Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Csak a 10 emeletes felében van újra áram

Szeged - A szolgáltató péntekre visszaállította a Retek utca 17. szám alatti 10 emeletes panel lakásainak áramellátását a hatodik emelettől felfelé. Az alsóbb szinteken szombaton lesz újra áram. A szerdán szándékosan gyújtogató K. Tamást előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, majd az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.
Közveszély okozása miatt jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte K. Tamást pénteken a Szegedi Járásbíróság. A 32 éves férfi – ahogy megírtuk – szerda délután egy rádióban hallott zene után gyújtotta fel szándékosan a Retek utca 17. szám alatti tízemeletes panelház harmadik emeleti lakásában egy öngyújtóval az egyik szoba függönyeit – a tűz pillanatok alatt szétterjedt a lakásban, az ablakon kicsapó füst a tizedik emeletig ért. Az oltással másfél óra alatt végeztek a tűzoltók, a víz elárasztotta a második emeletet, a másodikon lakó nyugdíjas asszony lakása emiatt lakhatatlanná vált.

A tízemeletes panelházban a tűzesetben megsérült a társasház villamosvezeték-hálózata, ezért az EDF DÉMÁSZ szakemberei az élet- és balesetveszély kockázata miatt a megrongálódott hálózatrész energiaellátását szerda délután megszüntették, a lakók egész csütörtökön áram nélkül maradtak, a hűtőszekrényekben tárolt ételek jó része tönkrement. Az egyik lakó kezében a mobiltelefonjával és a töltőjével jelent meg a ház bejárata előtt. – Nem tudják, honnan lehet egy kis áramot lopni? Teljesen lemerült a telefonom, szeretném valahol feltölteni – mondta a köntösben lévő asszony, aki ezután a panelek alján üzemelő boltok vezetőitől kért segítséget mobilja feltöltéséhez. – Szerda óta azt hallgatjuk, hogy majd holnap, majd holnap, miközben egy villanyszerelőt se látni itt. Két kisgyerekkel hűtő nélkül, világítás nélkül maradtunk – dohogott Takács-Kovács Zsuzsi.

Az EDF DÉMÁSZ Kommunikációs Csoportja csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a társasháznak kell gondoskodnia a saját tulajdonában lévő villamosvezeték-hálózat helyreállításáról, az általuk megbízott felelős kivitelezőnek a hálózatszakasz cseréje után úgynevezett szabványossági nyilatkozatot kell tennie, amelynek birtokában a szolgáltató soron kívül visszakapcsolja a társasház villamosenergia-ellátását. – Az áramellátás pénteken a hatodik emelettől felfelé visszaállt a lakásokban. Sajnos a társasház áramellátása két szakaszban van megoldva, így az alsóbb szinteken csak szombaton tudjuk visszakapcsolni a villamosenergia-ellátást – közölte a kommunikációs csoport péntek délután.

A Szegedi Járási Ügyészség a rendőrség kezdeményezésére már csütörtökön indítványozta a bíróságnál bűnismétlés veszélye miatt K. Tamás előzetes letartóztatását, amelyet az pénteken egy hónapra el is rendelt, majd a férfit a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították. A bíróság tájékoztatása szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, és az eljárás során eddig feltárt adatok alapján arra lehetett következtetni, fokozott a veszély arra, hogy K. Tamás szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb, hasonlóan a köznyugalom vagy közbiztonság elleni bűncselekmény elkövetésébe kezdene. A bíróság döntését a fellebbezésre jogosultak tudomásul vették – a végzés ezért jogerős.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barátnőjét verte a pisztolyos fiatal

Korábban szerelemféltésből megverte barátnőjét az a 18 éves fiatal, aki a napokban Makkosházon fegyvert fogott a rendőrökre. Tovább olvasom