Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Critical Mass: a közösségért és a békéért bringáztak

Az autómentes naphoz kapcsolódva ismét megrendezték Szegeden a Critical Mass elnevezésű kerékpáros felvonulást. Vasárnap délután a szervezők becslése szerint jóval többen vettek részt a tömegrendezvényen, mint ahogy előzetesen várták.
- 2000-2500 főt becsültek a szakértők kollégák. Nagyon nagy volt a tömeg - mondta Terjék Balázs főszervező, akitől megtudtuk, hogy a rendőri felvezetésen kívül 50 rendező ügyelt a biztonságára.

Critical Mass: a közösségért és a békéért bringáztak - GALÉRIA

Volt, aki gyermekével, más a párjával vagy a kiskutyájával gurult végig a 12 kilométer hosszú útvonalon, amely a Dugonics és az Árpád térről indult, és ugyanott ért véget körülbelül két órával a kezdés után. A béke világnapja alkalmából a végén a "we all have a right to peace" angol mondatot emelték a magasba, amely annyit jelent: mindenkinek joga van a békéhez.

- A korábbi években mindig valamilyen infrastrukturális problémára próbáltuk felhívni a figyelmet, például a kerékpárutak hiányára vagy szervezetlenségére. Most úgy gondoltuk, hogy teszünk egy lépést a közösség felé. Az együtt közlekedünk szlogen annyit takar, hogy az úton közlekedők vannak. Nem külön kerékpárosok, gyalogosok és autósok, mindannyian néha kerékpárra ülünk, néha autóba, de a közlekedési szabályok ugyanazok, mindenkire érvényesek - hangsúlyozta Terjék Balázs. Sokan nem tartják be a szabályokat, ez ellen szervezett biciklizésekkel próbálnak tenni - utalt a minden hónap utolsó péntekén szervezett bringázásokra. Ezek este hat órakor indulnak a Széchenyi tér Kárász utca felőli részéről. Ekkor megmutatják a kerékpárosoknak, hogyan lehet a KRESZ szerint közlekedni, és hogyan találják meg azokat a kereszteződéseket, ahol kellemetlenség nélkül át tudnak kelni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorost gázolt a kamion

Kamion ütött el egy motorost vasárnap kora délután a régi 5-ösön, Röszke közelében a körforgalomnál. Tovább olvasom