Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Cigit és embert is csempésztek

A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és pénzügyőrei egy Csongrád megyei településen csaptak le a cigicsempész hálózatra. Az elkövetők cigaretta biznisz mellett feltehetően embercsempészettel is foglalkoztak.
Egy ruzsai csarnokban razziáztak a pénzügyi nyomozók és a pénzügyőrök. A helyszínre érkezve egy magyar adójegy nélküli cigarettával megrakott teherautót találtak. Az ellenőrzést a csarnokban folytatták, ahol egy osztrák teherautóra és három szerb utánfutóra bukkantak. Az elkövetők a járművekben különböző üregeket, rejtett tárolókat alakítottak ki, amelyek nagy része szállításra várt, feltöltött áruval. A pénzügyi nyomozók rajtaütésekor még látszódott a friss ragasztás nyoma.

A nagy fogás részlet.
A nagy fogás (részlet). Hiányzik a képről a két török és a nyolc szír.
Fotó: NAV

A NAV munkatársai a szállításra használt járműveket, és a több mint 85 ezer doboz, 90 millió forintot meghaladó értékű magyar adójegy nélküli cigarettát lefoglalták.

A csarnok a cigarettán kívül 2 török és 8 szír állampolgárt is rejtett. A külföldi állampolgárok útlevelet nem tudtak felmutatni, így őket átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mórahalmi Határrendészeti Kirendeltségének.

A NAV pénzügyi nyomozói különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatnak nyomozást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éven át fajtalankodtak kisgyerekekkel

Gyerekekkel fajtalankodók sora került előzetes letartóztatásba az elmúlt két hétben Csongrád megyében, az erőszak több esetben egy évnél is tovább tartott. Tovább olvasom