Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Cigarettára gyújtott a gyilkosság után

Sándorfalva - Többnapos folyamatos részegség után verte halálra élettársát egy sándorfalvi férfi csütörtökön este. A szomszédok szerint a pár rendszeresen vitázott egymással, valamint a férfit a féltékenység is gyötörte. Az elhunyt asszony lányai nem lepődtek meg édesanyjuk erőszakos halálán.
– Ahogy élt, úgy halt – mondta szomorúan Pásztor Katalin. A fiatalasszony édesanyjáról beszélt, akit csütörtökön este ölt meg annak élettársa, az ötvenéves B. Géza. Hogy a sándorfalvi férfi pontosan mikor végzett a vele azonos korú nővel, azt nem lehet tudni: a szomszédok elmondása szerint este 8-kor, amikor a férfi szólt nekik, hogy valami nincs rendben, a nő teste már hideg volt. Szemtanúk szerint az asszony arcát a felismerhetetlenségig összeverte élettársa.

– Géza átkiáltott, hogy nézzem már meg az élettársát, mert nem tudja, mi van vele. Átmentem, és láttam, hogy Erzsi nem lélegzik. Ekkor szóltam az élettársamnak, majd átszaladtam a szomszédba, ahonnan értesítettük a mentőket – beszélt zaklatottan Seres Erzsébet. A szomszédasszony elmondta: miután a gyilkos szembesült tettével, leült bérelt házuk ajtaja elé, majd egymás után három szál cigit kért. Indítékát nem osztotta meg senkivel.

Az egyik szomszéd, Seres Erzsébet és az áldozat édesanyja a helyszínen. Fotó: Karnok Csaba
Az egyik szomszéd, Seres Erzsébet és az áldozat édesanyja a helyszínen.
Fotó: Karnok Csaba

„Hol a borom, hova tetted a bort?" – ezt már egy másik szomszéd hallotta még csütörtök délelőtt a gyilkossággal gyanúsított férfi szájából, akinek ordítása bejárta a külterületen álló ház szűk utcáját. A nőt ezen a napon a ház körül már nem látták ismerősei, és a hangját sem hallották. A környékbeliek egybehangzó állítása szerint a pár múlt hét péntek óta folyamatosan részeg volt.

Beismerte tettét

B. Gézát cigarettázás közben, a házuk előtt verték bilincsbe a helyszínre kiérkező rendőrök. A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett. A bíróság tegnap délután elrendelte előzetes letartóztatását.

– Benne volt a levegőben, hogy édesanyánkat így veszítjük el. Próbáltuk rávenni, hogy hagyja ott az élettársát, de nem hallgatott ránk. Pedig már korábban is megverte őt – mondta Pásztor Katalin. A szomszédok pedig azt mesélték, hogy az elhunyt asszony sokszor provokálta B. Gézát, aki ráadásul féltékeny is volt a nőre. A környékbeliek szerint erre a férfinak egyébként minden oka megvolt; a féltékenység és az ital együttesen vezethetett Pásztor Istvánné halálához. A pár kölcsönösen ütötte-verte egymást, ha már alaposan felöntöttek a garatra. Tavaly például az asszony vagdosta össze B. Géza arcát egy veszekedés után.

A gyilkossággal gyanúsított férfiról megtudtuk, hogy korábban mentőként dolgozott, de egy szívinfarktus után leszázalékolták. Az elhunyt pedig alkalmi munkából élt. Ahogy egy kis pénzük összejött, azt máris kannás borra költötték. Napi adagjuk a szomszédok szerint legalább hat-nyolc liter volt.

Olvasóink írták

  • 2. Porter! 2008. június 09. 14:38
    „Csak sajnálom, hogy nem olvassa minden rendszeresen megvert nő ezt a cikket. Csak tanuságul, hogy így fogják végezni. Ez a valóság, és nem az amitvel ámítják magukat. hogy az ó párjuk igazából rendes ember.”
  • 1. Sarolta 2008. június 08. 23:46
    „Borzasztó lehetett átélni a látottakat Seres Erzsébetnek! Tisztelem, hogy ilyen erős asszony. Őszinte részvétem a Családnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

88 forinttal olcsóbb a benzin – fülelje az akciót!

Szeged - Figyelje a Rádió 88 műsorát, és tudja meg mikor, és hol szerezheti meg a „88-cal… Tovább olvasom