Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Carmen újra a Dóm téren hódít

Szeged - A Carmen tavalyi Dóm téri bemutatójával tizenegy év múltán tért vissza legkedvesebb műfajához, az operához Kerényi Miklós Gábor.
A Budapesti Operettszínház Kossuth-díjas direktora élményoperaként állította színpadra a Carment: arra törekedett, hogy visszaadja a színház Forma–1-ének tekintett műfaj igazi élményét a mai közönségnek. Horesnyi Balázs színpadképe egy latin-amerikai nagyváros földrengés utáni képét mutatja, ahol a katonaság azért van jelen, hogy rendet tartson a különböző bandák, szélsőséges elemek között. A torreádor egy kortárs celeb; dzsipet, kutyákat, seftelő mai figurákat láthatunk a színpadon. Hatalmas bakelitlemez forog a színpad közepén, egy óriási lemezkar nyúlik fölé, jelezve: Bizet megunhatatlan slágerei állandóan ott pörögnek az agyunkban.

Arnold Rutkowski Don José és Mester Viktória Carmen szerepében a szabadtéri színpadán. Fotó: DM/DV
Arnold Rutkowski Don José és Mester Viktória Carmen szerepében a szabadtéri színpadán.
Fotó: DM/DV

Mester Viktória tavaly egy héttel a premier előtt vette át Schöck Atalától a címszerepet. A Don Josét alakító kitűnő lengyel tenoristával, Arnold Rutkowskival hamar összecsiszolódtak, és Kesselyák Gergely vezényletével óriási sikert arattak a bemutatón. A mostani próbaidőszakban mindketten megbetegedtek, hétfőtől szegedi operisták – László Boldizsár, valamint Szonda Éva és Szabó Olga – énekelték a zenekari árok előtt állva Don José és Carmen szólamát. A szabadtéri hangproblémákkal küzdő vendégművészeinek minden nyáron segítséget nyújtó tapasztalt gégész, Iván László kezelte a megbetegedett énekeseket, szerinte ma már mindketten vállalhatják a fellépést.

A szegedi közönség régi kedvence, Frankó Tünde is visszatér Micaelaként. A további szereplőgárdából új beálló a Frasquitát éneklő Fischl Mónika, az Operettszínház sokoldalú sztárja. Mercedes újra Jelena Koncar, Remendado Boncsér Gergely, Dancaire Haja Zsolt, Zuniga Cser Krisztián, Morales pedig Cseh Antal lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyító történetek: verseket írt orvosához a beteg

Jó kezekben – az egészségügyben. 12 hete indult akciónk ismét fordulóponthoz érkezett: a második hat hetet azzal zárjuk, hogy átnyújtjuk a legérdekesebb jelölések csokrát. Tovább olvasom