Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Cégvezető lehet a korábbi politikus

Szeged - Várhatóan Szőllősi Bélát választja a Megyeszolgálat Nonprofit Kft. új ügyvezető igazgatójává ma a megyei közgyűlés. A Fidesz korábbi szegedi frakcióvezetője 2006 óta nem politizál. Vállalkozása beruházások lebonyolításával foglalkozik.
Folyamatosan változik a politika és a Fidesz is – így kommentálta kérdésünkre 2006-ban a párt akkori városi elnöke, Oláh János, hogy még listán sem szerepelteti befutó helyen a párt Dobó Lászlót és Szőllősi Bélát.

Ez akkor azért számított érdekes hírnek, mert előbb Dobó, majd Szőllősi vezette a Fidesz szegedi frakcióját, és mindketten meghatározó szereplői voltak a szegedi jobboldal életének, az 1998-as győzelem óta. A választókerületi elnökök feladata volt kijelölni, hogy a kerületükben lévő önkormányzati választókörzetekben kik induljanak. A két meghatározó szegedi politikusról pedig úgy ítélte meg feljebbvalójuk – Szőllősi esetében Nógrádi Zoltán –, hogy nem elég aktívak.

Szőllősi Béla a megye szolgálatában. Fotó: DM/DV
Szőllősi Béla a megye szolgálatában.
Fotó: DM/DV

Dobó László két évvel később, 2008-ban visszatért a politika közelébe, de nem döntéshozóként, hanem -előkészítőként: a megyei önkormányzat fejlesztési és vagyongazdálkodási osztályának jogásza lett, majd az elnöki kabinet vezetője, onnan nemrég a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba vezetett az útja. Szőllősi Béla viszont eltávolodott a közélettől, vállalkozást alapított, amely beruházáslebonyolítással foglalkozik. Közgazdasági szakokleveles üzemmérnök, építészmérnök és jogász végzettsége van, műszaki ellenőrzéssel foglalkozik, szerzett közbeszerzési szakképesítést. Korábban vezetői tapasztalatot is, hiszen mielőtt politikussá lett, az IKV Zrt.-nél műszaki igazgatóként dolgozott. Most ő is a megye szolgálatába áll.

A Csongrád megyei közgyűlés ma tárgyalja azt az előterjesztést, amely szerint a két és fél éve működő, ingatlan-, vagyon- és székház-üzemeltetésre létrehozott Megyeszolgálat Nonprofit Kft. eddigi igazgatója, Hajdú János aznap hivatalosan le fog mondani. Utódjául pedig Ádók János alelnök Szőllősi Bélát javasolja. – Dolgoztunk néhány közös projekten, és megkérdezték, elvállalom-e ezt a feladatot. Tárgyaltunk róla – válaszolta kérdésünkre Szőllősi.

Az irányítás mellett az is dolga, hogy előterjesztést készítsen a közgyűlésnek arról, hogyan lehetne bővíteni a nonprofit kft. feladatkörét. Nincs szó arról, hogy ezzel visszatérne a politikába.

Olvasóink írták

  • 2. rozator 2010. december 10. 17:15
    „Hát a székházakhoz nagyon értenek a fideszesek az biztos! Bár ezzel a palival jó lesz ha vigyáznak, az utóbbi években megvilágosodhatott!”
  • 1. zoltanszabo 2010. december 10. 11:04
    „Egy ember hogyan tud 2-3-4 stb. munkahelyen h elyt állni? Neki egy nap 48 órából áll?
    Hogyan lehet megengedni / ha fityeszes mindent lehet / egy ember ===egy munkahely!!!!!FELHÁBORÍTÓ!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi gázerőmű - LMP-felhanggal

A mai szegedi közgyűlésen a város építési szabályzatának – az úgynevezett szésznek – a módosítása is a napirendi pontok között szerepel. Tovább olvasom