Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Carmen újra a Dóm téren hódít

Szeged - A Carmen tavalyi Dóm téri bemutatójával tizenegy év múltán tért vissza legkedvesebb műfajához, az operához Kerényi Miklós Gábor.
A Budapesti Operettszínház Kossuth-díjas direktora élményoperaként állította színpadra a Carment: arra törekedett, hogy visszaadja a színház Forma–1-ének tekintett műfaj igazi élményét a mai közönségnek. Horesnyi Balázs színpadképe egy latin-amerikai nagyváros földrengés utáni képét mutatja, ahol a katonaság azért van jelen, hogy rendet tartson a különböző bandák, szélsőséges elemek között. A torreádor egy kortárs celeb; dzsipet, kutyákat, seftelő mai figurákat láthatunk a színpadon. Hatalmas bakelitlemez forog a színpad közepén, egy óriási lemezkar nyúlik fölé, jelezve: Bizet megunhatatlan slágerei állandóan ott pörögnek az agyunkban.

Arnold Rutkowski Don José és Mester Viktória Carmen szerepében a szabadtéri színpadán. Fotó: DM/DV
Arnold Rutkowski Don José és Mester Viktória Carmen szerepében a szabadtéri színpadán.
Fotó: DM/DV

Mester Viktória tavaly egy héttel a premier előtt vette át Schöck Atalától a címszerepet. A Don Josét alakító kitűnő lengyel tenoristával, Arnold Rutkowskival hamar összecsiszolódtak, és Kesselyák Gergely vezényletével óriási sikert arattak a bemutatón. A mostani próbaidőszakban mindketten megbetegedtek, hétfőtől szegedi operisták – László Boldizsár, valamint Szonda Éva és Szabó Olga – énekelték a zenekari árok előtt állva Don José és Carmen szólamát. A szabadtéri hangproblémákkal küzdő vendégművészeinek minden nyáron segítséget nyújtó tapasztalt gégész, Iván László kezelte a megbetegedett énekeseket, szerinte ma már mindketten vállalhatják a fellépést.

A szegedi közönség régi kedvence, Frankó Tünde is visszatér Micaelaként. A további szereplőgárdából új beálló a Frasquitát éneklő Fischl Mónika, az Operettszínház sokoldalú sztárja. Mercedes újra Jelena Koncar, Remendado Boncsér Gergely, Dancaire Haja Zsolt, Zuniga Cser Krisztián, Morales pedig Cseh Antal lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyító történetek: verseket írt orvosához a beteg

Jó kezekben – az egészségügyben. 12 hete indult akciónk ismét fordulóponthoz érkezett: a második hat hetet azzal zárjuk, hogy átnyújtjuk a legérdekesebb jelölések csokrát. Tovább olvasom