Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Cigarettát hozott a ˝szállító˝

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a „Szállító 2" néven futó ellenőrzéssorozat egyik ellenőrzésekor egy személygépjárműben 3.500 doboz, adójegy nélküli cigarettát találtak. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.
A "Szállító 2" akció keretében a 47-es számú úton tartottak közúti ellenőrzést a pénzügyőrök. Okmányvizsgálat céljából megállítottak egy román rendszámú Chrysler típusú személygépjárművet, melyben három román állampolgár utazott. A pénzügyőrök kérdésére mindenki úgy nyilatkozott, hogy jövedéki terméket nem szállítanak.

A pénzügyőrök a járművet jobban szemügyre véve, átalakítások nyomait tapasztalták, ezért az autót tételesen átvizsgálták. A jármű házilag átalakított alvázából és az oldalfal gyári üregeiből, továbbá az utas ülés alól egy reklámtáskából összesen 3.500 doboz adójegy nélküli, Jin Ling márkájú cigaretta került elő. Az eljárásban közreműködő három román férfi elmondta, hogy a cigaretta szállítmányról nem tudtak.

Cigarettát hozott a ˝szállító˝. Fotó: NAV (galéria)

A NAV pénzügyőrei a mintegy 3 millió forint értékű cigarettaszállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók ismeretlen tettes ellen orgazdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyereke született szalma Petinek és Böbinek

Míg tavaly csak Peti és Böbi fogadta a vendégeket, idén gyarapodott a család: a szalmapárnak gyermeke született. Tovább olvasom