Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Cibián Miklós lett az új plébános

Ruzsa - Cibián Miklós személyében augusztustól új plébánost nevezett ki Kiss-Rigó László megyés püspök Ruzsára.
A 30 esztendős pap a községben lakik, onnan jár át Öttömösre és Pusztamérgesre. Az erdélyi Déván született, Szegeden végezte a szemináriumot. Gyula, Csongrád és Körösladány után ez a negyedik állomáshelye azóta, hogy 2007-ben diakónussá, egy évre rá pedig pappá szentelték.

– Nem szokatlan, hogy több települést látok el, legutóbb öt, egymástól messze fekvő faluba kellett eljutnom. Ez a mostani 5–6 kilométer nem távolság – fogalmaz a fiatal plébános. – Jártam már a három községben, lelkipásztori hétvégeken vettem részt az akkori plébános, Serfőző Levente vezetésével. A költözésem óta a bemutatkozás egyelőre egyoldalú volt: nagyon kedvesen, nyitottan fogadtak a helybeliek. Merem állítani, hogy ahol valóban hívő emberek élnek, várják, elfogadják a papot. Az elképzeléseimet a települések arculatához alakítom majd, miután jobban megismerkedtünk. A vasárnapokon túl hétköznap is lesznek szentmisék mindhárom templomban; akkor és megbeszélés szerint máskor is elérhető leszek. Feladatom az is, hogy a pusztamérgesi és az öttömösi iskolában, amely szeptembertől egyházmegyei fenntartású, megszervezzem és felügyeljem a hitoktatást. Szabadidőmben olvasni szeretek, teológiai és szépirodalmi műveket felváltva. Kedvenc szerzőm Gabriel García Márquez. Költözésnél a holmim legnagyobb része a könyvtáram volt – mondta Cibián Miklós.

Cibián Miklósnak (balról) Ruzsa a negyedik állomáshelye. Fotó: DM/DV
Cibián Miklósnak (balról) Ruzsa a negyedik állomáshelye.
Fotó: DM/DV

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótfelvételi: az SZTE 8 ezer helyére 800 jelentkező

Mint megírtuk: 16 képzési területen, közel 70 szakon 8074 fiatalt várt a pótfelvételin a Szegedi Tudományegyetem. Tovább olvasom