyerek és 3000 a felnőtt..nekem sok..de végre nem a "szokásos" bohócos lovas kiskutyás izé jött el...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babák a világ minden tájáról

A Százszorszép Gyermekház ad otthont annak a kiállításnak, amelyen a világ különböző tájegységeinek babáit ismerhetik meg az érdeklődők. Tovább olvasom