Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Cégóriás lesz a Pickből

A Pick Szeged Zrt.-be olvad be a Délhús Zrt. 2007. január elsejével, a lépéssel a szegedi részvénytársaság pozíciói jelentősen megerősödhetnek. A Tisza-parti városból irányítják majd a mamutcéghez tartozó négy húsfeldolgozó üzemet.
Csomagolás. A legnagyobb húsipari cég nevéből nem hiányozhat majd a Pick. Fotó: Schmidt Andrea
A Pick Szeged Zrt.-be olvad be a Délhús Zrt. 2007. január elsejével, a lépéssel a szegedi részvénytársaság pozíciói jelentősen megerősödhetnek. A Tisza-parti városból irányítják majd a mamutcéghez tartozó négy húsfeldolgozó üzemet. Magyarország legnagyobb húsipari vállalkozását hozza létre a közvetett tulajdonos OTP elnök-vezérigazgató, Csányi Sándor.

Szegeden lesz a központja a Csányi Sándor OTP-vezér közvetett érdekeltségébe tartozó új cégóriásnak azt követően, hogy 2007. január 1-jétől beolvad a Délhús a Pick Szeged Zrt.-be. A fúzióról szóló értesülést a Picket és a Délhúst elnök-vezérigazgatóként irányító Kovács László megerősítette. Az első számú vezetőt tegnap szabadságán értük utol, indulóban Olaszországba, lapunk kérdéseire készségesen válaszolt.
Kovács László azt mondta, egyelőre az a biztos, hogy a Délhús beolvad a Pickbe, de az új cég nevéről még nem született döntés. Az egyesülés hosszú folyamat lesz, de minden remény megvan arra, hogy idén december 31-éig befejeződik.

Szeletelésre előkészített szalámirudak a Pick szárazáru-csomagolójában. Fotó: Schmidt Andrea
A cégóriáshoz négy gyár tartozik majd, a szegedi mellett a pécsi, az alsómocsoládi, valamint a bajai. A szervezeti átalakítás következtében az irányítás válik egyszerűbbé, valamint az üzemek közötti munkamegosztás. Azzal például, hogy az új üzemmel bővülő alsómocsoládi gyárnak nagyobb lesz a kapacitása, Szegeden az igényesebb termékeket tudják majd gyártani, alapozva a Pick márkanévre, a kialakult imázsra. Szegeden a termelés növelésével a létszám is emelkedhet: jelenleg a Pick-nél és a Délhúsnál együtt 3100-an dolgoznak – a Tisza-parti városban 1500-an.


Csányi 30 százaléka

A Pick és a Délhús idén várhatóan 60 milliárd forint körüli együttes árbevételt ér el, ez 30 százalékos piaci részesedésnek felel meg. Így Csányi cége Magyarország legnagyobb húsipari vállalkozása lesz. A Pick Szeged Zrt.-nél évek óta az idei első félév volt az első, amikor veszteség helyett már szerény üzemi nyereséget könyvelhetett el.

Tejben-vajban-húsban

Csányi Sándor egy hasonló fúziót már levezényelt a közelmúltban tejipari érdekeltségeinél: januárban a szintén pécsi MiZo Zrt. olvadt be a szegedi SOLE-ba. Az új cég, a SOLE–MiZo Zrt. is piacvezető Magyarországon a maga 31 százalékos részesedésével, árbevétele szintén 60 milliárd forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérházfelújítás a kiskörúton

A kiskörúti bérházak felújítása a napokban a Lófara felőli oldalon folytatódik. Tovább olvasom