Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Centenáriumi Simándy-énekverseny

Szeged- Kettős évfordulóhoz érkezik idén a szegedi Nemzetközi Simándy József Énekverseny: 100 éve született névadója, a legendás Kossuth-díjas tenorista, és 70 éve, hogy szólószerepben debütált a szegedi színházban.
Az országosan egyedülálló énekes viadal március 29-étől április 3-áig zajlik majd az SZTE Zeneművészeti Karának szervezésében. A rendezvény vendége Balog Zoltán miniszter ésSzinetár Miklós Kossuth-díjas rendező lesz.

Az énekverseny gondolata 1998-ban született, alapítója Temesi Mária és Sinkó György operaénekes– művésztanár volt. A névadással tisztelegni kívántak az örök Bánk bán és a szegedi énekiskola előtt. Az opera szegedi tehetségkutatója már számos fiatalt fedezett fel és indított el pályáján, akik hazai és külföldi színpadokon is sikert arattak, például Cser Krisztiánt, Rálik Szilviát és Balczó Pétert.

 A háromfordulós versenyre 18 és 36 év közötti énekesek jelentkezhetnek, a határidő február 1-je. A produkciókat rangos zsűri értékeli, amelynek elnöke Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, tagjai pedig magyar és külföldi szaktekintélyek, többek között Gyüdi Sándor szegedi színigazgató-karmester és Temesi Mária.

A nyertesek pénzjutalom mellett fellépési lehetőségeket is kapnak az ország számos rangos kulturális intézményében. A díjátadó gálát április 3-án a Szegedi Nemzeti Színházban tartják. További információk a zeneművészeti kar honlapján (www.music.u-szeged.hu) találhatók.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csak öt óvodát érintenek a bezárások

Nem csak öt óvodát érintenek a bezárások
Szeged- A bezárt óvodákból költöző csoportoknak ugyan lehetőségük lesz egyben maradni, a befogadó intézmények csoportjait azonban lesz, ahol átszervezik, hogy helyet csináljanak. Tovább olvasom