Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Cipő elfelejtette a szövegeket

Szeged - Bódi László – közismert nevén Cipő – Mahó Andrea, Bródy János, Somló Tamás és Jávori Ferenc Fegya társaságában jótékonysági esten lép fel vasárnap 18 órától Szegeden, az új zsinagógában. Különféle összeállításban énekelnek. A Republic frontembere saját dalain kívül puskázni kényszerül.
– A sok alvás a jó kondíció titka – indokolta Bódi László, művésznevén Cipő tegnap kevéssel dél előtt, miért köszönt jó reggelttel. A 44 éves dalszerző-énekes nem panaszkodik, azt mondja, a Republicot nem érték utol az ínséges idők. Száz koncertmeghívást kaptak erre az évre, ami még jobb, mint tavaly. Kell az erő a stúdiómunkához is: most készült el Balázsovits Edit lemeze, és már írja az együttesét. Úgy a harmincadikat. Több lemez, mint év, hiszen a Republic jövőre tölti be a huszadikat. Régebbi a Cipő becenév, ami még a Cipőfűző diákzenekara nevéből ragadt rajta. Másik jellemzője, a kopaszság nem olyan régi: egy szívének kedves hölgy borotválta le 17 éve, mert neki úgy tetszett. Magánéletéről alig beszél, tízéves ikerlányaira azonban nagyon büszke. Ők stúdióban már hallották az apjukat.

Cipő: A látszat csal. Harmonikázni nem tudok. Fotó: DM/DV
Cipő: A látszat csal. Harmonikázni nem tudok.
Fotó: DM/DV

Milyen, amikor egyszerre öt dudásnak kell megférnie egy csárdában, mint vasárnap Szegeden? – Csak azért viselem el a társaságot, mert kihívás ilyen emberekkel zenélni. Félek is nagyon, mert bár tavaly Pesten szerepeltünk ugyanígy együtt, de elfelejtettem a szövegeket – mondta Cipő. – A három Republic-szám után Fegya-dalokat éneklek az ő zongorakíséretével, aztán egy duettet Mahó Andival, lesz egy meglepetés és a fináléban mind együtt énekeljük Bródy János Mindannyian mások vagyunk című szerzeményét. Szóval nyilván puskáznom kell majd, hogy rendesen menjen a szöveg. Tangóharmonika nem lesz, a látszat csal a fotón. Az egy jóhangulatú disznótoros emléke. Zongorázni tudok, de a harmonikán túl sok a billentyű.

Öt dudás

Az Élet menete alapítvány javára szervezett vasárnap este 6-kor kezdődő koncerten Mahó Andrea, Bródy János, Cipő, Somló Tamás és a Budapest Klezmer Band vezetője, Jávori Ferenc Fegya lép fel a szegedi új zsinagógában. A műsort az alapítványt egyik alapítójaként bejegyzett Székhelyi József vezeti.

Olvasóink írták

  • 3. maradando 2009. május 22. 14:24
    „Ha valaki puszta jelenlétével emelni tudja egy jótékonysági est fényét,sokat nyert az űgynek.Versek idézetek,dalok papirról kottából olvasva is felejthetetlen élményt nyújtanak.”
  • 2. Strat-n 2009. május 22. 08:12
    „Egy gumigyárban robotoló szakmunkástól, aki este még elmegy fellépni, nem csak pénzért, elvárják, hogy tudja fejből a szöveget, Nem számoltam össze, de ez nem egy nagy repertoár.”
  • 1. flexsnake 2009. május 21. 20:18
    „A kabátom meg dúdolni nem tud. Hogy nőne haj a fejedre! Teeeeeeeeeeeee”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészeti alkotói támogatásokat adtak át Szegeden

Szeged - Tizenketten kaptak délután a városházán művészeti alkotói támogatást, nyolcan pályakezdő… Tovább olvasom