Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Countryzenére ficánkoltak a szatymazi nyugdíjasok

Szeged - Ezüst oklevelet kaptak a térségi nyugdíjas Ki mit tud? táncos kategóriájában a Szatymazi Ficánkák. Ezúttal countryzenére mutattak be produkciót.
A csapat szervezője, koreográfusa a helyi óvónő, Dohány Tamásné Zsuzsa. Két éve alakult meg az elsősorban nyugdíjasokból álló közösség, férfiakra is számítanak, de ők valahogy elszerénykedik a részvételt.

– Sándorfalváról költöztünk át pár éve Szatymazra a nővéremmel, ott is volt tánccsoportunk, gondoltam, miért ne folytathatnánk. Nyögvenyelősen indult 5-6 emberrel, de fölfejlődtünk tízre – idézi fel a kezdeteket Zsuzsa. – Előbb helyben mutatkoztunk be, aztán a környéken is vállaltunk szereplést Balástyán, Bordányban, Sándorfalvára is visszamentünk. Az első nagyszínpados fellépésünk tavaly jött össze igazi népes közösség előtt a balatonfüredi Ki mit tud?-on. Az első megmérettetésre is tavaly jutottunk el; a Népek tánca, népek zenéje rendezvényt arany minősítéssel zártuk. Azóta megyünk, ahová csak hívnak.


Egyre szélesebb a Ficánkák repertorája, hangulatos produkciókkal igyekeznek bővíteni. Kiválasztják a zenét, Zsuzsa – a korábban tanultak és az internet alapján – megad néhány alapütemet, mozdulatot, a többit a csoport szövi-fonja tovább. Előadtak már apácatáncot, sramlit, és nagy sikert arattak dél-afrikai fűszoknyás bemutatójukkal. Most Shakira tavalyi focivébére énekelt hivatalos dalára találnak ki új táncot.

A csoportvezető azt mondja, lelkiismeretesek a lányok, télen-nyáron eljárnak a heti egy próbára. Felüdülés nekik az az egy együtt töltött vidám óra. Az is ösztökéli őket, hogy az eredményes versenyszerepléseikért tavaly Velencébe kirándultak, idén Prágába utazhatnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jóváhagyták az eurómilliókat a klinikára

Több mint 160 millió euró, mintegy 48 milliárd forint uniós támogatást hagyott jóvá magyarországi egészségügyi beruházásokra az Európai Bizottság. Tovább olvasom